God nyhet(2017) + Essen-nyhet i PG

Sveinmain hadde endelig fått lest reglene til Yokohama, og Peter, Kjell Henrik og Robert kom alle til et ferdig oppsatt spill. Heldigvis kom det ingen etternølere denne kvelden, da Yokohama max kan spilles av 4 stk.

ECA0E0EC-9EAF-4263-8B2F-4EF0C84B1A49
En stående Peter – et sikkert tegn på at vi spiller kvalitetsspill!

Etter en halv time med regelforklaringer var vi i gang. I Yokohama skal vi som handelsmenn reise rundt i byen og hente råstoffer og gjerne utenlandske varer, for så og omsette disse i seierspoeng som finnes på oppdrag en trekker. Passerer en andre handelsmenn koster det penger, og det kan ikke stå mer enn en spiller pr. bydel. Med 4 spillere ble det dermed litt interaksjon, selv om det også selvsagt ble litt ventetid.

781411C4-22E3-4338-A707-FA79578A66DF
Litt å velge mellom når en skal gatelangs i Yokohama…

Peter fikk en superstart og hadde nesten 30 poeng før vi andre rørte oss på poengskalaen. Så jevnet det hele seg litt ut. Vi andre fikk også maskineriet litt i gang og når vi endelig følte at vi nesten hadde en plan i spillet var bunken med oppdragskort snart slutt og panikken spredde seg rundt bordet. Mange hadde mye de ville oppnå før bunken gikk tom og spillet sluttet. Kirke og handelshus ble plutselig flittig besøkt og Kjell Henrik avsluttet det hele.

FB5C962F-484F-4756-8A91-46840C90C344
Alltid god stemning, selv med en vinner og 3 tapere

Poeng ble utdelt etter spillets slutt, men rekkefølgen forble det samme – Peter vant klart, mens Sveinmain klarte å kapre 2. plassen foran Kjell Henrik. Mens Robert gikk seg bort i byen, og er der kanskje ennå?!?

8BB1B73D-E889-49F8-BEE2-2944DD7DB755
Sluttscoren(foran snikreklamen for brus)

Var Yokohama bra? Spillet er blitt sammenlignet litt med Istanbul, og ja, kanskje det lignet litt? I Yokohama er det større by og mye mer som skjer, i tillegg er det poeng som avgjør og ikke førstemann til 5 poeng. Samtlige svarte ja på at Yokohama var bedre, selv om det også tar lengre tid. På en skala fra 1-10 fikk Yokohama 9 av samtlige. Et meget bra kvalitetstegn. Gleder meg til å spille det igjen!

88AAD288-951F-4555-8AFC-496217785E06
Et overraskende kjekt spill!

Fortsatt tid til en kjapp dessert, og Sveinmain kunne få luftet den ukjente Essen-nyheten: Rolling Bandits. Her er det et tog med 16 vogner som alle gir litt forkjellige poeng fra 1-4. Alle får 7 terninger som skal brukes til å angripe vognene for å få majoriteten på disse. I ekte Cowboystil skal selvsagt toget angripes bakfra, og hver vogn har også en hendelsesbrikke som gir spilleren mulighet for omkast, bygge vogn eller det er en bombe som dreper alle i vogna. Disse brikkene krydrer spillet og var en kjekk kuriositet. Det ble mye hard kjemping om vognene og Peter tapte nesten alle duellene. Sveinmain kom meget godt ut(da Peter alltid ville duellere med han), men Kjell Henrik sanket jevnt og trutt poeng. Robert fikk mange «gratis» vogner der alle cowboyene hadde stukket videre fremover på toget unntatt han. Likevel ble det Sveinmain som vant, en vogn eller 2 foran Kjell Henrik og Robert. Peter var fortsatt ved sporet og ventet på en togvogn å røve.

CA27FFC4-6442-4DFC-843C-C1E3839C8ED3
Gul(Peter) fikk aldri flertall på vognene, mens Grønn er klar til å hente 2 poeng med sine 4 hatter

Rolling Bandits var overraskende kjekt og spille. Stemningen var god, mye skyldtes kanskje at Peter gjorde det så dårlig. I allefall fikk spillet 8 av 10 på skalaen av samtlige, untatt Peter som gav det 2 av 10 – og det hadde selvsagt ingenting med at han er en dårlig taper…

Tross kulde og minusgrader klarte vi å holde temperaturen oppe i Grotten også denne kvelden. Kjell Henrik viste oss De- Luxe utgaven av hva som venter neste mandag. Den som tar turen får kanskje spille nok en Essen-nyhet. Gleder meg:-)

881EA7F2-881F-4570-B7CB-95E0A48B0A58
Vakkert og ikke minst oversiktlig brett i Yokohama

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: