total Eclipse of my heart

Endelig skulle vi få en skikkelig Grottekveld igjen i Preikestolen Gamers. Hele 5 spillere hadde meldt sin ankomst, og Takras hadde annonsert enten Nemesis eller Eclipse 2. down. Sveinmain hadde dårlige erfaringer med både Eclipse(1. utgave) og hadde heller ikke Nemesis som favoritt, hvor alle taper eller vinner. Så hvorfor ikke gi Eclipse en ny sjanse med denne fantastisk vakre 2. utgaven.

Takras hadde forberedt reglene godt og å sette opp spillet var en fryd. Så mye stash og så mange komponenter. Alle fikk hver sin farge, og kunne velge mellom menneske hvor alle hadde standardegenskaper, eller å snu brettet og få ulike startoppsett. Sveinmain, Kjell Henrik og Øystein valgte «human» mens Vegard og Takras valgte baksiden med dertil annerledes oppsett.

Så var det bare å sette i gang. Mye å forholde seg til, men Vegard og Sveinmain bygde begge 2 av sine minste romskip, og med noen spill-romskip som naboer, så satte de inn hvert sitt angrep tidlig. Begge tapte så det suste, men skulle de det? Etter noen runder fant vi ut at miniromskipene skulle ha angrepet først, og ikke spillet sine romskip. Men ikke mye å gjøre med det. Brettet fyltes opp da en kan utforske, bygge romskip, flytte romskip, oppgradere og et par ting til å velge mellom.

Alt koster penger og innkomsten kan økes ved å kontrollere deler av verdensrommet med dine brikker. Kjell Henrik rustet og rustet opp sine områder, Øystein fikk holde på mye for seg selv, men fikk etterhvert besøk av Sveinmain. Vegard og ikke minst Takras var konfliktsky og bygde seg inn i et hjørne så ingen kunne angripe han – og jeg som trodde Eclipse var et krigsspill…

Sveinmain fikk opp krigen hos folket. Han hadde godt oppgraderte miniromskip som var effektive. Han yppet både til Kjell Henrik og Øystein, og 2 runder før slutt var han kongen av brettet – dog litt for tidlig. Han ble angrepet fra alle kanter på slutten og imperiet raknet på mange fronter, av Øystein og Kjell Henrik. Takras spilte en spesialbrikke i siste runde og fikk en minikonflikt hvor han stjal et par områder fra Vegard uten krig, mens Vegard kjempet ned spillets romskip med dertil poeng.

Så var det telling. Vegard tok seieren med 33 poeng, Takras 31, Sveinmain 26, Kjell Henrik 23 og Øystein som ikke hadde nukeoppdateringen fikk ikke tatt over områdene han jaget Sveinmain fra og fikk dermed kun 14 poeng.

En meget kjekk kveld var over. Eclipse 2. dawn leverte så absolutt varene. Grafikken og brettet var outstanding, og med Takras sine malte figurer ble det ennå bedre. Gir det 9/10, noe som er meget høyt av meg til å være et spill med spacetema.

Godt å endelig være i gang og samle en skikkelig gjeng. Øystein var klar for revansje anytime. Håper det ikke blir for lenge til!!!

3 kommentarer til «total Eclipse of my heart»

  1. Bare Takras og Vegard visste å holde seg unna krig, mens de andre menneskene gjorde det mennesker gjør best: krangle.

  2. Tok 3,5 timer etter regelforklaring med 4 nybegynnere. Kan nok gå fortere neste gang…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: