Restaurant PG Vilnius

Vertens gjestmildhet!

Det var lenge siden PG hadde vært hos sin mest aktive baltiske spiller, men i kveld reiste PG-sirkuset til det stedet hvor serveringen deklasserer alle andre spillareaner. Ingen plastkopper eller vann, for Saulius hadde mobilsert mannskapene (les kvinnskapene) hjemme. Resulatet ble noen forbløffende «spurgos». De så ut som noen oljestekte boller og fant raskt veien til de tilreisendes munner. Sammen med andre småretter og masse drikkevarer skulle det ikke komme noe i veien for en god spillaften. I tillegg til Saulius var det fire andre PG-ere som hadde møtt opp.

Peter vant startspiller-spillet.

Så til spillingen; Peter hadde observert at Funkenschlag hadde blitt med. Det ble raskt tre andre som reagerte positivt, men Takras som nettopp hadde skrevet om spillet på skrinets nettside, brukte en Main-handling (dvs veto). Så ble noen alternativer vurdert. Konsensus ble altså Amun re. Det var kun Saulius som ikke kjente spillet. Hollender brukte sin Egyptkunnskap for å bringe spillerne rett inn det gamle Egypt. De første auksjonsrundene var forsiktige og ingen måtte gå langt for å få noen provinser. Men så kom templene, byggesteinene og ikke minst kort med i auksjonsfasen. Nå ble det mer flytting og i den siste runden av det gamle kongeriket, måtte faktisk alle flytte på seg. Når man blir overbudt, skal finne lykken i en annen provins. Noen maktkort gir noen unntak. De fleste bygget pyramider hver runde som gir poeng. Halvveis i spillet ledet Hollender med 18 poeng, rett før Peter med 16 poeng. De andre hadde mindre enn 10 poeng. Men i det nye kongeriket blir alt annerledes igjen. Det sparte gulle ble nå brukt flittig i auksjonsfasen.

Prisen ble nå ofte fra 10 og oppover. Peter hadde sikret noen gode provinser, blant dem en som skulle få 5 poeng for flest pyramider på en side. Hollender hadde igjen sikret en provins med to templer. Saulius hadde ikke så mange pyramider, men mer enn nok penger. Han kjøpe mange gårder. Takras spilte forsiktig og tok ikke de store risikoene i auksjonsfasen, men dermed heller ikke så mange ekstra varer.

Suveren seier til faraoen från Kalmar

Peter ble den siste spilleren i handlingsfasen i den siste runden og hadde dermed en viss kontroll på spillet. Black Ant satset på en sterk sluttspurt og prøvde å ta et flertall på den andre siden av nilen i den sistre runden, men Hollender fikk den 3.plassen i ofringsfasen og så en premie. Det siste budet kom på skala 4! Dermed ble det mye gull til de som hadde mange gårder, men også 4 poeng per tempel. Peter hadde de mest verdifulle provinser på hver side av Nilen og fikk så 10 poeng. Peter fikk også 12 poeng for pyramider og serier. I tillegg til ett tempel og 2 poeng for gullet.

1. Peter 45 2.Hollender 41 3.Black Ant 34 4.Saulius 30 5.Takras 23

Utvalget i kveldens dominion

Så ble det en runde Dominion med 5 stykker. Black Ant introduserte noen små tilpasninger og så var vi i gang. Peter startet og kjøpte med gang en bygd. Black Ant fulgte denne oppskriften, Saulius gikk for penger, Takras tok en tyv og Hollender tok ett kort som han klarte å kvitte tre poengkort med to runder senere. Slanke og virksommer dekkk er nok nøkkelordet i det kjappe kortspillet. Saulius vant den siste gangen og Black Ant er PGs håp i Midwinter-turneringen. Takras satte inn tyven og Hollender mistet med en gang viktig sølv. Men en tyv alene medfører sjeldent gode resultater og Takras avså av å bruke den så ofte etterpå. Hollender klarte igjen å forbedre dekket med hjelp av gruven. Peter og Black Ant hadde nå en del handlinger hver runde, men klarte ikke å omsette disse i kostbare kort. Saulius kjøpte mange handlingskort. Black Ant hadde oppdaget at Hollender nå begynte å kjøpe

Kveldens seiersherre i en 5-manns dominion

provinser, slik at han satset mer på grevskap. Peter kjøpte også poeng og spillet begynte å aksellere. Takras fikk det ikke til å virke helt denne gangen og avsluttet spillet. Hollender hadde nok overtaket denne gangen. Interessant var at verten bare hadde samlet 1 poeng i hele spillet?!

1. Hollender 40 2. Peter 33 3.Black Ant 24 4. Takras 18 5. Saulius 4

Black Ant og Takras reiste hjemover. Resten tok en runde med Kardinaal&koning. Halvveis i spillet var det ganske jevnt. Bare 2 poeng skilte lederen og nummer 3. Så startet plasseringen av kongene, i tillegg til klostrene. Peter slet med like kort, men han var ikke den eneste. Hollender hadde mest poeng etter sluttvurderingen, og klarte å sikre en fin triangel (italia, frankrike og aragon). K+K spilles kjapt og gir spillerne nok utfordring.

1. Hollender 83 2.Peter 67 3. Saulius 59

Fotografen måtte gå, så vinneren ble uansett med på bildet!

Takker verten for en varm og underholdende kveld!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: