Sveinmains MidWinter XIV

Årets høydepunkt siste 12 årene(gikk glipp av MW1) skulle igjen stå for tur. Brettspill og moro fra torsdag til søndag. Hva mer kan en ønske seg. Men sjefen ville det annerledes, og hadde lagt inn et møte frem til kl. 13 på fredag. 1305 var jeg på vei til Haugesund. På veien plukket jeg opp Kåre og Saulius. Vi var totalt 7 stk tilknyttet Preikestolen Gamers denne gangen + Kåre og noen hangarounds(Terje og Britt).

Over boknafjorden åpnet vi i tradisjon tro festivalen. I år ble det fergespillet Rolling Bandits som ble valgt. Passe kontroll og passe flaksebasert, hvor vi alle var cowboyer som skulle gå på toget og plyndre underveis. Kontrollerte du vogna når det ble din tur igjen fikk du vogna og poengene på den. Spillet kunne minne litt om Las Vegas. Rakk ikke å bli helt ferdig, men nok til å kose oss og kjenne på godfølelsen. 6,5 av 10.

Fremme i Haugesund ble vi møtt av en hel resepsjon med folk, ledet av Nils. Alt gikk smood med smil og velkommenfølelsen vi alltid får der oppe. Nye fantastiske lokaler på Karmsund Vgs ble inspisert. Lufta i lokalet var frisk og rein tross for intens spilling allerede i 24 timer. Lyst og luftig – herligt og med gode spillbord! Hvem savner slaktehuset? Litt hilsing og smalltalk før vi satte i gang med det vi egentlig hadde kommet for – brettspilling. Peter som var tilstede allerede på torsdag hadde gått å trippet for å gjenforenes med gjengen, da Kåre = Kvalitetsspill dro frem godsakene. Kåre skuffer aldri, og hadde forberedt Lacrimosa, spillet om siste symfonien til Mozart.

Feil spill og feil farge – æsj;-!

Fredag:

Lacrimosa var et skikkelig grundig stykke arbeid. Brettet var delt i 3, og alle hadde 4 handlinger hver runde hvor en måtte velge hvor en ville sette inn støtet for å få ferdig symfonien. Tematisk et meget sterkt spill, og om en interesserte seg for klassisk musikk så må dette være et must. For oss andre var det også meget bra:-) Saulius fikk igang en skikkelig poengmaskin på slutten, men misset et avgjørede trekk. Peter nådde nesten opp, mens Sveinmain jublet sammen Kåre da de endte likt på poeng for delt seier, nesten. Hva var tiebreakeren etter 3 timers intens spilling? Og hvis du lurer gir jeg spillet 9/10, og hadde gitt det 9,5 av 10 om spillet ikke hadde hatt så tragisk tiebreaker…

Mens Kåre aldri skuffer i spillvalg, gjør Black ant motsatt. Han tok opp et grønt spill, og dro meg seg sin bedre halvdel og gutta, og dermed fikk jeg testet det mest oppjazzede spillet på MidWinter – Foundations of Rome. Kristian, Kjetil og Svein Inge var klar for ein helgetur til Roma.

I Foundations of Rome skal en kjøpe tomter I et rutenett etter auksjonsmetoden og prøver å få samlet noen av disse så en kan bygge bygninger på de. Jo flere tomter jo større bygninger. Spillet kunne minne litt om Big City, men bare litt mer random. Så fikk du poeng og penger om du hadde bygd i nærheten av de riktige andre byggene. Population var også viktig å gav ekstrapoeng ved hver telling. Kristian kjørte uten å bygge ut for en eneste innbygger, og var likevel bare 3 poeng fra seieren. Et helt greit overstasjet spill for de som liker plast og maling, uten å bry seg for mye om spill dybde og opplevelse. 5/10.

Grønt spill nærmet seg slutten, og Einar, Hanne og Hilde skulle akkurat med spillet jeg bare måtte prøve på MidWinter etter at Einar hadde reklamert for det en heile haug – Ganz Schön Clever.

Ganz Schön Clever er vel en blanding av Yatzee, Bingo og dyp strategi i en liten eske. Einar hadde ikke mindre enn alle 5 eksemplarene, og dette var et av de enkle. Hjernen min hadde nok å følger med på, men forsto det såpass at jeg likte det godt. Spilletid vs. dybde = 8/10.

Klokken bikket 00.30, og det var på tide med MIDDAG. Ja eneste utfordring på MidWinter på Karmsund skole er at det er så langt til Classic Kebab at det må planlegges. Og planlegging er det aldri tid til, og derfor husker en kun å spille, og ikke å spise. Så kvelden kunne ikke blitt avsluttet bedre. Classic Kebab svikter aldri – 10/10.

Lørdag:

En dårlig natts søvn som vanlig når en er på brettspillfestival, men hva gjør vel det når en siktet seg inn på Pitchcarturnering kl. 10, men var på plass allerede kl. 9. Knut og Saulius var også på plass, og Sveinmain introduserte dem for Babylonia av Reiner Knizia. Legg ut 2 eller 3 brikker ut i fra enkle regler, og score poeng. Ikke vanskelig, men da Sveinmain scoret en haug med poeng og fikk tidenes forsprang på noe ingen så komme, var det allerede for sent for Knut og Saulius. De havnet i bakevja og ble liggende der. Blir nok hardere kamp neste gang. Men likte det godt og mye spill til kort spilletid. 8/10.

Så til Pitchcar – en opplevelse i seg selv. 14 stk hadde stått opp tidlig for å få med seg dette. Meg, Knut og Saulius fra PG stilte til start. Sveinmain klarte akkurat å ta 3. plassen i kvaliken fra Knut og dermed sikret finaleplass, og det gjorde Saulius også. 6 stk i finalen, og det ble rene Teamplayet som i årntlig Formel 1. Team PG, Team Vedaa Naustheller, og Team Wannberg stilte til start, og kun dem. Ble litt taktikk underveis med å knipse frem sine egne team sine biler og ofre seg og sperre for andre. Til slutt ble det Saulius som tok Seieren foran Erna, og Sveinmain på 3. Ikke gamlere enn at jeg fortsatt elsker en god runde Pitchcar – 9/10.

Knut forsvant, og Guro ville spille en runde Metropolys, og Gustav ble med meg og Saulius. Dette var en gammel klassiker, og ville den fortsatt levere. Guro forklarte reglene så var vi i gang med å plassere bygninger fra 1-13 i byen. Den som hadde høyest sto, og resten måtte prøve igjen. Så var det telling av distrikt og skjulte oppdragskort som avgjorde seieren. Spillet fungerte godt og blir nok enda bedre neste gang, men en kjekk klassiker som tok passe kort tid. 7/10.

Tilbake i hovedsalen satt Peter, Kenneth og Kristian og ventet på å begynne på spille. Jeg og Saulius fant frem 5 mannsspillet RA – klassiker av Knizia. Kenneth og Kristian slet med å score poeng i dette råe auksjonsspillet. Peter scoret og scoret og vant hele greia. Skal du spille et auksjonsspill, så er det RA. 8/10.

Hangaround Terje bruker alltid å bli med på MidWinter når PG tar turen opp. Så også dette året. Han ville spille noe skikkelig, og Sveinmain og Peter tok han med til Mombasa. Eneste minuset var at ingen av oss hadde spilt det på over 5 år. Reglene var mange og rustne, og det preget både spillingen og opplevelsen dessverre. Men Mombasa må nok komme kjappere på bordet igjen, da dette var vårt Alexander Phisterfavoritt før han lagde Great Western Trail, og siden ikke blitt spilt. 6/10 men har potensial til 9/10.

Så var det Klask-turnering. Meg og Terje havnet i pulje 2 og mens vi ventet, så hadde Britt (som kun var kommet for QwirkleNM) også lyst til å spille. Så Svein fant frem noe OK, enkelt – 7 summits. I dette push your luck spillet skulle verdens 7 topper bestiges, underveis kan stoppe eller klatre videre med risiko for å falle ned. I tillegg krydres spillet med oppdragskort og utstyrskort. Synes det er kjekt og enkelt avbrekk når en har spilt noe tungt og vanskelig 7,5/10.

Så var det NM kvallik i Klask. 5 kamper innledende i en godt organisert turnering som turneringsledelsen hadde stålkontroll på. Noen hadde spilt lite, andre mye. Jeg unngikk de værste kanonene i gruppespillet og kom meg videre til finalen søndag kl. 12, så gjorde også Terje, som like Klask så godt at han likegodt kjøpte med seg et eksemplar hjem. Klask er kjekt, spesielt i turneringer 10/10.

Britt og Terje var også Ganz Schön Cleverfans, og jeg trengte en ekstra runde, og gikk bare bort i GameNinjas popoppbutikk og kjøpte meg et eksemplar. Fantastisk med egen brettspillbutikk på MW. Britt og Terje lærte meg de triksene jeg ikke kunne og Gina ble også med. Igjen kjekt og angret ikke på kjøpet. 8/10.

Britt og Terje tok kvelden(mulig Terje skulle hjem å øve Klask). Kåre hadde hele helgen snakket om at vi måtte prøve Ponzi Scheme, brettet med det kjente håndtrykket på eska. Svein, Tone, Peter og meg ble med og vi alle skulle låne penger for så å låne mer og mer, innfri dyre lån som vi lånte til helt til en av oss gikk konkurs. I mellom alt dette kunne vi kjøpe aksjer av hverandre. Dette gjordes hemmelig i en forseggjort pengepung. Noen var skikkelig gnulat(gjerrig) og satt på pengene og fikk dermed lite aksjer, mens andre var mer rause og fikk aksjer av motspillerne de tilbød penger. Black ant var den desidert største aksjebaronen(raus), men ville han klare i innfri lånene sine? I år 5 skulle alle innfri lån, og Ant gikk dundrende konkurs, til alle store glede. Dermed var moroa over, men spillet leverte varene og likte det meget godt. Perfekt sent på kvelden spill. 9,5/10

Vi skulle snart hjem, men rakk både en runde Bluff 9/10. Så skulle vi snart hjem men bare en runde Rolling Bandits 6/10 før vi igjen skulle gå, og så skulle vi gå hjem å legge oss, og denne gangen klarte i det.

Søndag:

NM i Klask skulle avgjøres kl. 12, men før dette hadde Kåre dukket opp og satt frem Spyrium, og Terje, Saulius + Peter ville være med. Litt påklistret tema men tror vi skulle utvinne Spyrium av ei gruve og omsette dette i seierspoeng og penger. Det hele hang godt sammen, men var ikke helt min greie dette spillet, noe og karakteren kan være noe preget av sisteplassen jeg fikk. 5/10.

Så var det Klasksluttspill. 16 spillere skulle bli til 1. Norgesmesteren fra i fjor var tilstede, og skulle møte han i kvartfinalen. Men først var det 8. delsfinale mot Terje Vedaa Naustheller. Ble 3 tette sett, men gikk av stabelen med 2-1 i sett. I neste runde måtte jeg møte regjerende Norgesmester Bård Wannberg, som hadde ligget i hardtrening inn mot mesterskapet. Bård vant oppskriftsmessig 1. sett 6-2, men så var det bare å gutse på, dra frem litt moro og noen skjulte triks så vips så var det 1-1. Wannberg var på tynn is og jeg ledet 3-2 over NM vinneren i siste og avgjørende sett da min brasilianske spillestil fikk seg et skudd for banen og Bård kunne puste lettet ut. Ja han tapte kun ett sett i hele turneringen;-) 10/10.

Da var det bare å gjøre klar til Einar Hansen show. Dette ble mer digitalt enn tidligere. Savnet lappetrekking fra hatt og korte applauser, men forstår det skulle gjøres enklere, så også auksjonen på lørdag som ble silent.

Likevel en avslutning verdig, med Klaskfinale, spilltrekning hvor alle denne gangen også fikk med seg et spill hjem, og eget auditorium til avslutningsseremonien.

Tusen takk til alle frivillige og smilende positive folk der oppe i Norges beste og inkluderende brettspillklubb. Var en fest å være tilstede, også denne gangen, og jeg kommer garantert tilbake neste år.

Sees i mars 2024:-):-):-) MIDWINTER LEVERTE VARENE IGJEN, og får karakteren 11/10.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: