En klassiker gjenprøves og en sensasjonell avslutning

Når Black Ant invitererer til ekstraordinær lørdagsspilling, så bare vet vi at det er noe spesielt på ferde. Ant har i lengre tid snakket om å brygge sitt eget øl. I kveld, så skulle smakingen endelig skje. Han hadde ikke jukset og smakt på dette på forhånd, så dette ble premiere for alle som var tilstede, og Takras var klar med kameraet. Hvordan ville dette ta seg ut? Sjekk video. Deretter kommer spillreferat 🙂

Ikke helt fornøyd med Hollenders handling
Jernbaneutviklingen er nesten komplett
Mange dollar for kistemakeren

Hollender kom for sent til premieren, men fikk likevel lov til et par smaksprøver. Han måtte dessverre dra kl 22, og klokka var allerede snart 20:30. Hva skulle vi da spille? Deadwood lå i sekken til Hollender, etter at Oscar og Alfred hadde lånt det og kost seg med det. Dette støtter 5 spillere, som var perfekt for Takras, Hollender, Black Ant, Vegard og Peter. Vi kjørte raskt i gang og forklarte de forskjellige reglene, deretter byggene. Takras gikk i flere angrep mot Ant, som hadde magiske terninger og sendte flere og flere av Takras’ cowboyer i graven. Vegard var også agressiv, og mistet selv en del cowboyer. Peter koste seg med The Undertaker og tjente godt på alle dødsfallene. Litt for godt. Mange gjorde det surt mot peter, og spredte falske rykter om ham slik at han ble enda mer ettersøkt. Dette ville gi mange minuspoeng i slutten. Takras hadde glemt at han måtte tjene penger, og hadde gitt opp håpet om å vinne. Peter ble da målet, siden han hadde en drøss med penger. Men i det skjulte var Hollender, som holdt seg anonym og unngikk konflikter. Sluttellingen avslørte den egentlige vinneren, og satte resten i skam, etter byen var ferdigutviklet og togstasjonen ble bygd.

Hollender nyter seieren

Ennå litt tid igjen til Hollender måtte ta turen. 7 Wonders! Et spill som ble spilt nesten hver kveld i PG, ble plutselig aldri mer nevnt. I en lang periode har dette ligget og samlet støv, og det var sannelig på tide å få dette frem i lyset igjen. Ingen regelforklaring var nødvendig, annet enn en oppfriskning i poengberegningen på de grønne kortene. Første runde var kjapt unnagjort, men Takras gjorde en feil, og glemte å betale ressursen for et kort, så han ble tvunget til å selge det. Men etter dette så ble det ikke gjort noen feil, da var alle reglene i boks for alle parter.

Et trivelig gjensyn
Vinnerbrettet
Takras tar stafettpinnen videre

Som vanlig er det lett å vite hva Peter satser på. Her går det i krig, krig og litt mer krig. Hollender tok igjen de blå kortene slik han pleier, og Takras prøvde derfor å kjøpe de selv, så de ikke gikk videre til Hollender. Black Ant krevde masse murstein for å bygge sitt imperie, men Takras merket også dette, og la de pent under sitt under. Peter angrep både Hollender og Vegard og fikk en god del poeng på dette. Vegard derimot, hadde en svær bunke med penger og tjente hele 10 poeng bare der. Det ble en delt 2. plass, som Peter og Black Ant tolket som 1. plass, og gjorde seg klar til seiersbildet. Men det var Takras som var på 1. plass, og sikret seg et poseringsbilde for bloggen.

Det var forfriskende å ha 7 Wonders tilbake på bordet, det er et spill som ikke fortjener å ligge skjult.

Hollender hadde et fort som måtte passes, og da ble det rom for spill med 4 i seg, nemlig Village. En helt ny besetning for Takras å lære opp, da verken Peter eller Black Ant hadde spilt det før. Regelforklaringen er ganske grei, men kveldens hendelser ville sette dem på prøve!

Et utvilsomt vakkert spill
Vegard var hellig gjennom hele spillet
Det skrives mye godt om befolkningen

Black Ant var den eneste som ikke satset på markedet, og ville heller utforske byene som lå rundt vår lille landsby. Peter gikk sterkt mot markedet først og fikk en del brikker derfra, men i etterkant ble det nesten ingen på ham. Vegard prøvde samme taktikk, men det gjorde også Takras. Fra forrige spilling var markedet en meget god strategi – men da var det liten konkurranse. Når alle går etter det samme er det liten gevinst. Vegard var en hellig mann, og hadde mange i kirken til enhver tid, unntatt den aller første runden.

Det var ingen som døde en anonym død, alle ble skrevet ned i krøniken. Det var først på slutten da Takras brukte 3 handlingsrunder på å hente inn en mann, få tak i papyrus og sette inn i rådhuset at noen gikk i grava. Han hadde sett feil av fargen på rådhuset og kirken, og tenkte han skulle avslutte spillet med krøniken og 5 av sine i krøniken. Men det gikk altså ikke.

Peter skriver seg inn i PG-krøniket

Men så skjedde det at Vegard startet siste runde, og resten ville få en tur hver. Dette var vi ikke forberedt på fra reglene. Men! Det var ikke nok kuber til alle, og verken Ant eller Takras ønsket å bruke tre kuber på en egen handling. Peter fikk ikke gjort sin siste handling, og ble snytt for de poengene han kunne fått.

Sluttspurten var tett, med unntak av Takras, som hadde planlagt helt feil de siste 3 handlingene. Men det var en flott runde Village, og alle fikk en smak av et spill med en flott ny mekanisme og et godt utseende attpåtil.

Black Ant forsøker å stanse Vegard og Takras

Men hva er vel en kveld uten Ave Caesar? Vi elsker dette spillet, fordi det er en veldig stor sjans for latter og moro.  Black Ant var tidlig ute og sperret, men Takras var like bak og klarte seg med 1-ere og 2-ere. Peter måtte brenne 4-ere allerede fra starten, og det så grimt ut. Første runde tenkte Takras å gli inn til Caesar, men Peter hadde ingen planer om å tillate dette, så Takras måtte fly videre. Black Ant og Peter fikk levert sin mynt, mens også Vegard føk forbi uten å hilse.

Spektakulær avslutning

Takras mobber Peter for hans tapte bevegelsespoeng, og regnet med å gå inn til Caesar neste runde. Men Black Ant hadde akkurat det kortet alle andre håpet han hadde, og sperret Takras, til enorm latter fra alle. Vegard var like bak, og skulle levere sin mynt, men Black Ant hadde nok en 1-er som tvang Vegard forbi. Fantastisk, men med stor mulighet for Takras og Vegard til å hevne seg. Black Ant var selvsikker og ofret et poeng og to for å stå i veien, det var null problem. Men mot slutten viste det seg noe helt annet! Takras gikk inn først, med 2 tilgode. Black Ant måtte kapitulere og kom ikke i mål. Vegard føk forbi streken i full fart, mens Peter lå et stykke bak og kastet inn håndkleet. 1. Ingen! DNF: Alle! En fantastisk omgang Ave Caesar!

Bluff rekker vi jo alltid. Som vanlig er det kraftig innsats fra mange, spesielt når alle begynner med 7 terninger hver. Terningene hadde vansker med å passe i koppen etter trilling, men det skulle fort løse seg. Kollektivstraff og vågale satsinger endret fort på seierherren. Vegard røk med 4 terninger på en gang, og Takras var ikke langt bak. Dette satte mestrene Black Ant og Peter mano a mano, og Peter gjorde et utmerket valg og satte Black Ant ut av spill.

  

En kommentar til «En klassiker gjenprøves og en sensasjonell avslutning»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: