Monstre og helter

Arkivbilde av Burgund
Arkivbilde av Burgund

Etter en fullpakket galla var det bare 5 spillere tilstede da spillingen startet i Marogs Mansion. Med en sterk seier i bakhodet ville Peter spille Castles of Burgundy igjen. Han fikk med seg Saulius og Hollender. I den første runden slo Peter til og sikret en gul brikke som gir terningsfordeler når man plasserer nye brikker inn i riket. Han utnyttet denne fordelen maksinamlt og tok en rask ledelse. Hollender og Saulius hadde bare fordelen av å spille raskt, for begge tenkte i Peters forholdsvis lange turer. Hollender fikk en gul brikke som gav ham mulighet til å bygge like bygg. Det var egentlig Saulius som vile ha denne med ett byområdet på 8, men han slet med å være sist i rekkefølgen. Peter fullførte område etter område og fikk bonus for både skip og gruver. Mange runder kunne han kjøpe de svarte brikkene i midten. Hollender bygget mange bygg som gav ekstra arbeidere og det var den eneste måten han kunne følge Peters terningsfordel. Langsomt men sikkert kom både Hollender og Saulius tilbake i spillet. De siste rundene kunne Peter bare velge arbeidere for sine terninger og han valgte noen brikker for å stoppe særlig Hollender i å kunne fullføre områder. Hollender kunne legge noen dyr i riket sitt og fikk så områdetpoeng og dyrbonus. Før tellingen ledet Peter bare med 5 poeng og begynte å bli nervøs. Likevel følte han seg litt trygg med 5 bonusbrikker i riket sitt. Så kom Hollender med bare 2 som gav poeng, men disse gav ham 16 poeng hver og dermed ble Peter passert på målstreken. Denne spenningen særpreger gode spill hvor det er mulig å komme tilbake!

1.Hollender 233 2.Peter 229 3.Saulius 199

Arkivbilde av Thunderstone fra Grotten
Arkivbilde av Thunderstone fra Grotten

Marog ville legge seg, men det lagt ned veto. Så måtte noen redde det hele og det endte opp med at Hollender ofret sin attraktive Alhambra-plass til en plass ved det mye omtale Thunderstone-bordet. Sveinmain takket ja til Alhambra og Marog tok av seg pysjamasen og fortsatte å spille. Kaoleena og Hollender var også med, men det var egentlig bare Marog som spilte (og mestret). Mens denne mesteren koste seg, opplevde særlig Hollender bare følgende:

«Tjukke monster som ligger i veien, utstyr som ikke virker, kort som man mister, ofte et poeng for lite når man endelig kan slåss, lykter som man ikke har, og så mange runder hvor det ikke skjer noe som helst.»

Marog vant selvsagt med mer poeng enn Kaoleena og Hollender til sammen. Hollender forterekker Dominion neste gang, mens Marog må lete videre etter andre monsterfans.

Jobben til Takras kaller ham nok en gang til feil side av fjorden og med Skillz’ store Mage Knight-interesse var det ikke vanskelig å sette opp en simultankveld på Stavanger-siden. Skillz hadde satt opp og alt var klart til et Full Conquest scenario. Målet her er å spille 3 døgn, med mindre vi klarer å bekjempe begge byene før den tid. Vi hadde håp om å spille ferdig, men absolutt ikke håp om å beseire byene før tida.

Det var ennå lyst ute da vi begynte å spille kl 20
Det var ennå lyst ute da vi begynte å spille kl 20
Lite bevegelse blant kortene våre.
Lite bevegelse blant kortene våre.
Men plutselig hadde vi funnet de to byene vi skulle finne
Men plutselig hadde vi funnet de to byene vi skulle finne

Begynnelsen er som regel ganske treg, så også denne gang, med «uheldige» kort på hånd til å begynne med. Mens Takras fikk tatt et tårn, tok Skillz anledningen til å ta over et fort. Dette ble fordelingen gjennom store deler av spillet, hvor Takras endte opp med 3 tårn og Skillz 3 fort. Skillz hadde en meget plagsom egenskap som forhindret Takras i å bruke mana fra terningene en tur hver runde. Og det ble nesten alltid et problem for Takras, som flere ganger måtte vente en ekstra runde med å gjøre et angrep eller kjøp av et slag, bare for å se Skillz snappe det opp rett foran nesen på Takras. Den førset byen ble endelig avslørt og det var natt den andre dagen. Påfølgende dag gjorde Takras et angrep hvor han tok to av fiendene og blokkerte den tredje. Skillz gikk deretter inn og tok den siste fienden for å få litt fame mot slutten. Den andre byen derimot, ble ikke like lett å komme til. Mellom oss og byen lå det fjell og vann. Ingen steder å komme seg over på og vi var tomme for brikker å trekke og ingen lovlige å trekke fra esken. Takras hadde allerede to mulige kort å bruke for å komme seg over elva og gjorde det ved snareste anledning og bekjempet en drage. Skillz måtte vente, men fikk plutselig tak i et kort han også, og frøs sjøen så han bare kunne spasere over. Og selvsagt fikk han angrepet – en runde før Takras, nok en gang på grunn av sabotasje. Skillz brukte 15-20 minutter på dette angrepet, og klarte ikke bestemme seg for hva han ville ofre. Men så kom han på at han hadde glemt å innhøste belønning fra forrige kamp, hvor han ville få seg en artifact samt opptil 3 krystaller! Så da ble det litt omstokking igjen og ny runde med tenking. Skillz’ så langt lengste tenketid, men han klarte også å gjøre det han skulle.

Plutselig var byen borte og Takras hadde kun én mulighet igjen: brenne klosteret. Og fienden beseiret han ved hjelp av 2 kort av sine 8 på hånd. Antiklimaks.

Men Mage Knight har virkelig mye å tilby, både i muligheter og dybde og ikke minst fremtidige hevnaksjoner fra Takras mot Skillz’ evinnelige sabotasje!

Skillz vant med god sabotasjemargin... for denne gang
Skillz vant med god sabotasjemargin… for denne gang
En fantastisk kombinasjon til sluttkampen!
Men Skillz overrasket med en fantastisk kombinasjon til sluttkampen!
Takras trodde han fikk by #2 for seg selv på andre siden av sjøen og fjellet.
Takras trodde han fikk by #2 for seg selv på andre siden av sjøen og fjellet.

2 kommentarer til «Monstre og helter»

  1. Flott å se at dere spiller Mage Knight, det spiller vi også nå for tiden. Klarte en runde med 2 spillere i går kveld på ca. 3,5timer (mot 6timer forrige gang..), så da blir det lettere og lettere å få spillet på bordet. Har blitt litt hekta på det, så nå venter vi på utvidelsen som er på vei i posten – bruker å bestille spill fra USA, så om en ukes tid får vi en «mini-julekveld» 🙂

    Hva gjelder Thunderstone, så var ikke jeg særlig fornøyd med det først. Som Hollender sa: alt for mye venting og lite som skjer. Men etter at jeg fikk trumfet igjennom å prøve «Epic-varianten» til Vasel’n, da ble det andre boller! Om dere ikke er kjent med den, så er det bare å søke opp video’n på YouTube.

  2. Sist Skillz og jeg spilte ble vi faktisk ferdige før vi trodde. Det overrasket meget positivt og da blir det lettere å få det på bordet. Men 3 manns hadde nok ikke gått like lett.

    Jeg får hinte Marog om den versjonen av Thunderstone. Jeg har skjønt at den nye «advanced» versjonen skal være mye bedre?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: