Tap og vinn, med ikke helt samme sinn

For lenge lenge siden, i en frivillihetssentral langt langt borte, ble det for 9 år siden, et slags farvel til spillet Stormenes Tid. Det var siste gang det fikk se lyset i Preikestolen Gamers, erstattet av altfor mange nye spill som har kommet i etterkant.

Appelsinsjokolade-chipsen var klar.

Denne kvelden i Takras Taverna skulle det lokkes med både appelsinsjokoladechips (ja, du leste rett) og klassikere som Stormenes Tid og Samurai. Peter og Sveinmain lot seg friste og Peter kansellerte hele Italia-turen sin for dette (kanskje forvrengt gjenfortelling), til og med Afro lot seg friste av appelsinsjokoladechips og måtte komme.

Valget var ikke vanskelig. Stormenes Tid stod som en bauta i minnene våre og ble brettet ut på bordet. Regler og alt i spillet er på norsk. Kortene var til og med sleevet av Takras, det var godt, så mye som dette spillet har blitt spilt…

Men vi var raskt tilbake i slaget. Byggmestere trekkes fra posen, læremestere kan man bare ha 5 av til enhver tid, og penger er en luksus. Faktisk det å ha en penge-skala er kanskje ikke så dumt, lett å ha oversikt, men samtidig skal det bare en liten feilaktig «dult» til i feil brikke for å ødelegge.

Takras sikret seg metall tidlig, og alle ropte «varsko» og mente at Takras var den som måtte passes på, til tross for å ligge langt bak i poenger hele spillet.

Peter var sandtakkongen og skaffet seg hauger av poeng, mens Sveinmain prøvde å manipulere og peke på andre syndebukker. Afro koste seg med spådamen og kunnskapen om hendelsen som kom hver runde.

Stormenes Tid har holdt seg veldig godt. Det ser fortsatt veldig flott ut og reglene oppfordrer til et ønske om å spille det på ny. Men det er kanskje appelsinsjokoladechipsen som hadde gått oss til hodet?

For 9 år siden ble det sagt «beregn 30 min per spiller» og det er også sant i dag. Den tid var kanskje 2 timer spilletid for et spill ansett som mye, men i kveld var det veldig lett fordøyelig, og det tok 2 timer, nesten på slaget.

  1. Sveinmain 46, 2. Afro 43, 3. Takras 39, 4. Peter 37

Sveinmain vant, og han ga spillet toppscore. Alle andre var nesten helt enige i bedømmelsen.

Klassisk. Blå spiller har ikke råd og kommer frem først med alle sine.

Afro var klar for å dra, men lot seg friste av et kjapt spill som Kingdomino: Origins. Kingdomino med et ekstra lag på toppen. Det er forsøkt før i Queendomino, men da ble toppingen så mye at spillet varte 90 minutt og egentlig føltes ferdig etter 30. Kingdomino er et 15-minutts spill, egentlig.

Denne gangen er det steinalderen og man kan sanke inn ressurser som mammut, sopp, stein og fisk, og bytte dem ut med spesialiserte steinalderpersoner som kan gi poeng.

I klassisk Kingdomino-stil får man poeng for sammenhengende terreng multiplisert med et ikon, denne gangen var ikonet ild. Ild kunne enten være printet på brikken eller komme fra en vulkan, som kunne skyte ilden rundt på brettet.

  1. Peter 88, 2. Afro 82, 3. Takras 72, 4. Sveinmain 61

Alle likte spillet… Nei vent litt, det var en som ikke likte det så bra. Sveinmain. Han ga Stormenes Tid toppscore og Kingdomino ikke så bra score. Hvem var det som vant og tapte de spillene? Vi konstanterer ingen ting, men lar den tanken henge 😁

Afro kastet til slutt inn håndkleet og resten av oss tok en runde No Thanks! Peters brikker tok fort slutt og begynte å bli desperat. Etter hvert ble det kingmaking-situasjon, nærmest. Skulle han la Sveinmain eller Takras ta seieren? Men, det var ikke så lett å vite. Hvor mange sjetonger hadde de egentlig hver? Og hvilke kort kom til å dukke opp?

No Thanks! er et spill som ofte får deg til å lure om du tør sende kortet rundt bordet én siste gang før du selv tar det. Og ofte er svaret «det skulle du ikke gjort!», men hvis du ikke hadde gjort det, angrer du nok litt likevel.

Vanskelige valg, enkle regler.

Nok en flott kveld og det var et forfriskende gjensyn med en klassiker som fortsatt har livets rett. «Årets spill 2007» var ikke uten grunn.

Når det gjelder appelsinsjokoladechipsen fra Sørlandschips, får den følgende vurdering:

Afro – 3 / 10. Skulle gitt bedre rating på mekanikken, men vi holdt oss til ett tall.

Takras – 4 / 10. Hadde smakt på den to dager i forveien og noe av smaken hadde satt litt spor, så fikk bedre rating i dag enn da, men vil aldri kjøpe igjen.

Peter – 10 / 10. Fra diabetiker-synspunkt. Totalt ufarlige. Man får rett og slett ikke lyst på mer etter en smakebit.

Sveinmain – 5 / 10. «Som å være på en øy med Åse Kleveland … kan spises i nøden.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: