En dame og fire menn………….

En skadet Skilz, funderende Ant og en parkert Peter i Endeavour.
En skadet Skilz, funderende Ant og en parkert Peter i Endeavour.

PGs yngste kvinne hadde invitert til fredagsspilling. Fire spillere (alle menn) hadde tatt turen til Linns Gaming Palace. Vertinnen har et arsenal med salver, kremer og andre lotion i huset, men ikke ennå så mange spill. Derfor hadde Hollender tatt med seg mange spill. Med en overflod på menn hadde Linn invitert sin søster, men denne ble nok litt skremt av de svært komplekse spillene som ble dratt fram (eller av alle de ganle menn som hadde kommet?) og dro igjen. Skilz møtte hardt skadet etter et spektakulært fall i tunet tidligere på dagen. Men nå hodet fungerer kan man alltid spille :).

Vakker reise til destinasjoner langt borte.
Vakker reise til destinasjoner langt borte.

Så startet kvelden med Endeavour. For Sekretøsen og Skilz var dette nytt og Peter og Blackt trengte en oppfriskning. Peter forsøkte å selge strategien at alle måtte passe på Hollender, men fikk ikke mye støtte. Underdogrollen har kanskje hatt sin tid i PG? De første to rundene gikk rolig, men så begynte Stålverkets spillere å smi kanoner. Dermed startet krigen. Peter angrep selvsagt Hollender sine festninger, men Sekretøsen fyrte løs på Peter sine. Peter gikk så glipp av noen attraktive kort og Sekretøsen fikk ikke tak i Salary-brikker. Uten Salary blir mennene stående i bygningen og så ble det mange korte runder for Sekretøsen. Det så ut som en intern strid på Stålverket som sikkert blir videreført i pausen der på mandag. Men det koster å krige og Skilz, Black

Endeavours beste spiller ved siden av Endeavours beste kvinne.
Endeavours beste spiller ved siden av Endeavours beste kvinne.

Ant og Hollender satset heller på oppdagelser av nye kontinenter. De tre sistnevnte utviklet seg godt og valgene ble hardere. Skilz og Hollender lå best på utviklingstavlen og satset hardt på kort den siste runden. Da alle poengene var scoret, fikk Peters profeti rett og det var nesten også det enester som peter fikk poeng for; Hollender vant.

1. Hollender 55 2. Skilz 52 3. Black Ant 42 4. Peter 24 5. Sekretøsen 20

Etter at den nybakte kaken ble godt mottatt, fortsatte spillgleden. Søstera kom igjen og gikk også. Kanskje var dette en søknad til neste års shortplayer?

Vertinnen hadde fått ett spill til jul, Small World Underground, som ikke ennå hadde kommet på bordet, elller

bedre sagt sprettet ut av plasten! Men alle mennene hadde spilt Small World før, så dette måtte gå greit. Etter en del

Rare raser i Small World Undeground
Rare raser i Small World Undeground

lesing og sortering, kunne spillet endelig starte. Peter ble plutselig hjemkalt, slik at brettet ble snudd. Prosjektet var startet og skulle fullføres. Black Ant hadde sine zombier fra starten til slutt. Underveis sanket han poeng og angrep andre, som skiftet ut (decline) sine tropper flittigere. Skilz hadde kontroll på vestsiden av øya, mens Sekretøsen kontrollerte den andre siden.

Black Ants zombier som overlevde hele spillet!
Black Ants zombier som overlevde hele spillet!

Damer skal visst nok ikke angripes i PG, så Sekretøsen fikk liten motstand og hadde flere runder med cirka 15 poeng. Etter noen runder fikk hun mer selskap og

Lesing og finlesing økte spilletiden, men nå er spillet klar for flere økter!
Lesing og finlesing økte spilletiden, men nå er spillet klar for flere økter!

poengsummen minsket hver runde. Skilz og Black Ant brukte store ressurser på en bonusbrikke som de kontrollerte turvis. Hollender sine tropper klarte ikke bevege seg så langt og møtte stort sett Skilz og Black Ant. I runde nummer 8 oppdaget Skilz at noe var mulig likevel når det gjaldt bevegelser. Dette skal da brukes fra første runde neste gang. Denne gangen klarte ingen å ta seieren fra Sekretøsen som oppdaget at det er kanskje best å ikke krige likevel.

1. Sekretøsen 110 2. Skilz 92 3. Hollender 88 4. Black Ant 82

Soleklar vinner!
Soleklar vinner!

Black Ant gikk hjem og Skilz hadde noe tid igjen til neste ferge, i hvert fall hvis man skulle tro på klokka på veggen. En halv time sener fikk vi nemlig beskjed at klokka stod stille, så det er usikkert om Skilz rakk fergen. men før det ble det spilt Tiki Topple. Det ble spilt tre runder slik at alle kunne være startspiller en gang. Skilz vant den første runden med 14 poeng, men så kom Hollender tilbake til bare 1 poeng fra Skilz. Siste runde var for Sekretøsen og Skilz, mens Hollender ble poengløs. Skilz vant og

Det vakre og enkle Tiki Topple!
Det vakre og enkle Tiki Topple!

måtte legge til at det føltes godt at han også vant et skikkelig spill i kveld! Morsomt, vakkert og kjapt er Tiki Topple i hvert fall!

1. Skilz 33 2. Hollender 18 3. Sekretøsen 14

Tiki Topple kommer visst nok på norsk denne høsten. Løp og kjøp!

6 kommentarer til «En dame og fire menn………….»

 1. Takk for en super kveld og natt:) Håper det ikke blir lenge til neste gang.

 2. Det va nytt for meg at jenter ikkje ska angripas i PG… Ska prøva å huska det t neste gang 😉

 3. Syns nå eg blei angrepet av og te og då men;)..slapp jo greit nok unna på Smallworld…ska innrømma det:D Tror kje d va d at dokk lot meg vinne av ren sympati denne gangen(sånn som me jørr me ongane for at de isje ska skaba seg:p)…men tror rett og slett at dokk isje ser på mg som ein trussel…eg har jo tross alt isje peiling då;) haha..

 4. Ren sympati får man kun den første gangen man møter i PG!
  Du spilte bra (plasserte dine styrker godt og holdt deg unna striden om den ene medaljen). De siste rundene miste du en del rare vesener, men da hadde du allerede fått mengder med poeng. Å la andre krige mot hverandre og ofte den beste strategien.
  Men det ser ut at det blir hard kvinnekamp framover……

 5. Hahahah… okei då;D Ser ting etter hvert:) Stemmer det:D
  Jeg og Kaoleena skal sørge for hard kvinnekamp ja;)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: