Fluer, sauer og brettspill – genialt

Sommeren har tydeligvis ankommet og mange PG-ere har valgt å reise på tur. Det er fint vær og sol og tydeligvis ikke enkelt å lokke til brettspilling i finværet.

Alt vær er godt spillevær.

I mangel på spillelokaler denne mandagen var det kun Afro som responderte positivt på innkallingen, og arenaen ble utendørs. Først en runde med frisbeegolf med lynkurs fra en amatør til en nybegynner, men det ble en flott runde med mange nesten-sjanser. 1. Takras 8, 2. Afro 17.

Solen hadde begynt å gå ned og fluene hadde våknet opp, så det var passende med et insektspill.

Vi fant en velegnet benk med bord og tok frem den eldre tittelen Hive. Her styrer vi en gjeng med forskjellige insekter som av en eller annen grunn beskytter andre grupper insekter.

Til tross for bord hadde det store sprekker mellom plankene, så vi brukte en annet spill-eske som brett.

Dronningbia er den viktigste og må beskyttes, mens gresshopper hopper over mange brikker, billen legger seg oppå en annen brikke, edderkoppen bare kan gå nøyaktige skritt og mauren kan gå så langt de vil, bare ikke til midten.

Det var et meget kult spill med stilige bevegelser og enkle regler, mye enklere å forstå enn sjakk. Men på samme måte er det akkurat som sjakk: perfekt informasjon. Ingen ting er tilfeldig her, alt er i hodet til de som flytter og setter ut brikkene. Afro endte opp med å true dronningen til Takras, men så ikke at Takras hadde kun to trekk fra å vinne på grunn av det han gjorde, men ikke så farlig så lenge man er først. 1. Afro, 2. Takras.

Fluene hadde plaget oss gjennom hele Hive, men etter hvert som sauene kom i nærheten, fant fluene bedre beite og lot oss konsenterere om spill i stedet.

Etterpå fant vi frem en klassiker, med brikker som tålte litt vind. Reisespillet Ingenious, eller ganske enkelt Genialt på norsk. En Knizia-perle hvor det man har minst av er det som gir poeng. 1. Afro 9, 2. Takras 8

Frisk luft og sol, mens vi spiller gode og gøye spill, det frister til gjentakelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: