Vikinger og tog-tokter i helt ny arena

Hvem er saboteuren?

En ny arena sto for tur for å innvies i PG, nemlig Corporals cage. De som ikke hadde dratt ut av familien hadde blitt tvangslagt i god tid før kl. 20.00 så Corporalen kunne innvie sin cage i stille og rolige omgivelser. Og arenaen viste seg fra sin beste side. Carnapeer og frukt sto klart og Takras hadde med kake. Bedre kan det ikke bli! Sveinmain ivret etter å vise frem sitt siste spill, hentet inn helt fra Karmøy, nemlig Saboteur. 6 mann var klare til å bli med og med max 2 saboteur

Strømlinjeformet bygging. Ingen Saboteurer?!?

er rundt bordet ble det denne gangen rimelig strømlinjeformet bygging, og alle kom frem til målet og fikk gull. Mest gull fikk Takras og Skills som sammen la de siste to kortene.

 
 

Peter hadde kommet med og dermed var vi 7 spillere. Denne gangen med 3 potensielle saboteurer, og bygginge

Ikke fult så strømlinjeformet bygging....

n fra starten til målet ble deretter. Den ene blindveien etter den andre dukket opp og ras ødela mye for de stakkarene som prøvde å bygge i riktig retning. Til slutt så det nesten ut som om alle var saboteurer, men det var noen hederlige mennesker rundt bordet, cirka 4 som syntes at mot 3 saboteurer ble de alt for svake. 1. Skillz 7, 2. Main og Corporalen 4, 4. Takras 3, 5. Peter, Saulius og Kim. Saboteur var et kjekt bekjentskap som var engasjerende. Om en ikke spiller alle de 3 anbefalte rundene, så var det likevel en positiv opplevelse. En kjekk starter denne kvelden.

Eirik den raude, Gorm den grønne og Halvdan svarte kjempet om Europa

Corporalen hadde finlest reglene til sitt nyinnkjøpte spill: Fire and Axe: A Viking Saga. Et godt forarbeid var gjort og Saga-kortene oversatt til engelsk. Mye å sette seg inn i i dette spillet, men Europa skulle inntas av vikingene. Noen byer hadde festninger og disse hadde hemmelige poeng under seg. I tillegg skulle en innta landsbyer eller handle med landsbyene, noe som også gav poeng.  3 Oppdragskort, fra Norge, Danmark eller Sverige lå alltid fremme og den som klarte å fullføre oppdraget fikk kortet og av og til poeng. Samt at den som hadde flest kort med Sverige, Danmark og Norge fikk 10 poeng pr. kort når spillet var ferdig. Så var det bare å lesse båten med vikinger og handelsvarer og seile

Takras Erobreren?!?

avgårde, men en måtte passe vinden, da en ikke kunne seile lengre enn vinden bar uten å ofre en mann eller to. Festningene ble tatt først. Skulle en innta en slik en måtte en kaste terning og få over et visst tall.

 

Jarl Sveinmain herjer med Skald Takras i bakgrunnen

Sannsynlighetsberegning virker ikke alltid fant Corporalen ut da alle hans 5 menn druknet i forsøket på å innta en by som krevde 4 eller mer på terningen. Dermed bars det tilbake til valhall og for å fylle opp skipet med nye menn og varer. Det ble mye kniving om å fullføre oppdragene, og av og til ble oppdrag liggende fordi ingen ville servere de andre kortet. Takras hadde noen nesten forsøk, mens Skillz og Corporalen var de beste til å fullføre disse. Det ble en del kniving på bordet og tiden fløy avgårde. Tempoet økte på slutten da det nærmet seg skillz av

Høvding med Skillz

reise, uten at det preget spillet voldsomt. (Takras hadde kanskje scoret 15 poeng mer uten at det hadde påvirket resultatet). Dermed var det telling og ingen visste hvem som hadde vunnet. Etter en omfattende telling var det Skillz som igjen hadde vunnet og kunne fornøyd reise til byen, mens vi andre også var meget fornøyd med å ha spilt et meget vakkert spill som nermest kunne minne om Age of Empires 3 uten at likheten er slående.  1. Skillz 164, 2. Corporalen 153, 3. Sveinmain 146, 4. Takras 112

Hvem blir jernbanebaronen av Steam?

På det andre bordet kom Steam på bordet. Kim hadde med spillet og forklarte reglene og spilte med de enkleste av disse. Peter spilte tidlig strategisk og fikk poeng for korte strekningen samtidig som han forsøkte å blokkere Kim og Saulius muligheter på brettet. Kim og Saulius satset begge litt langsiktig strategisk og seg etterhvert innpå og forbi Peter som kom til kort. Tiden for fergeavg

NSB vs. Svenske Jernvegen vs. Belarusskaja Železnaja Doroga

ang nærmet seg og tempoet økte, og 2 minutter før avreise kunne Kim heve armene som vinner 2 poeng foran Saulius med Peter et godt stykke bak. Byassene satte rekord i nedpakking av brettspill, og navnet Steam fikk kjapt en betydning i dobbel forstand. Steam fikk meget god mottakelse i PG, og vil garantert komme på bordet igjen:-)

 

Tror gutta rakk det, og mens de andre stresset ut døra, satte vi 4 som var igjen og tok en runde Clans. I Clans får alle sin hemmelige farge, og en skal prøve å få brikker i 5 forskjellige farger som er spredt ut på hvert sitt felt på brettet til å danne klaner. Så snart en klan ikke har noen naboer, er det scoring. Det er totalt 13 scoringer som fordeler seg på 5 faser hvor noen

Jubelen sto i taket!

områder (5 i alt) blir mer verdifulle og gir ekstrapoeng(f.eks. skog) mens et tilsvarende ikke gir poeng(f.eks. fjell).  E

Steam Kim

n satte i gang og fargene fulgte hverandre med rød som ledet an i tet. Da ingen visste hvem rød var ble det hele litt mer synlig da Peter med en supermanøver satte alle de andre sine brikker i et dødt område til scoring og null poeng. Rød begynte dermed å lide på brettet og Sveinmain som alle etterhvert mistenkte var blå, fikk inn noen scoringer uten at rød var til stede. Grønn, Svart og Gul hadde også tatt litt innpå, og til slutt valgte Sveinmain å la Grønn score alene til 6 poeng inkludert bonus, og grønn skjøt forbi rød, men ikke blå på poengskalaen. Dermed var det klart for avsløringen. Peter var avslørt, og Sveinmain også. Saulius var fornøyd den grønne, mens Corporalen måtte innse at han til og med hadde blitt slått av mr. X.  

1. Sveinmain, 2. Saulius, 3. Peter, 4. Nøytral farge, 5. Corporalen….

Clans 2
Flytt en bosetting, og evt. score. Enkle regler:-)

Clans funket igjen greit, også denne gangen med nye spillere. Reglene læres kjapt og handlingen er enkelt: flytt en eller flere brikker fra et felt til et annet. Thats it! Og med en spilletid på under en halv time havner det på bordet med jevne mellomrom. Kanskje Leo Colovinis beste spill?!?

Sveinmain, the best clansman...

3 kommentarer til «Vikinger og tog-tokter i helt ny arena»

  1. De rakk ferjen, ja. Hadde til og med litt tid til overs, tror jeg. Godt å få nok et vikingtemaspill i PG, spesielt når det er et godt spill.

  2. Stemmer at vi rakk ferga. Med obligatorisk St.Petersburg, som jeg vant med søte ETT poeng….

  3. Hehe, ja, det gikk unna mot ferja – vi vinket pent og høflig til den lokale sheriffen da han satt kaffen i halsen idet vi durte forbi! 😉

    Enig i at vikingespillet var bra og spiller det gjerne igjen!

    P.S: Du var savnet i går, André, da vi fikk et alien-spill på bordet!

    P.P.S: Du var også dypt savnet i går Kim – ingen mulighet til St. Petersburgrevansje. Dette var spesielt tøft gitt at vår kjenning fra det lokale rusmiljøet også glimret med sitt fravær på hjemfarten..:(

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: