PG i nye Takras arena

Hvert år når en ikke er på Spiel i Essen, så tenker en, eia var jeg der. Så også i år… Som et lite plaster på såret, så lagde Sveinmain en papirutgave av Chartae – Reiner Knizias siste spill der nede. Takras fikk inspirasjon, og slo Sveinmains papirutgave i støvlene. Så i påvente av at orginalen skal finne veien til Norge så må jo dette prøves. Vi spilte 3 runder, hver på ca 5 minutter. Og til 5 minutters spill å være så var dette veldig bra. Henger fargen din sammen på flest brikker som grenser til hverandre så vinner du. Underveis kan du snu brikkene med klokka og alt forandrer seg. Takras slo Sveinmain i 3 av 3 tilfeller. Prøv, og kjøp når det ankommer Norge. 9/10 fra Sveinmain, 7 av 10 fra Takras! Et fantastisk vente på fler spillere, men det kom kun 2 denne mandagen…

Hva gjør en når en spiller elsker romvesener og den andre hater scifi? Spill War of the worlds – the new wave. Her skal den ene være mennesker som bor i England, og disse blir invadert av romvesener, selvsagt fra Skottland! Menneskene, 27 i slaget dør en etter en, mens romvesenene, har 30 i Life, og dør aldri om du ikke får 30 hits på dem, da forlater de England og flyr hjem til planeten sin. Noen kan til og med ikke treffes med skudd. Nesten som på film. 2 ulike kortstokker, Dominionbasert, dvs. du skal trekke 5 kort og bruke disse til flytte, skyte, og kjøpe nye kort som enten gir fordeler umiddelbart, eller havner på hånda. Det som var annerledes her, var at du kunne bruke kortene vanlig, eller at de fikk en ekstra effekt, men da måtte du kaste dem ut av spillet.Dette resulterte i at istedet for en feit bunke med mange rare kort, så hadde vi Max 7 til 12 kort som stadig sirkulerte. Dette gav mye bedre kontroll og var en kjekk og ny opplevelse på denne type spill(dominion med brett).

Det hele ble en meget jevn og tett batalje. Sveinmain klarte å bygge seg et fort med noen tapre menn i et hjørne av brettet. Takras ble litt redd for å angripe og et vellykket tanksangrep sammen med litt flystøtte, så vant Sveinmain med 3 mann igjen.

War of the Worlds var overraskende bra, og et meget kjekt 2 mannsspill. Virket også velbalansert mellom romvesen og mennesker, selv om kortstokken på hver side var ytterst forskjellig. Spilletid på ca 1 time og et tett race gjorde at jeg likte det meget godt. 8,5 av 10 fra Sveinmain. 8 av 10 fra Takras.

Vi avsluttet det hele med spillet Sabotage – et meget oppjazzet katt og mus spill med fantastiske komponenter. Vi skulle begge sitte bak et forheng mer som å spille Battleship, men dette var mye mer forseggjort og mye mer avansert. Og at Takras hadde malt komponentene i tillegg gjorde ikke komponentene dårligere. Men mye å sette seg inn i, spesielt med 2 spillere når vi må styre 2 krigere hver. Sveinmain skulle finne takras, og han skulle finne Sveinmain, men aller mest tømme 3 stasjoner for komponenter ved å være der uten å bli drept i neste runde. Takras hadde 5 liv og Sveinmain kunne bli frastjålet 7 komponenter husker jeg ikke feil. Uansett litt å tenke på, med terninger og programmering av folkene i labyrinten. Etter en times tid med høy hjernevri-faktor klarte Sveinmain og sette inn det siste dødsstøtet på Takras, som var kun en komponent unna å vinne.

Sabotage – et kjekt katt og mus-spill som fungerte godt med 2 spillere. Mye å tenke på underveis, og ingen kontroll av den andre spilleren om den på andre siden glemte en regel eller ei. Mulig Sveinmain gjorde det underveis og dermed vant – ufortjent. Det vil tiden aldri vise – og er vel en av flere faktorer til at spillet ikke får superscore av Sveinmain, 7 av 10, mens Takras gir det 9 av 10. Kan bli bedre med flere gjennomspillinger og mindre tankekaos. Men fantastisk boks!!!

En hyggelig kveld i Takras Arena var over. Veldig kjekt og spille Takrasspill med Takras igjen. Satser på nye kjekke spillopplevelser neste mandag:-) Og hvis en allerede har glemt hvem som vant War of the worlds igjen:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: