Kampstjerne galaktisk

Noen begrep og navn er bare mye kulere på engelsk enn på norsk. Battlestar Galactica er et kampskip blant stjernene hvis navn er Galactica. Kanskje verdens beste science fiction tv-serie (2003-versjonen ikke 70-talls versjonen).

Brettspillet er elsket (eller hatet, spørs hvem i PG du spør, mens boardgamegeek har det meget høyt på listen over gode spill), men i senere tid har det kommet en utgave hvor man flytter på miniatyrer av de mindre romskipene som skyter på hverandre. Battlestar Galactica – Starship Battles, fra Ares Games.

Reglene forklares og visuelle virkemidler tas i bruk.

Miniatyrspillet kan fort minne om Star Wars: X-Wing, og det er ikke uten grunn, siden BSG er basert på Wings of War, som X-Wing også er basert på.

Vi spilte grunnreglene og hadde tre skip hver. En navngitt pilot satt i hvert skip og hadde med seg et talent-kort i tillegg. Vi spilte selvsagt også med kinetisk energi-reglene.

Kampen er i sin tredje runde og skipene er tett på hverandre.
«Hatchling» har tatt mye skade, med hele 13 av 15 mulige, samt problemer med motorene.

Det er veldig kult med kinetisk energi. Skipet har en hastighet på X, kan rotere seg og skyte en annen retning, mens skipet fortsetter i samme bane fortsatt i hastighet X. Skipet kan rotere ytterligere, eller tråkke på gassen og endre bane fullstendig.

Manøvreringen er mye mer finurlig enn i X-Wing og har rom for mye taktikkeri. I tillegg kan man innføre en tredje dimensjon i dette ellers 2D-spillet for enda mer taktisk flyving.

Takras var Cylon, og fikk tidlig inn treff på Afros skip. Ved hjelp av FTL-hopping, kunne Takras posisjonere seg bedre på kort tid, og komme i bakhold.

Mens Afro bare fikk inn et par treff, var treffene så gode at Takras sine piloter begynte å slite.

Cylon-skipet tok en FTL og havnet ikke der den selv forventet.

Apollo og Sharon var blant de menneskelige pilotene, mens SCAR var på Cylon-siden med to andre AI-er.

Det virket urettferdig at Cylons hadde FTL og menneskene ikke, men det kom fort til dage at menneskenes skip var mye mer manøvrerbar og kunne bruke det som fordel i kamp.

Det ble noen forglemmelser av regler på Afro sitt lag, og han måtte ta skade hver gang det skjedde. Om litt eksploderte det fleste skipet, kort etterfulgt av det andre.

Afro ga seg ikke uten kamp og skulle ta med seg minst ett av Cylon-skipene. Og etter litt dårlige treff fra Takras, klarte Afro å treffe godt og skjøt bort et skip.

BSG Starship Battles har en god del mer komplekse regler enn X-Wing, men det er også mer interessant i form av realisme og valgmuligheter. Et fint spill som fristet til gjentakelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: