Heaven and ale x2

Sveinmain hadde fått tak i Heaven and Ale og inviterte over Peter og Afro for å teste ut dette spillet fra 2017 av sin favorittdesigner Kiesling som også laget Azul og Riverboat samme år.

I heaven and ale skal en flytte sin mann så langt en vil rundt et brett. En kan flytte forover, men ikke bakover. Underveis kan en ta med seg jordbruksbrikker, kjøpe munker, hente scoringsbrikker eller lande på felt for bonusbrikker.

Alle har sitt eget brett(landbruksområde)Landbruksbrikkene en henter kan en enten legge på solsiden på brettet til dobbel pris, eller på skyggesiden på sitt brett. På solsiden gir brikkene seierspoeng, og på skyggesiden penger enkelt forklart. Penger ble fort mangelvare i spillet, og satset en for mye på solsiden tidlig i spillet så ville det gå deg ondt senere i spillet og du satt igjen med mange penger til slutt. Så litt balansering var ikke dumt. Munker gir også poeng og penger alt etter hvilke brikker de ligger ved siden av.

Scoringsbrikkene kan hver spiller ha maks 10 av da de har 10 områder de kan score, så er det hvor lenge en skal vente før en scorer. Skal jeg score de hvite områdene nå, eller skal jeg hente et par til før jeg casher inn? Mange harde valg underveis, gjorde dette meget interessant. Bonusfeltet tok vi alle en tur innom rett før slutt og tok med så mange poeng der som mulig, alt etter hvor flinke vi hadde vært underveis.

Sveinmain tok en knusende seier i første gjennomspilling, da han fikk 40 poeng og Peter og Afro endte med 10 og 16 poeng hver. I andre runde derimot så hadde de skjønt det. Sveinmain fikk en mye hardere kamp om godbitene på brettet, og flyttingen ble mye mer taktisk. Afro og Peter fulgte hverandre som skygger, mens Sveinmain fikk hverken penger eller poeng. Til slutt satt han igjen med kun 12 poeng på den finurlige poengtelleskalaen som spillet har. Peter hadde konsentrert seg om bonusbrikker og fikk såpass mange før slutt at han vant med 34 poeng foran Afro på 30.

Selv med varierende score på de 2 rundene likte alle spillet kjempegodt og gav det 8 og 9 av 10 på skalaen. Spilletiden var også veldig god, på drøye timen når vi kunne reglene. Et kjekt spill med mange interessante valg og mye interaksjon. Tror spillet er perfekt med 3 spillere for da blir det nesten ingen dødtid.

Som en avslutter tok vi 2 runder Pirates vs pirates. Her skal alle enten få gullmynten eller 2 av de 3 sølvmyntene hjem til sin båt uten å bli drept av de andre spillernes pirater. Ble litt kjedeligere denne gangen da en spiller hentet gullmynten, en 2 sølvmynter og sistemann måtte prøve å ødelegge for han med gullmynten men ikke klarte det. Dette skjedde begge gangene, så dramaturgien ble ikke så intens, selv om 2 av 3 likte spillet knallgodt likevel 6 av 10 og 9 av 10×2 i score.

Nok en kjekk kveld var over – håper på ny samling neste mandag om ikke Coronareglene sier noe annet…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: