worlds greatest western Trailgame

Great Western Trail(GWT) – et av verdens kjekkeste og kanskje ikke vakreste spill, men vakkert nok.

Sveinmain og Peter hadde lenge lengtet etter å spille dette igjen og Afro var ikke beskjeden. Etter introen var han litt svett i hjernen, da det er litt regler i dette spillet. Men han kom kjapt inn i det, heldigvis. I GWT er vi alle cowboyer som skal drive kveg opp til Kansas. På veien skal vi selge kyr, flytte tog, kjøpe bygninger og mannskap til å klare alt dette. Jo flere cowboyer jo billigere og lettere blir kvegdriften. Jo flere bygningsarbeidere eller ingeniører, lettere å få toget til å gå og kjøpe gode bygninger – kort fortalt. I Kansas skal en ha flest mulig forskjellige kvegsorter, jo lengre vest kommer en. Er en riktig god og får 18 poeng på forskjellsskalaen så kommer en helt til San Fransisco og scorer 9 poeng. Er en uheldig og får veldig like kyr, så blir det penger og minuspoeng.

Penger er mangelvare i spillet, og det gikk sport i å sette opp «bomstasjoner» for de andre spillerne. Dvs. de som kjører forbi tomta di må betale en penge eller 2 til eieren. Peter var ekspert på dette, og sanket inn penger, men da han skulle besøke Afro eller Sveinmain så var Peter blakk og kunne passere vederlagsfritt. Sveinmain satset på tog, Peter på Cowboyer og Afro på litt av hvert. Sveinmain klarte å komme seg foran Peter på de første stasjonene og fikk de viktige fordelsbrikkene som måtte byttes i dyrt kjøpte fagfolk.

Likevel fikk han en god flyt på grunn av dette. Peter prøvde så godt han kunne og sabotere dette, i tillegg fikk han levert «kvalitet» på flokken sin når han ankom Kansas og kunne få markørene sine opp på skalaen mot San Fransisco samt cashe inn en del penger. Penger kjøper en «fagfolk» for og Peter var den eneste som fikk poeng på sitt brett for fagfolkene sine.

Sveinmain hadde sjanse til å avslutte spillet, men håpet å rekke et par runder til. Peter ville det annerledes og ordnet det slik at Sveinmain fikk 2 poengsmarkøren, mens han selv kunne cashe inn 10-15 poeng i siste 2 runder. Dermed ble det litt spenning under opptellingen. Afro endte på 42 poeng, Peter på 72 mens Sveinmain tok seieren denne gangen med 85 poeng. Men mest poeng fikk selve spillet:

Meget høy score på et meget godt spill. Så synd forlaget skal ødelegge verdens vakreste brettspillcover med noen tegninger av søte cowboyer som rir inn i soloppgangen i Nevada en plass i tegneserieland. Skikkelige cowboyspill krever et tøffe originale gutter:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: