Dypvanns-Tikal II, krydret med litt Pickomino

Hollender skulle sitte barnevakt, så hva passer vel bedre enn å invitere til en ekstra spillkveld. Sveinmain og Vegard tok imot invitasjonen med åpne armer.

Tikal 2 hadde entret PG og klakket inn i Sveinmains brettspillsamling. Etter at Sveinmain hadde prøvd det på MidWinter og Hollender på SpillOrama en gang hver var vi veldig gira på å få prøvd det igjen. Spillet er en fryd for øyet men ville det denne gangen også bli en fryd for sjelen?!?

Leirplassen og ryggsekken til Hollender

Vi startet med godt mot og hjalp hverandre å huske reglene underveis i første runde. De hemmelige gang brikkene var særs populære i begynnelsen og alle som kunne få tak i en gjorde det og tok den hemmelige gangen bort og innkasserte kjappe poeng. Tikal ble utgravd mer og mer og Vegards oppdager hadde fritt tilgang til alle rom med et fullt sett av nøkler, mens Hollender og Sveinmain hadde kun tilgang til 3 av de 5 fargene. Det gav åpning for mye strategisk plassering av rommene som dukket opp i spillet og enkelte ble låst inne. Det var spesielt skattekammerrommene.

Vegard vokter Sveinmains neste trekk

Vi fulgte hverandre godt på poeng, da spillet er temmelig velbalansert, men på slutten var det kun Hollender som hadde en hemmelig gangbrikke, og da gull-rommet dukket opp selvsagt uten tilgang på dører, var det kun Hollender som kom seg inn dit og fikk plassert ut et flagg der for 16 viktige poeng. Dermed stakk han i fra oss andre og tok seieren hjem, da verken Vegard eller Sveinmain var i nærheten av å score 16 poeng i siste runde.

Hollender vant vannrett!

1.Hollender 159 2. Main 143 3. Vegard 139

Tikal var vakkert og velbalansert og en meget behagelig spillopplevelse også denne gangen. Fantastisk boks med egne rom til alle brikkene, ja en perle av Kramer og Kiesling – nok en gang!

Sunken City, kom på forslagslista, Kramer nok en gang. Denne gangen i en litt barnslig eske med bilde av havkongen Neptun på forsiden. Var det et barnespill vi skulle prøve oss på? Her skulle vi bygge veier og byer, og så skulle Neptunterningen kastes og

Vakkert spill, med Neptun til venstre i bildet

Neptun ødelegge opptil 3 hus og veier av terniningkasterens valg. Fortsatt ikke helt overbevist hev vi oss i gang. Spillet viste seg raskt å ha mye mer dybde enn først antatt og noe barnespill var det definitivt ikke. Førstemann som hadde oppdaget og bringt hjem sine 11 skatter hadde vunnet og Hollender og Vegard fikk begge en god start. Sveinmain ble fanget av Neptun og mistet mange av sine skatter. Men mye taktikk og litt flaks samt Neptunbrikken han fikk da han ble fanget av Neptun som gir mange ekstraflytt gjorde at han kom seg inn i spillet igjen. Det hele endte med at Hollender og Sveinmain manglet en skatt hver, mens Vegard manglet 2. Sveinmain gikk for delt seier etter å ha lest uagjort-kriteriene. Og Hollender endte det hele og dermed ble det delt seier denne gangen.

1.Hollender+Main 3. Vegard

Neptun var mye dypere enn først antatt og med mange interessante valg. Litt flaks må til, men også litt sannsynlighetsberegning gjør at spillet er verdt å ha, og ikke minst spille:-)

Heckmeck skaper alltid god stemning!

Heckmeck var igjen en fest! Vegard fikk en flying start, mens oss andre slet med terningene sine. Hollender ble frastålet poengene sine av Sveinmain når han endelig fikk noen og det er det som gjør Heckmeck utrolig morsomt. En flott avslutning på en kjekk kveld, og Vegard fikk en etterlengtet seier.

1.Vegard 6 2. Main 5 3. Hollender 1

Dermed ble vi alle vinnere denne kvelden. Håper det ikke blir lenge til neste gang vi drar tilbake i jungelen, finner oss hver sin Pirog og ror inn i solnedgangen på jakt etter gode brettspillopplevelser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: