Vikingekveld for 2

hnefatafl - håndlaget og vakkert!

Sveinmain hadde sendt ut spontaninvitasjon og Peter dukket opp til avtalt tid, i en travel førjulskveld. Så da var det bare å finne frem te, julekake og noen gode 2 mannsspill. Sveinmain hadde fått Hnefatafl i bursdagsgave av Peter under the Main event og prøvespilt det litt med barna  sine, men nå skulle det bli litt skikkelig motstand fra en ekte Gamer. En kjapp regelinnføring så var vi i gang i dette vikingespillet som er laget på vikingegrunn i Danmark, skært ut med hender på ei trefjøl – vakkert! Peter fikk den ære av å jage Sveinmain, mens han skulle styre kongen ut av borgen og i sikkerhet. Peter la opp en skikkelig sperrestrategi, og i motsetning til når Sveinmain spilte med barna sine så forsvant det ingen brikker. Peter voktet seg vel og det var vanskelig å slå ut hans brikker som forøvrig er i flertall i dette spillet. Men Sveinmain hadde spilt spillet før og satte opp en sperre som Peter ikke så, og dermed klarte han å flykte fra borgen og ut av brettet som i dette spillet er å nå et hjørne. 1-0 til Sveinmain. Peter ville umiddelbart ha revansje og det ble det. Denne gangen klarte ikke Sveinmain å flykte så lett og det hele ender fort i Hnefatafl, da Sveinmain overså en av Peters brikker og dermed ble Kongen til Sveinmain tatt og dermed var det 1-1. Da var det på tide å bytte roller. Peter skulle prøve å finne seg et sikkert flukthjørne, mens Sveinmain skulle styre den beleirirende hæren. Ikke alltid like lett å styre kongen, noe Peter fikk oppleve, og dermed var det 2-1 til Main. Men hvorfor ikke prøve enda en gang i samme roller, og denne gangen gikk det mye bedre og Peter klarte å flykte fra Sveinmains jagende styrker. 2-2 og begge var såpass fornøyde at en kunne prøve et nytt spill! Men Hnefatafl var så absolutt et kjekt spill å spille, og en kunne føle vikingeblodet i seg i dette historiske spillet som har blitt spilt i generasjoner.

Odin må passe seg for Loke!

Neste spill ut var Odins Table fra Mindwarrior Games. Å riste på boksen var som å riste på en nesten tom kakeboks. Mye luft og lite innhold, så litt skeptisk bladde vi ut brettet og satte i gang. Her gjaldt det å styre sine 6 brikker fra den ene siden  i et 6×6 stort område inn i motspillerens område, uten å bli slått ut. Kort av ulike styrker har en i de 6 radene og slåss mot motspilleren som også har kort i sine 6 rader. Den sterkeste står, mens den svakeste blir slått ut og må begynne fra start igjen. Første mann til 3 brikker i motspillerens headquarters vinner. Odins Table bød til tross for sin enkelhet på en del taktiske valg. Skal en slå, stå eller flytte sin brikke inn i en ra

Loke vant - igjen

d hvor en har et sterkere kort(kort fra 0-9 med Odin som den sterkeste). I tillegg må en passe seg for Loke, som er nesten unyttig som angrepskort, men blir Loke angrepet så skiftet han plass med angriperen, noe som kan være en stor fordel, og som gav spillet en ekstra twist! Det ble mange raske harde kamper i dette spillet som tok cirka 15 -20minutter å spille, og vi rakk 4 runder hvor Sveinmain stakk av med 3 av 4 seire.

2 vikingespill av og med vikinger, og begge besto 2 manns-spill-testen. 2 kjekke spill over middels, med rask spilletid og en tydelig bare en gang til faktor en kveld du ikke vil spille Le Havre for 2 men heller vil ha noe raskere og lettere mens en drikker te og spiser julebrød med krydderbrunost…

En kommentar til «Vikingekveld for 2»

  1. Tilbaketråkk: To feirer og spiller! « Preikestolen Gamers

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: