Bora Bora

Bora Bora (bildet lånt fra bgg)
Spillerens brett (bildet lånt fra bgg)

Marog og Kaoleena hadde testet Stefan Felds nyeste spill allerede to ganger. Feldfan Hollender hadde tatt turen til villaen for å få en innvielse i dette allerede mye omtalte spillet. Marog forklarte reglene, mens Kao sorterte de mange komponentene. I Bora Bora skal man reise til en sydhavsøy hvor man skal stifte bosettelser, få både menn og kvinner til å jobbe for deg, pleie det åndelige livet i templet og bygge bygninger. I tillegg er det mye mer og spillet kan nok virke ganske overveldende før man er kommet i gang. Marog klarte å holde oversikt og Hollender fikk med seg de store linjene og måtte senere spør igjen om noen detaljer som for øvrig står godt beskrevet på spillerens brett. Hver runde kaster man tre terninger som brukes til å aktivere visse handlinger, men timingen her er vesentlig. Man kan nemlig bare bruke en terning til en viss handling hvis de er lavere enn den laveste terningen som allerede ligger der. Så blir det en del kniving om plassene. Kao og Marog startet med å bygge ett bygg som gav dem 10 poeng i de første rundene. Hollender måtte lete seg fram på hva som lønnet seg. Alle innbyggere har egne fordeler. Hvilke man skal samle på er avhengig av strategien. Kaoleena fikk så inn mange ekstra hytter, mens Marog kunne invitere nye innbyggere til sitt rike. Hollender hadde nok med å fullføre poeng oppgaver hver runde. Marog ledet lenge i tempelet som gav ham ekstra gudsbrikker. Ved plassering i templet får man også ekstra gudskort som ikke skal undervurderes. Disse gudskortene gir unntak på en del regler. Tempoet i spillet lå høyt. Alle hadde sine egne svært gode runder. Så klarte Hollender å få 15 poeng for ”aktiverte” menn. På slutten av spillet ble det ekstra kamp om de sentrale hytteplassene som gav fiskepoeng. Kaoleena klarte å ta 6 poeng fra Marog. Etter 90 minutter (inkludert forklaringen!) var spillet over. Så fikk spillerne poeng for ulike saker. Marog fikk 30 poeng for sine smykker, mens Kaoleena fikk mest for fiskeplassene. Hollender hadde litt av alt og klarte å henge med. Men litt av alt gir ikke bonuspoeng når man skal ha alt i en kategori. Kaoleena hadde fokusert mer på dette og rykket fra. Marog hadde knust sin ektefelle dagen før, men hadde opplevd mer motstand med tre spillere. Rekkefølge, timing og satsing er nøkkelordene i dette flotte spillet. Spillopplevelsen var svært bra, tiden gikk fort og med denne besetningen var det lite dødtid. Det er mye man kan gjøre og alt står svært godt forklart på spillerens brett. Det vil nok lønne seg å ha spilt det noen ganger, men Bora Bora blir bare bedre for hver gang man spiller det! Syndshavsøya Bora Bora har mye å by på!

1. Kaoleena 145 2. Hollender 136 3. Marog 128

Så ble det en runde med Ubogo 3D. Marog startet imponerende og var ferdig etter noen få sekunder. Kaoleena fullførte sin oppgave ikke lenge etterpå, mens Hollender klarte det rett for tiden hadde gått ut. Men så var Hollender raskt ferdig og fikk 2 diamanter. Ekteparet strevde og ble uten score. Så gikk det fram og tilbake med hvem som stakk av med første premien. Marog begynte å slite mer og ble ikke alltid ferdig. Hollender var ikke alltid raskest, mens samlet hver runde 2 diamanter og hadde klarte å berge seieren.

1. Hollender 28 2. Marog 19 3. Kaoleena 18

En fin spontan kveld!

En kommentar til «Bora Bora»

  1. Bora bora så mer spennende ut en hva tittelen på spillet skulle tilsi. Håper orginalbildene er like vakre som kopiene fra BGG…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: