Takras er tilbake(med Tusser og Troll)

0B6166AF-BB3B-4387-AEB7-6FB5609FE259Takras har flyttet tilbake til sine brettspillrøtter(Roots) og det skulle prege spillvalge denne fredagen. Men før det – mandagsspilling ble fredag og da kunne Knut få et sjeldent oppmøte sammen med trofaste Kjell Henrik.

Sveinmain hadde gjort klart Drop It – et kjekt spill hvor du skal sende trebiter ned en plastgreie, og prøve å score mest mulig poeng. En skal ikke treffe egen farge, eller like brikker + fargen som det er bilde av i margen. Gjør du det før du null poeng. Det var veldig jevnt og poengsummene øker jo høyere en kommer opp i «tårnet». Det ble Kjell Henrik som ble Drop it mester denne gangen.

Drop it – kjøpt på Europris av alle brettspillutsalg for 175 kroner. Løp og kjøp! Drop it har en egen rå latter-funksjon få andre spill har når en tror en slipper ned en kontrollert brikke, og alt flytter seg. Kjapt og morsomt! 9/10.2735AD80-FECB-44FC-832E-9778CE5FA9C9Så til kveldens hovedrett – Roots. Takras tilbake til røttene og hva da med litt tusser og troll-tema på spill. Root er høyt ranket på BGG(nr. 41 i verden). Her har alle sin egen rolle og alle roller er enormt ulike. Sammen skal vi på samme brett prøve å kjempe oss til 30 poeng, eller til noen seierskriterier er oppfylt istedet. AAEC3097-5560-4F49-B64F-0741B41AFBE4Takras hadde platinumutgaven av Root, med egenmalte og egenkomponerte brikker. Fantastisk utseende og med utvidelsen skulle vi prøve å erobre brettet. Alle hadde vel egentlig nok med å forstå sitt eget brett. Knut var katt, Takras var brettet, Kjell Henrik krokodiller og Sveinmain var slike som kunne utnyttes og kjøpes til høystbydende.01373AA7-E635-4ED0-8473-3ED2B1829F89 Sveinmain ville sjelden det og priset sine leiesoldater såpass høyt at kun Takras benyttet dette en gang. Ellers ble det mye katter og krokodiller på brettet. Takras seg sakte men sikkert ut på brettet, uten at noen av oss andre visste hvordan. Knut gikk for en tidlig seier, valgte seg et kriterier og måtte gå all inn for det, men ble stanset, og da var hans sjanser egentlig borte. Sveinmain ledet på poeng, men Takras seg sakte men sikkert innpå og på slutten forbi. Kjell Henrik hadde kanskje vunnet i neste trekk med sine kriterier, men i allefall ble Takras en velfortjent vinner i dette comebacket.

B7097298-E9B5-4269-B1F5-DCB52A81B99C
Veldig kjekt å ha Takras tilbake – selv om han vant…

Root – enormt komplisert å få oversikt da alle roller spilles helt forskjellig, men enkelt å styre egen rolle. Sikkert også fordel med litt innlevelse i rollene, selv om spillet virket utmerket uten. Skal ikke dømme dette spillet etter en gjennomspilling. For har du tenkt å prøve deg på Root, så bør du spille det en 3-4 ganger minst for å få med deg hele dybden med spillet. Gir det en 7er foreløpig – uten at noen bør vektlegge den noe særlig.

En herlig fredag er over, og fordelen med å flytte mandagsspilling til fredag er at det da kun er få dager igjen til spilling på mandag. Gleder meg allerede!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: