A split decision!

Peter vant tenke-konkurransen, uten at det hjalp på resultatet...
Peter vant tenke-konkurransen, uten at det hjalp på resultatet…

Sveinmain måtte være barnevakt og Peter prøvde tjene opp litt goodwill i heimen med å ikke dra så fruktansvært tidlig på spilling. Derfor endte de begge på kjøkkenet hos main istedet for Takras arena. Sveinmain hadde satt opp Catan the card game, 2 mannsutgaven av Settlers. Byen skulle bygges og terningen trilles. Hendelser skjedde hver runde som gav eller tok ressurser. Mange flere kort var med i spillet, også backstabbing kort som ødela for motstanderen. Sveinmain brukte disse flittig i begynnelsen.

Caaaaa-taaaaa-n.(Du hører lyden?)
Caaaaa-taaaaa-n.(Du hører lyden?)

Og da Peter skulle slå tilbake ble det som psykopatic assasin i Junta, han ødela for seg selv i stedet. Sveinmain fikk både riddermakt og vindmøllemakten som begge gav et poeng hver. Peter prøvde å slå tilbake men snøballen til Main hadde trillet for langt. Han fikk sine 12 poeng og ble kongen av Catan, mens Peter måtte grave tunnel hjem fra øya…

2 manns Catan var mye mer taktisk enn orginalen, selv om terningen fortsatt bestemmer litt. Forhandlinger er også mulig uten at det ble plagsomt mye av det med meg og Peter rundt bordet:-)

Har vi et spill på en halv time? Peter lurte og Sveinmain fant fram nok en uspilt i PG tittel, ja, de finnes fortsatt! Valget falt på Schottentotten, et tautrekkingsspill fra Skottland. Her skal en kjempe om grensesteiner og den som har den sterkeste siden vinner steinen.

En overlegen Peter med en overlegen seier...
En overlegen Peter med en overlegen seier…

Med hele 9 steiner gjelder det å vinne halvparten, eller 3 på rad. Begge gikk hardt ut i midten, og vant hver sin stein. Så prøvde Sveinmain å presse Peter, men han klarte å svare å vinne mains steiner gang på gang. Til slutt hadde han utmanaurert Sveinmain på flanken og fikk 3 på rad. Han ble dermed kronet til konge over Scottland, mens Sveinmain måtte mate Loch ness uhyret…

Schotten totten var et kjekt tautrekkingsspill for 2. Kjapt, men mye taktikk gjør det interessant å spille!

Det ble dermed en vinn-vinn for begge, med seier og kortere spilletid denne mandagen.

En kommentar til «A split decision!»

  1. Kjempeflott med lyden fra Star Trek ja 🙂 Flott referanse, Main, ante ikke at du hadde det i deg 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: