Flammer over Jørpeland

Takras hadde invitert til spilling hos han, men så dukket det opp flammer over Jørpeland i form av nordlys. Dermed avlyste han på meget kort varsel og dro på jakt. Men heldigvis kunne Grahams Liberary åpne dørene og Sveinmain + Peter tok turen dit.

Første spill ut var Furnace – eller forbrenningsovn på norsk. Alle startet litt asymetrisk og skulle så by på kort i dette auksjonsspillet. Eller auksjon og auksjon fru blom. Det var kort en skulle by på, vinneren fikk kortet og taperne fikk fordelen kortet gav øyeblikkelig i form av kull, metall eller olje.

Kortet kunne gi fordeler siden, men av og til var det greit å tape kortet. Peter hjalp Graham med en Skikkelig taperpremie, hvor han kunne få 3 metall for 1 kull, noe han utnyttet kjapt. Spillet besto av 4 runder og hver runde skulle en prøve å få ressursene sine omgjort til flest mulig seierspoeng. Kull til metall og metall og kull til olje som igjen gav mer poeng enn kun kull.

Etter 4 runder hvor de tok litt lengre og lengre tid da vi stadig fikk flere kort som gav fordeler skulle seieren avgjøres. Kortene måtte fullføres ett av gangen, og Peter klaget på at han ikke fikk omgjort en oppgraderingsbrikke til 5 poeng, og håpet det ikke skulle bli avgjørende. Men det ble det selvsagt. Sveinmain vant 4 poeng foran Peter som igjen var 10 poeng foran Graham.

Furnace var et kjapt og kjekt spill, som fikk 8 av 10 på terningen av samtlige, selv om auksjonen var litt annerledes enn auksjonsspill forøvrig.

Etterpå var det fortsatt tid til mer, selv om vi kom senere i gang denne kvelden enn vanlig. Graham hadde On the Underground liggende, og da vi alle hadde gode minner fra sist vi spilte London ville vi prøve igjen. Vi gikk for Berlin denne gangen, og Graham hadde heller ikke testet den byen.

Berlin skiller seg fra London med at du kan reise rundt i byen og sanke inn severdigheter, 5 ulike av hvert slag. Samlet du 5 forskjellige fikk du 10 poeng. Sveinmain trodde det ville bli vanskelig og gikk heller for rene transportpoeng. Peter derimot gikk for serverdighetene, det samme gjorde Graham. Peter fikk etterhvert litt mer uttelling enn Graham. På 11 brikker fikk han 2×5 serverdigheter selv om disse ble trukket blindt og dermed 20 poeng. Etterhvert fikk også Graham 10 poeng, mens Sveinmain var ikke i nærheten. Peter vant, og spillet var fortsatt meget godt likt.

On the underground er morsomt, og du scorer poeng hver gang det er din tur og bør poengoptimalisere. Med den late turisten som reiser rundt etter enkle men av og til frustrerende reisemønstre så er dette et veldig kjekt spill. Også greit å styre 3 forskjellige t-baneselskaper, isteden for ett i de fleste spill.

Hadde undergrunnen gått på Jørpeland hadde vi tatt denne hjem denne natten, men vi måtte nøye oss med å kikke opp mot himmelen mens vi kjørte hjem i nattemørket, uten å se at himmelen var annerledes i dag enn andre PG-kvelder.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: