To feirer og spiller!

Sveinmains flamme hadde akkurat fått besøk sent en onsdagskveld. En kjapp telefon og Hollenders flamme hadde akkurat også fått invasjon i stua. Så istedet for at 2 stk skulle sitte alene på hvert sitt kjøkken, så hev Sveinmain seg på sykkelen og ankom Holland House 7 minutter senere.

Piratene har forlatt baren og forsøker å finne de riktige koordinatene.

Hollender hadde allerede gjort klart et 2

Å finne ut hva disse skjuler er spillets oppgave.

mannsspill som sjelden spilles på norsk jord, nemlig Martinique. Brettet i dette spillet består av et skattekart på 64 brikker. Hver brikke inneholder et symbol og et tall. Tallet viser antall flytt, mens symbolet kan en bruke til å fange skatter som ligger synlig, eller samle 2 like som gir 2 poeng. Tallet viser antall flytt, og ikke ulikt Packeis am pol flytter en seg rundt på brettet og tar opp brikken en flytter seg fra. 1-3 flytt pr. runde, så gjelder det å ikke male seg inn i et hjørne. 14 koordinater til hvor den store skatten IKKE er kan en også fange opp, og til slutt er det den som vet mest som har størst sjanse til å finne hovedskatten. En har hver 4 sjanser til å finne den og i tilfeller hvor den ikke finnes så er det poengene som teller. Både Sveinmain og Hollender var begge veldig nære å finne hoved-skatten, men med 7 koordinater hver var fortsatt halve brettet tilgjengelig for bom, og det ble det på begge. Dermed ble det antall små skatter funnet og like symboler som ble tellende, og fortsatt var det likt. Dermed måtte regelheftet finkjemmes og det vatr den med flest skatter som da gikk foran. Dermed tok Hollender en knepen seier.

Main-Hollender 23-23 (Holl. en skatt mer)

Bursdagbarnet med premien.

Airships, et spill en kun har skimtet i spillhorisonten hadde Hollender i samlingen, og selvsagt fungerte det godt med 2 spillere. Spillet har en fiffi mekanikk av et terningspill, hvor en først skal bruke hvite terninger fra 1-3 på  til å få tilgang til flere hvite terninger, så bruke disse for å få tak i røde terninger som gir høyere tall 3-5, som igjen brukes til å få tak i svarte terninger med tall fra 4-8 som igjen brukes for å få tak i skatter. Tok du an?

Airships

Skattene kan en plukke hele veien da de starter med lave tall og øker i verdi. Terningspill er ikke helt Hollenders greie, men her i Airships må du også tenke, og planlegge noe Hollender klarte mye bedre enn Sveinmain som kastet først og tenkte etterpå. Derfor gikk det som det måtte, og Hollender kunne bli luftskipskonge og seile over Nordpolen, mens Sveinmain fikk bli med Hindenburg på sin siste seilas…

1. Hollender 26 2. Main 19

Giganten!

Sveinmain hadde tatt med Odins Table, som har blitt spilt i PG før: https://preikestolengamers.no/2012/01/07/vikingekveld-for-2/ Her gjelder det å klare å innta motspillerens hovedkvarter med 3 av sine guder før motspilleren klarer det samme. Hollender fikk en meget god starthånd i 1.

Viking Main har klekket ut en mesterlig plan.

spill, men Sveinmain prøvde å tappe han for gode kort og klarte det en stund, men så måtte han gi tapt. Sveinmain fikk best starthånd i 2. forsøk, og det kan virke som om starthånden du får har litt å si for utfallet. I såfall ble det slik denne kvelden, men likevel var Odins Table et kjapt og greit 2-mannsspill som fint kan tas frem fra skapet igjen ved neste anledning.

Spennende utvikling i dette taktiske spillet.

Odin’s table: Hollender 1-1 Sveinmain

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: