SPILLKVELD 1.6.2005

Endelig spillkveld igjen i Rogalands morsomste og kjekkeste spillklubb.

Vi skulle reise til Vesuvs fot for å innta byen Pompeji som ble forlatt av 20 000 innbyggere etter ett jordskjelv i år 63. Vi var klar til å innta byen, og spesielt Tore, som var skikkelig imponert over ett spill som var bygd i høyden! Ole Andre og Tore var begge gode til å få inn sine brikker med tilhørende slektninger. Det ble noen store familiegjenforeninger i ekte Somalia stil. Sveinmain og Joan derimot slet med å få inn svigermor til byen , men prøvde så godt en kunne men dog. Forskjelvene kom, og tok livet jevnt av ca. en av oss hver, før det skikkelige utbruddet kom. Sveinmain satt med 13 av 25 slektninger innenfor bymurene. Joan fikk inn 14, Tore 16 og Ole Andre fikk 20 innenfor før jordskjelvet rystet byen i år 79. Vi ble paralysert en stund mens lavaen begynte å renne inn i byen. Så bredte panikken seg. Lavaen strømmet på fra alle kanter, og som de andre gangene vi har spilt spillet hadde lavaen en lei tendens til å renne langs bymuren, slik at den ene utgangen etter den andre ble stengt. Sveinmain fikk ut de få som var igjen av slektnignene sine, og måtte etter dette kun konsentrere seg om å legge lavaen slik at den stengte mest mulig. De andre prøvde fortvilt å redde de som kunne gjennom en trang lang korridor som enda ikke var dekket av lava. For å ikke dekke denne nødutgangen ble det ofret ett par mann, for å kanskje redde en i nøden. Joan og Tore klarte å lure ut en hver. Til slutt fikk Sveinmain stengt den siste fluktruten og de resterende gikk i Vesuv. Ole Andre var i ferd med å få ut sin siste mann da siste lavabrikke falt, og hans siste mohikaner også måtte ta den tunge veien i Vesuv. En hard vei til frihet var over. Tore klarte å redde kun 6 av sine slektninger. Ole Andre greide 7, Sveinmain greide 8, mens Joan klarte å redde 9. Resten ble det en kan kalle en het potet….. Dagens sitat: Hvem skal jeg redde? (Joan).

Så tok vi frem spillet Diamant, som er en slager hos vår broderspillklubb på Sola. Etter en kjapp regelgjennomgang så var vi igang med 4 kjappe runder av 5 gruver.. Ole Andre vant første spillrunde, med hele 59 diamanter. Før Sveinmain som kom på sisteplass i runde en tok seieren i runde 2 med 29 diamanter, mens Ole Andre(les: Jan Teigen) greide kunststykket å ende opp med 0. Jan Teigen greide også null poeng i runde 3. Hvor Tore tok seieren med 21 diamanter. Det ble en tett og intens siste runde hvor ingen tok poeng i de 3 første gruvene. Jan Teigen klarte kunststykket å kapre 4 poeng i gruve 4. (Fikk han de av Sverige?). Det ble en tett kamp om gruve 5. Hvor Sveinmain trakk seg ut meget tidlig for å tangere Jan Teigen sine 4 diamanter. Jan Teigen fikk også 7 poeng av Danmark, og greide til slutt 11 poeng tilsammen, mens Tore og Joan fortsatt var i gruva. Den ene ulykken etter den andre kom, men aldri 2 like. Til slutt ble Tore for redd for å bli kalt Jan Teigen at han trakk seg ut av gruva med 13 diamanter, mens Joan var igjen, og fikk lønn for strevet. Han kunne innkassere 7 diamanter til, og trakk seg ut i siste liten. Hadde han ventet en runde til hadde gruva kollapset. Men han kom unna med en seier og 19 diamanter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: