Mus, mysterier og Star Trek

Daz Bellows gave his son a stern wag of the finger. “Into the bed with you boy!” he said gruffly. Little Tip gave a hefty yawn and a stretch, and then climbed into his straw nest, his tail curling around him. Outside the tree, the wind was howling, and the snow was forming mounds. But inside it was warm and dry, and Daz tucked Tip in with a thick blanket. “That’s my lad,” he said softly, and fluffed the scruffy fur between Tip’s mouse ears. “Dream of spring and pretty things that bloom.” He turned to blow out the enormous candle that stood in the corner of the bedroom, but Tip sat up.

Mice and MysticsSånn begynner historien til Mice and Mystics. Vi er mennesker som gjør oss om til små mus i forsøk på å rømme fra et fengsel. Men de onde som er ute etter oss vet om det, og omformer også vaktene til slemme rotter. Spillet er vakkert og innbydende, og hvem liker vel ikke ideen om små mus med små våpen som kjemper mot andre skadedyr som både ser slemme ut og er slemme? Reglene er enkle å forstå, og rekkefølgen på hvem som gjør hva er også godt organisert og fint oversiktlig. Når de slemme skal gjøre ting, gjør de ting etter fast mønster, og er «snille» ved å ikke angripe den som er såret mest, men heller de andre.

Vi skulle i første kapittel rømme fra fangehullet, krype ned i korridorer under slottet, finne veien til kjøkkenet og velge om vi vil prøve på noe der, og til slutt rømme ut i gårdsplassen og ikke bli tatt av den slemme kråka som ønsker å spise oss. For å få til å gjøre spesialangrep, trenger vi ost. Dette får vi ved å trille ost når vi angriper eller forsvarer oss. Men vi var helt udugelige til å trille ost, og fikk nesten ingen ting. Healeren kunne ikke helbrede og musa med slegga måtte bruke et normalt angrep. Men likevel kom vi oss videre, over vannstrømmen nede i kloakken, forbi et fælt tusenben og flerfoldige kakerlakker. Marog kalte også frem en pusekatt som hjalp oss bekjempe kakerlakkene på kjøkkenet, og vi klarte etterpå å skremme bort den skumle pusekatten. Men å løpe bort fra kråka, det hadde vi kontroll over og terningen var virkelig på vår side.

Mice and MysticsDet var fint tempo i spillet og generelt lett å forstå. Spenningen var ikke til å ta og føle på men det var likevel spennende. Dette var et fint spill hvor samarbeid er viktig, og selvsagt litt flaks med terningene. Men historiefortelling er en viktig del av spillet, så den må ikke hoppes over.

Star Trek DBGKveldens andre spill var også nytt, og det ble kjøpt inn kun på grunnlag av temaet alene. Star Trek! The Deck Building Game. Dette er lagt opp akkurat som Dominion, men det har fått nye egenskaper og muligheter som gjør spillet mer interessant og ikke fullt så tørt. Men det skal allerede sies, at om du ikke liker Star Trek, så er ikke dette for deg, fordi kortene alle er tematisk bygget opp med en haug med unike karakterer og egenskaper som er tilpasset deres rolle i TV-serien.

I midten av bordet (Starbase) ligger det 9 kort som er tilgjengelig for kjøp. Du kan kjøpe så mange kort du vil hver runde, så lenge du har råd til dem. Kortene i midten byttes ut hele veien. Når du kjøper et kort, kommer et nytt. Men du er ikke begrenset til å kun kjøpe disse 9 kortene. Du kan alltid bytte ut ett av kortene ved å foreta en Search-handling. Og du kan få kort som gir deg flere Search også. Og ett av kortene du starter med er lagt opp til at du kan oppgradere kortene du starter med, så vel som videre kort. Så det er alltid en mulighet til å forandre på kortbunken din. I tillegg så kan man gå på utforskning og prøve å bekjempe andre stjerneskip eller utføre oppdrag. Men pass på, plutselig kan det oppstå en krigssituasjon, og spillerne må kjempe mot hverandre, og da bruker man kort med angrep, forsvar, skjold og kanskje diplomati.

Star Trek Deck Building GameSpillet var ganske så fint og riktig tematisk bygget opp. Begynnelsen var litt treg, og det var ikke lett å utføre oppdragene, spesielt ikke om man var uheldig med hva man fikk. Men da vi fikk oppgradert flaggskipet vårt, så slapp det helt, og vi var ferdige før vi fikk sukk for oss. Plutselig var det ikke så utfordrende lenger. Men det kan også være fordi vi brukte mange runder på å bygge opp kortene våre uten å forsøke særlig på oppdragene. Absolutt en anbefaling – om du liker Star Trek.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: