En skikkelig TIE-breaker

En lørdags kveld saumfarer Takras området etter mulige spillemuligheter. Scanneren plukker opp Black Ants residens, hvor han bruker Kraften og lokker med hjemmebrygget øl i flere varianter, samt dyktig motstand i brettspill. Såklart er dette lokalet Takras er ute etter. «Move along».

Skywalker går fryktløst opp mot to fiender.
Skywalker går fryktløst opp mot to fiender.

Det onde imperiet er tilbake, bare opprøreren Takras «Skywalker» kan så imot kreftene. Star Wars: X-Wing Miniature Game. Black Ant stiller opp to TIE-fighters, hvis ene skip er styrt av den skumle «Night Beast». Takras har kun ett skip, men forhåpentlig er kraften med ham. Dette er et miniatyrspill, ganske så uvant fra et brettspill, hvor vi flytter figurer rundt på bordet uten noen form for brett. Figurene styres etter forhåndsbestemte maler som legges inntil figurene og flytter deretter. Alle manøvre velges samtidig og legges ned skjult. En etter en blir de avslørt, og flyet må flytte seg slik det ble bestemt. De minst erfarne pilotene går først og de vet altså minst om hva som kommer til å skje. De kan velge en spesialhandling etterpå, for eksempel fokusere på å skyte bedre eller være forberedt på å bli beskutt. Men de vet som sagt ikke hvordan mostanderne kommer til å flytte på seg etter valget er gjort. Når alle har flyttet, så blir det kamp. Men bare om noen har noen andre i skuddlinjen. Den mest erfarne piloten (Skywalker) får anledning til å skyte først.

Den første manøvren var ikke overraskende, hvor Black Ant og Takras kjørte skipene sine rett frem. Den ene TIE-fighteren var nære nok til strid, så Takras skjøt mot den og gjorde et kritisk treff. Det begynte å ta fyr blant instrumentene til Black Ant, men han ble heldig og klarte å slukke brannen uten mer skade. Neste manøver stilte Skywalker mellom TIE-fighterne og i samme orientering, mens fighterne valgte å kjøre hver sin retning. Det var en merkelig formasjon. Alt kan visst skje i dette spillet. Black Ant var dyktig og gjorde noen spesielle manøvre som stilte Skywalker dårlig til. Men Skywalker er dyktig og klarte å svinge unna noen skudd, men skjoldene hans gikk ned for telling.

TIE-fighteren viser ingen frykt den heller.
TIE-fighteren viser ingen frykt den heller.

Det ble noen desperate manøvre og ingen klarte å se hverandre lenger. Plutselig var alle samlet, men TIE-fighterne hadde en fordel: de var to stykk! Skywalker holdt på å kollidere med den ene, mens den andre fikk skutt fritt mot ham. Men TIE-fighteren ble meget stresset av situasjonen og klarte ikke konsentrere seg lenger, men det gjorde Skywalker. «Night Beast» var den største trusselen, så Skywalker sørget for å låse inn målet sitt og fyre alt han hadde mot denne TIE-fighteren. Skuddene gikk rett på skipet, som bare etterlot seg en stor eksplosjon. Nå var det bare 1 mot 1. Skywalker hadde tatt en del til skade, så det var veldig jevnt. Begge tålte bare ett til skudd, mens TIE-fighteren har bedre evne til å sno seg unna skudd fra fienden.

1 mot 1
1 mot 1

Men Skywalker ble litt selvsikker og stilte seg like gjerne opp midt i skuddlinjen til TIE-fighteren. Dette var slettes ikke bra for opprøeren. Black Ant viste ingen nåde og sendte inn alt han hadde av skudd fra dette fartøyet. Skuddet gikk mot Skywalker og… Traff! Skywalker var nå historie.

Dette var virkelig annerledes å spille, men det viste seg å være mer enn bare en lek. Vi måtte gjøre mange taktiske valg og spille oddsen i vår favør, men det var ikke så lett når den ene ikke visste hvilke manøvre den andre kom til å gjøre. Rundene gikk kjapt unna og det var spesielt lite nedetid siden alt ble gjort i rekkefølge og det hele tiden vekslet mellom spillerne. Det var ganske så spennende å se hva terningene bestemte når det gjaldt å treffe eller unnvike skudd. Black Ant hadde bare ett liv igjen på hans TIE-fighter og det hadde også Takras på sin X-Wing. Det var virkelig nesten en «TIE» i dette spillet, men Black Ant trakk det lengste strået. Han feiret seieren med en Ale, mens Takras slukket sorgen med en Ale.

TIE-fighteren får nok en forfremmelse etter dette.
TIE-fighteren får seg nok en forfremmelse etter dette.

Mye av spilletiden gikk med på å klargjøre ingredienser til neste dags ølbrygging. Takras fikk seg en snarlig leksjon innen brygging og prosessen som må gjøres før det faktisk kan startes, ikke minst hvor viktig det er at alt er sterilt og urørt i gjæringsprosessen. I mellomtiden ble det faktisk spilling også, hvor Tzolk’in fant veien til bordet.

En fortreffelig aften.
Alt er planlagt og tilrettelagt.
Så nært!
Så nært!

Black Ant hadde spilt dette en gang tidligere men ble virkelig overtrampet av Peters totale forståelse for dette spillet dengang. Takras er ennå en ubeseiret ikke-vinner i dette spillet, så da var endelig anledningen tilstede for en seier? Kjapp gjennomgang av reglene, og vi var i gang. Begynnelsen var litt treg som forventet, for her er det mye å forholde seg til. Men en hjemmebrygget juleøl setter god stemning til tross, samt litt godsnakking rundt bordet. Takras satset sterkt på gudene denne gangen, og fikk maksimal favør for både den brune og den grønne guden. Black Ant stilte seg tidlig opp i Chichen-hjulet da han hadde startet spillet med en ekstra arbeider og en hodeskalle. Han ventet helt til siste liten med å sette den ut, slik at han fikk maks uttelling for dette. To ganger brente han skogen for å få mat og ergret gudene med sin lite miljøvennlige plan.

Det så ut til å bli relativt ujevnt, men det var ennå litt sluttelling som måtte til. Når alt kom til alt hadde Black Ant tatt seieren igjen. Med ett poeng! Det ble nesten en tie-breaker situasjon, noe ingen av oss trodde det ville komme til.

Tzolk’in slår til igjen som et virkelig kvalitetsspill med viktige valg og særs lite tilfeldigheter, mange måter å få poeng på og ikke minst et vakkert utseende.

2 kommentarer til «En skikkelig TIE-breaker»

  1. Gleder meg til mitt xwing blir åpnet i mai! Da er jeg klar for en 3 mot 3! Godt det falt i smak:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: