Sprenge skipet, eller sprenge skipet?

Mekaniker Afro på vei akterut, og stenger døren bak seg.

Vi er tilbake på Nemesis, og nok en gang har det oppstått en merkelig situasjon ombord. Mekaniker Afro våkner fra hypersøvn samtidig med forsker Takras, og det ligger en dauing i rommet med oss. Hva har skjedd?

Afro begynner ferden akterut mot motorene, og døren stenger seg bak ham, og forhindrer Takras å følge etter. Så Takras tar turen forut mot cockpiten. Ting er stille, men det viser seg å være en brann ombord. Kanskje det var derfor skipet vekket oss?

Lenger foran i skipet møter Takras på en merkelig skapning som kan minne om en Facehugger fra Alien. Han tar ingen sjanser og gir den en kule i gave. Problem løst. Fremme i cockpiten sjekker han at koordinatene er stilt inn, men samtidig finner han ut at mekanikeren er ved motorene. Virker motorene? Uten dem, er vi fortapt. Mekanikeren går forbi motoren. Hva er dette for atferd?!

Snikete mekaniker er snikete

Afro har funnet generatorrommet som kan overlaste batteriene ombord og sprenge skipet, gikk forbi motorene og fant kommunikasjonsrommet. Der aktiverer han terminalen og sender avgårde et signal. Men til hvem? Og hva?

Mistillit fra Takras er fullstendig, men Afro tar helomvending tilbake til motoren. Aha, kanskje han bare ikke hadde riktig verktøy klart forrige gang? Neida, Afro tar turen forbi motoren en gang til!

Første møtet av det framade.

I mellomtiden lenger fremme i skipet, møter Takras på storebroren til den skapningen som fikk en kule i gave tidligere. Storebror er ikke fornøyd! Men kanskje han blir glad for en kule, han også?

Kulen lander, men skapningen ser ikke ut til å like det, så Takras vender nesen bort fra den utakknemlige figuren, og får en liten skramme da han passerer de skarpe klørne dens.

Så gjør Afro det utenkelige, men absolutt ikke uventede: han begynner å overlaste batteriene ombord. Hvis det ikke stoppes, vil skipet eksplodere om kort tid.

Rullestolen til Takras får fart på seg, og suser avgårde fra rom til rom, og forbi brann og andre farer. Hva er det han leter etter?

Det brenner det brenner! Den lille brannen har spredd seg altfor godt.

Hvis brannen fortsetter å spre seg, er det ute med Nemesis. Men når noen allikevel har satt i gang selvødleggelse, er det liten hensikt å slukke litt brann.

Afro tar en kjapp tur fra generatorrommet og til fluktkapselen et par rom ved siden av, og seieren hans er i boks. Takras ser hva som skjer og skynder på for å fullføre sitt hemmelige oppdrag og komme seg avgårde i en fluktkapsel. Men slik vil det ikke gå. Det er altfor mye leven rundt i skipet, og skapningene har fått kjent duften av oss. Bunnen på seiersboksen faller ut, og Afro blir angrepet i neste rom, og tar et solid kutt i beinet sitt.

Takras møter på flere skapninger, men med fiffig bruk av rullestol, unngår han å bli skadet av skapningene. Han prøver å komme seg til motoren, men der er det en skapning. Planen var å gå gjennom ventilasjonskanalen, men det er vanskelig når det står noen der.

Mekaniker i fare, rullestolbruker til unnsetning!

Mekanikeren sender romvesenet avgårde til neste rom, og endelig kunne Takras snike seg gjennom ventilasjonen for å komme seg til et annet rom i skipet. Mens han gjør det, blir Afro omringer fra alle kanter. Han hopper seg avgårde til neste rom, og får et skikkelig fysisk magesår som trenger helbredning. I neste rommet bråker han så mye, at alle romvesner rundt ham kommer inn og fullfører jobben.

Siden dette romskipet er tilrettelagt, fungerer selvsagt rullestolen i ventilasjonssjaktene også. Takras triller seg frem med hodet først, pustende og pesende og urk! Hva var det?! Noe kom inn i kjeften og krabbet ned i halsen. Urk.

Når rom-kattene er borte fra reiret, sladder Professor Takras blant eggene.

Og endelig klarte Takras å finne et egg, forske på det og finne en svakhet. Afro, derimot, har knyttet sin kunnskap inn til romvesnene og gjort de mer målrettet. Skapningen som krøp inn i Takras mage, presser seg ut gjennom ribbeina og sørger for at professoren ikke kommer seg videre.

Dødt løp for begge to. Men som vanlig i Nemesis: en veldig minneverdig historie og spennende opplevelse.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: