Preikestolen Gamers

Norges mest aktive brettspillklubb på nett

PG stats 2012

Posted by hollender den 18. april 2013

Her er da endelig en forsinket årsoversikt! Teknomaster og Geek-awardwinner Takras har gitt PG ett flott spillvurderingssystem som generer fine oversikter. I 2012 ble det spilt (altså vurdert) hele 269 forskjellige spill med til sammen 575 sesjoner. Det vil si at hvert spillte spill kom cirka to ganger på bordet. Mindretallet av spill ble spilt oftere enn to ganger, mens andre bare kom på bordet en gang (143). Det betyr ikke nødvendigvis at dette er dårlige spill, men med mange spill i PG overall collection er det mye å velge! Spillere som ikke kommer så ofte vil nok oppleve at de alltid spille andre spill (hvis ikke man blir med i funkenschlag). Trenden det siste året er at spill som varer litt lenger, kommer oftere på bordet. For noen år siden var det stort sett fillere som ble spilt mye. Her er tallene over aktivitetsnivået:

Samlingen vokser og vokser........

Samlingen vokser og vokser……..

 • 143 spill 1x
 • 52 spill 2x
 • 31 spill 3x
 • 16 spill 4x
 • 10 spill 5x (kingdom builder, dominion, eclipse, fauna, st petersburg, neuroshima hex, notre dame, trajan, tzolkin, vasco da gama)
 • 5 spill 6x (enigma, flash point, pizza theory, quorriors, 7 wonders)
 • 5 spill 7x (castles of burgundy, escape, riff raff, ubongo 3D, village,
 • 3 spill 8x (ascension, egizia, pickomino)
 • 2 spill 10x (ave ceasar, high society)
 • 1 spill 12x (funkenschlag)

Det er flere PG-ere som bruker databasen på BGG. 2012 viser overraskende nok at alle har en forskjellig topp6 (mest spilte spill):

 1. Hollender 735 spillsjoner i 2012: 1.Pickomino 20x 2. Sequence 19x 3.Castles of burgundy 16x 4.Egizia 15x 5.Dominion 13x 6.Trajan 11x
 2. Takras 556 spillsesjoner i 2012: 1.castle panic 19x 2. Escape/Roll through the ages 16 4.Eldersign 14x 5.Set 13x 6 D-day dice 12x
 3. Sveinmain 320 spillsesjoner i 2012: 1.Crokinole 14x 2.Hey that’s my fish 11x 3.Pitch car 10x 4.Chess 9x 5.The city 8x 6.Riff Raff 8x
 4. Koaleena 111 spillsesjoner i 2012: 1.qwirkle 18x 2.Sobek/thunderstone 5x 4.Village/Ingenious/lords of waterdeep 3x

Hele 35 spillere var innom PG i fjor. Det var nesten 2 spillkvelder i uken, men periodevis enda flere. Ved siden av mange menn har det endelig kommet litt flere kvinner. Samt at snitttalderen har gått noe ned. Imponerende er at PG er trolig landets sunneste spillklubb, for hver mandag går det stort på rent norsk vann!

Konkuranse (i kommmentarfeltet):

Hvem var den yngste spilleren i 2012?

Hvem var den eldste spilleren i 2012?

Hvem møtte bare en gang og til ett spill i 2012?

God spill- og lesefornøyelse i 2013!

5 kommentar to “PG stats 2012”

 1. Takras said

  Flotte tall, Hollender! Ser at min BGG-profil ikke helt følger min personlige topp 10, men det er i det minste spill som har havnet ofte på bordet, gjerne som en filler.

  Om jeg skal ta toppspillene mine fra i fjor slik jeg husker dem her og nå, må det være Tzolk’in som var overraskende godt, men som akkurat ikke ble med i fjorårets rating, samt Alien Frontiers og Eclipse.

  I år ligger Mage Knight veldig høyt hos meg, så får se hvordan det går i sammenheng med PGs liste for året 2013. Og jeg venter på en oppgradert utgave av Aien Frontiers (ja, enda en oppgradering) som definitivt øker rating til en 10-er på utseendet.

  Konkurransen har jeg svarene til (tror jeg) siden jeg har fulgt med ratingen godtmgjennom året, så den lar jeg andre få prøve seg på 🙂

 2. hollender said

  Takk for tilbakemeldingen. Har presisert nå at dette gjelder de mest spilte spill per person, så ikke nødvendigvis de spillene man liker best. Når det gjelder mine ble Pickomino+Sequence med til campingplass i Kroatia og dermed spilt hver dag den perioden. Men jeg er glad for å ha spilt burgund, egizia og trajan mange ganger. Ser at Norges meste i Pitch car, Sveinmain, trener på mye knipsing både i crokinole og pitchcar. Kaoleena hadde få spilte spill grunnet flytting og hard konkurranse fra andre slags spill.
  Leser at Takras allerede satser hardt på en pimp up my game-award på neste Galla (eller faller den sammen med Geek-award?).

 3. sveinmain said

  Som Midwinter mester i Pitchcar ligger jeg i hardtrening så ikke Geir Harald eller noen Hjelmeviker skal dytte meg ned fra tronen, never! Men gode stats Hollender!!! Knipsespill er undervurdert i PG, spesielt Elk fest:-)

 4. sveinmain said

  Glemte at det var en konkurranse gående:
  Yngste spiller: Laura
  Sjeldneste spiller: Geir Øy
  Gamleste spiller: Old ant har vel ikke vært innom og da står det mellom Peter, Young ant og Nappeto. Tipper Nappeto!
  Når kan jeg hente premien???

 5. Promo Kartu Kredit

  PG stats 2012 « Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: