Lørdagens toppspill!

Agricola er klar for comeback i PG.

Denne lørdagen var det en plutselig liten intim samling. Black Ant er ofte klar for gode spill, det samme gjelder for Saulius som kommer på kort varsel. Påp bordet lå Agricola som ikke blir spilt så ofte i PG. Mange brikker, mange små brett og en del kort dekket en stor del av bordet. Ja, noen spill trenger god plass. Saulius var førstereisgutt i dette spillet, mens Black Ant hadde spilt det sist i sitt gamle hjem (og det er en stund siden). Saulius startet og skjønte raskt og 3 trestammer er alltid nyttige. Black Ant satset også på tre,

Full konsentrasjon!

mens Hollender startet med åker og korn. Startspillerbrikken var populær. Dessuten er noe ekstra mat fint å ha. Black Ant bygget ut gården sin først, så Hollender som tok to rom og senere også Saulius. Hollender fikk muligheten til å få en ny beboer først og klarte litt senere en til. Dette gav ham noen utfodringer i forhold til matproduksjon, men med en ovn klarte han seg godt. Black Ant hadde fått en del dyr og kunne slakte disse ved behov. Saulius hadde rimelig kontroll på mat for 2 beboere, men slet da den tredje kom. Dette førte til en manglende mat og minus 3 poeng. Livet var hardt i gamle dager. Hollender lekte seg videre, mens Black Ant fikk det meste, men klarte ikke å oppgradere gården sin. Saulius slet med matkrigen og måtte til slutt slakte samtlige dyr for å unngå en større katestrofe. Hollender seilte rolig videre med en maksimal optimalisering. Det

Kveldens seiersoppskrift

lønner seg å ha spilt det noen

Mange brett og komponenter trenger et stor bord.

ganger……… Tross matslitasjen likte Saulius spillet veldig godt. Black Ant hadde satt ny pr og er nå klar for nye omganger.

Hjemmeseier

1. Hollender 45 2. Black Ant 31 3. Saulius 15

Saulius hadde tatt med seg hele funkenschlagkolleksjonen sin. Denne gangen gikk reisen til Spania og Portugal. Black Ant hadde noen kjøreoppdrag, mens Hollender og Saulius satte opp spillet og leste for å unngå regelkaos i dette velkjente og godt fungerende spillet. Det ble som forventet en tett kamp. Rekkefølgen endret seg stadig, ingen stakk av med bedre kraftverk enn andre og dermed ble det en gradvis opptrapping. Hollender startet stufe 2, men allerede

Funkenschlag: Spania/Portugal
Tett løp også denne gangen

runden etter startet også stufe 3. Alle lå på cirka 12 hus, slik at spurten nå startet på alvor. Black Ant hadde latt både Hollender og Saulius betale mye for sine sentraler, og fikk så et økonomisk forsprang. Men så kjøpte Hollender en ny sentral og kom så på kapasitet på 19. Black ASnt hadde bare til 18 byer. Usikkerheten førte til at Black Ant måtte kjøpe enda en sentral og så startet en meget spennende siste runde. Black Ant var først ute og kom på 18 byer, Hollender begynte nå å bygge, men manglet også noen få elektro til den 19.byen. Saulius hadde en statist-runde, for han hadde bare kapasitet på 17 byer. Black Ant tok en etterlengtet seier i dette gode spillet som blir likt av mange.

1. Black Ant 18 byer 2. Hollender 18 byer (10E mindre) 3. Saulius 17 byer

Det var bare 10E som skilte gull og sølv.
Etterlengtet seier!

Så var klokken blitt sen og det ble snakket om en avslutter. Hollender fant fram St Petersburg som alle hadde spilt før. Saulius fikk mulighet til å kjøpe observatorium og senere ett til. Han trakk det ene etter det andre kortet i den blå bygningsfasen. Så fikk han mange like adelsmenn-kort, men glemte å sanke poeng. Dette gjorde Hollender og særlig Black Ant. Sistnevnte økte forsprang i samtlige faser med både poeng og penger. Hollender jobbet hardt for å redusere skaden, men klarte ikke å komme nærmere. Saulius fik som sagt mange like oransjekort, men lite poeng ellers. Black Ant følte seg imidlertid lite komfortabel ennå da han så at Hollender hadde flere adelsmenn. Så ble det noe spenning likvel, for Hollender kom sterkt tilbake, men ble noen få poeng bak Black Ant som seiret nok en gang. Saulius skal endre strategien til neste gang. Det er sikkert!

1. Black Ant 91 2. Hollender 86 3. Saulius 39

Fornøyd vinner (og taperen med «Peter-look»)

Takk gutta for en flott kveld med bare gode spill!

3 kommentarer til «Lørdagens toppspill!»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: