handel i bagbuildingens mekka – Orleans

Orleans – det spillet som for meg oppdaget gleden med bagbuilding. Dvs du begynner med et par brikker i posen, bruker disse til å kjøpe nye og har til slutt godteposen full av alskens rariteter. Slik er Orleans bygdt opp. Spillet som er elsket av en del spillere i Preikestolen gamers skulle denne mandagen introduseres for noe nytt – handel.

Utvidelsen Handel og Intrige hadde blitt kjøpt inn og nye hendelsekort og et par utviklingskort var lagt til spillet, sammen med nytt brett når en skal sende brikkene sine ut i verden(for å lette baggen litt for brikker). Robert hadde satt seg inn i reglene, Sveinmain var en erfaren ringrev, mens Afro var førstereisgutt. Etter en god regelforklaring var vi alle i gang. Som vanlig var det kamp om de grå og røde brikkene riddere og universitetsutdannede.

Munkene var også populære da de er jokre. Alt om puttes i baggen skal på et skjema alle har brukes til å få visse fordeler, og muligheter til å kjøpe flere brikker. Det er mulig at det går tomt, så en må hele veien følge med på hva de andre foretar seg. En må også sende handelsmannen ut på oppdagelsesferd og i Tradeutgaven er dette ekstra fordelaktig da en kan klare oppdrag samtidig samle inn litt varer underveis som gir poeng. Sveinmain dro raskt på reisefot og bygde handelsstasjoner som kan gi opptil 6 seierspoeng pr. stasjon på slutten. Afro satset på tannhjul som gir gratis handlinger, mens Robert satset på litt av hvert.

Afro kom sent i gang og Sveinmain ledet stort, men så fikk afro i gang motoren sin. Han fikk en 4-5 handlinger hver runde, mens Sveinmain og Robert fikk 2-3. Til slutt hadde Afro like mange handelsstasjoner som Sveinmain bare på noen få runder. Spillet sluttet og de lå likt både på det og byggmestre som de begge skulle få 5 poeng hver for. Så var det oppdragskort som er nytt i Tradeutgaven i byer de hadde vekslet varer i. Afro slo Sveinmain der og han hadde også de mest verdifulle varene, og tok en fortjent seier i Orleans denne mandagen. 1. Afro 142p, 2. Sveinmain 119p, 3. Robert 83p.

Orleans var igjen et fantastisk godt spill. Litt lang spilletid(ca 3 timer) men likevel gikk tiden fort da alle gjør handlingene sine på likt. 8/10 på skalaen fra samtlige! Beste Bagbuildingspill i PG sin kolleksjon(et par hoder foran Quacks!)

Før Robert ankom rakk Afro og Sveinmain en runde Ninja vs Ninja – forløperen og 2 playerutgaven til det Pirates vs pirates. Flott grafikk på dette spillet. Terningflaks og kort spilletid til tross, spillet gav vel aldri de helt store vibbene til hverken Afro eller Sveinmain. Begge klarte å komme seg inn og ut av motstanderens bo 2 ganger hver, men Sveinmain kom litt lengre enn Afro og tok seieren med et helt poeng. 5/10 i snitt på scoren av dette spillet. Altså helt OK hverken mer eller mindre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: