SPILLKVELD 11. MAI 2005

Med kort spillvarsel stilte 4 forventningsfulle spillere opp. Denne gangen for å erobre, for så å evakuere fra der Untergang von Pompeji.

Siden vi alle skulle besøke Vesuv for 1. gang måtte vi ta en rask gjennomgang av reglene, som var konkrete og enkle. Så var det bare å begynne å flytte inn i byen etter at ett jordskjelv hadde skremt alle ut av byen i år 67 etter kristus. Sven var sikker på at det var en ulempe å starte siden han ikke kunne få med seg noen slektninger inn i byen denne 1.runden. Det ene huset etter det andre ble flyttet inn i, med en stor majoritet midt på brettet, lengst unna lavaen, men også lengst unna utgangene. Etter endt innflytting, så ledet Black ant med 20 innbyggere, Sveinmain hadde 19, Idar hadde 16 og Sven hadde 12. Etter ett par småskjelv hvor det bare var Sveinmain sine brikker som døde, så kom vulkanutbruddet i år 79 e.kr. Lavaen rant sakte inn i byen første 6 trekk, så begynte panikken å bre seg i byen. Black Ant skulle prøve å redde alle sine brikker og småflyttet litt rundt i byen. Sven hadde kun sine 12 brikker så han klarte å holde hodet mer kaldt. Idar prøvde å konsentrere sine brikker på små flater som etter hvert ble spist av lavaen. Desverre for en småflyttende Black ant hadde lavaen en tendens til å renne fort langs bymurene, slik at det ble en del brikker som ble stengt inne, eller måtte gå laaaannnggge omveier for så å bli tatt av lavaen. Og desto færre brikker det var igjen, desto saaktere gikk det å komme seg ut. Sven gjorde en flott taktisk manøver hjulpet av Sveinmain, hvor han ofret seg selv slik at hovedutgangen hvor alle trodde at lavaen ikke skulle komme på en stund ble stengt, noe som førte til stoooorre tap for slektningene til Idar og Black Ant. Sveinmain prøvde første mann ut prinsippet, og klarte å redde sine slektininger på den måten, og klarte til slutt å få ut 8 før lavaen dekket hele byen. Sven klarte med ett nødskrik å få ut sin siste gjennom en lang trang passasje, mens mange av Black ant og Idar sine ble slukt levende av lavamassene. Til slutt sto det 8 klamme svette brikker foran Sveinmain. Sven hadde klart å få ut 7 mann, mens Idar og Black Ant hadde kun fått ut 6 hver. For å avgjøre sisteplassen måtte vulkanen åpnes, og den som hadde fått færrest brikker slukt av vulkanen unngikk sisteplassen. Siden Svein T. hadde flyttet inn 20 mot idars 14 var det ikke tvil om hvem av disse som hadde færrest mann slukt av vulkanen. Dermed ble det sisteplass til Black Ant, og 3. plass til Idar.
Vi var alle fornøyd med å spille ett så engasjerende og lettlært spill, som i tillegg er så historisk korrekt som Pompeji. Anbefales…

Dagens sitat: Dette er det kjekkeste spillet jeg har spilt til nå. Idar.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: