SPILLKVELD 7. JUNI 2005

Etter en lynrask på dagen innkallelse, samlet 4 spillhungrige seg klar til å innta spillbrettet. Noen spill måtte tidlig forlate spillbrettet etter at reglene var glemt igjen hjemme. Valget falt derfor på det nyåpnede spillet Charlemagne, eller Krieg und Frieden som det heter på tysk.

Det runde spillbrettet kom på bordet, og hver valgte seg hver sin landbit som skulle håndteres etter beste evne, samt at en måtte sette av midler til å bygge Kongens katedral, slik at Kongen til slutt var mest fornøyd med akkurat din innsats. Som alltid med nye spill er det litt forvirring i starten, og Tore fikk æren av å innlede år 999, med den første av i alt 14 lidelser som skulle ramme riket, som varierte mellom de 4 lidelsene Krig, Økte skatter til Kongen, brann og hungersnød.. Vi begynte kjapt å kjempe om hvem av oss som skulle få den ære av å bli kongens overhode i ett helt år, fordelt på 4 sesonger med ulike valg. Black Ant og Tore satset begge på å bygge opp hus til sine byggmestere som skulle jobbe på katedralen, mens Sveinmain og Ole Andre satset på bønder som gav ressurser. Det ble en del privilegie- utdeling av kongen de første rundene til det endelig kom en lidelse, hvor det krevdes at katedralen også skulle startes på. Black Ant brente i vei det han hadde av kort for å sikre seg 5 kjappe poeng, (poeng er mangelvare i spillet). Vi andre satt der med 2, 2 og 0. I og med at Black Ant ikke lengre hadde kort, men mange hus, benyttet Ole Andre sjansen til å svi av noen av Black Ants hus og få 2 kjappe ressurser. Tore og Sveinmain hev seg på, og til slutt satt Black ant der med 5 poeng, uten kort og uten hus. Kongen som bruker å lyse sin velsignelse over de som får lite avkastning hadde ingen nåde for de som var rike på poeng. Dermed ble det en 4, 5 sparerunder på Black ant hvor han ikke fikk utrettet stort. Klok av skade prøvde Tore den samme taktikken 3 runder senere, og dermed ble han kongens overhode, men uten kort, og med hus klar til sviing. Ole Andre hadde veelldiig lyst til å bli kongens overhode, og satset alt ett par ganger på å klare det, men han tapte stort i 2 jevne dueller. Det ble på slutten av spillet mest Frieden etter hvert som katedralbitene økte i verdi ettersom den ble mer og mer ferdigstilt, og kortene ble spart på til auksjonsbiten. Før siste runde var det meget jevnt, og Sveinmain og Ole Andre hadde hånda så full av ressurser at de begge måtte donere ett par ressurser hver til kirka. Så var det bare å tømme hånda for kort, for å prøve å sikre seg æren av å bygge den siste katredralbiten til Kongen. Tore var ute av dansen med sine 5 kort, mens Black Ant kjørte opp verdien, Ole Andre økte enda mer, mens Sveinmain fikk kloa i siste biten, og stakk av med 7 avgjørende poeng, og vant med 17. Foran Black ant og Tore med 9 poeng, mens Ole Andre endte på 8. Altså en meget jevn runde hvor siste byggesten ble avgjørende.
Dagens sitat: Spillet minner om stigespillet!???? Noe som ble dementert noen timer senere……

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: