3 nyheter og et par klassikere

CA8BF1C9-739A-43E2-BDAB-3963F8F72D2A
Før første trekk

Invitasjon sendt ut 17.30, og 6 spillere på plass kl. 19.00. Imponerende oppmøte på kort varsel. Mens vi ventet på alle, ble det en runde Battle sheep. Her gjelder det å sikre engene til sauene sine, med max en pr. hex som det heter på godt norsk. Mye god taktikk, og det hele lå an til at Sveinmain som er en slugger i dette spillet nok en gang skulle få seg en seier. Men Saulius ville det annerledes og vant det hele på flere sammenhengende sauer på enga si.

Battle Sheep – en fantastisk starter som tar ca 10 minutter, men med enormt mange harde valg. 9/10

 

06DBAD7A-BBF4-4BF5-B119-C4A41A943FDA
Etter siste trekk

Så delte vi oss i 2. Klassikeren Puerto Rico på det ene bordet. Kjell Henrik, Peter og Vegard kjempet om kolonier og makt der. Tror det var Peter som dro i land seieren med maisstrategien?!?CDF3EED0-EC65-41CF-B7F7-91A6A295E0AA

På det andre bordet hadde Saulius tatt med seg et ulest og upunchet spill – Den evige ilden. Et Ken Follett inspirert spill fra boka av samme navn. Stormenes tid har i sin tid fått fantastisk mottakelse, men den evige ilden har vel tilnærmet blitt slaktet av kritikerne, ja, spillet altså. Sveinmain leste og de andre punchet. Så var vi etterhvert klare til å velge katolikker eller protestanter i dette spillet hentet fra reformasjonens tid.

C4E47CDF-199F-43F2-BC5C-812A9AFAA864
Spill oversatt til norsk – men er det bra?!?

Spillet er vakkert, men er det spillbart. Det var ikke spart på noe når det gjaldt komponenter. Spillet fløt godt og en del av handlingene kunne gjøres samtidig, så sparte en tid. Det var førstemann til 50 poeng, men likevel var ikke det avgjort hvem som skulle vinne. Sveinmain kjørte avgårde, med Saulius hakk i hel. Pift lå litt bak, men sanket varer som han senere kunne selge for poeng på markedene. Og det klarte han til gangs. Han snek seg så vidt forbi Sveinmain og Saulius, og til 50 poeng. Og økte forpranget ytterligere til en verdig seier og katolisismen og spillet.

0BABD049-598C-4A7C-B2FA-B9D1FE8625F7
Pift stakk av med Margery og halve kongeriket

Den evige ilden var vakkert, men også meget spillbart. Vet ikke hvorfor det har fått så dårlig kritikk, men spillet er ikke av de dypeste, men heller ikke av de lengste. Mye å tenke på og et fiffig system med roundell og scoring om en er katolikk eller protestant. Terninger markerer år i dette spillet og en teller ned de kortene en kjøper til de er nullet og du får terningen tilbake. Like spillet overraskende godt og gir det 9/10!

F3DDF9F8-01A7-476F-B606-EA8F35A707F4
Peter prøver seg på andemunn!

Så ville Kjell Henrik hjem, og Sveinmain fant frem Sitting Ducks. Et Guilliotineinspirert spill om ender. Her skal en prøve å passe på andeflokken sin, uten at sin siste and blir skutt. Lettere sagt enn gjort. Til slutt er det hele et valg på hvem skal en la leve og hvem skal en få ut av spillet. Vegard og Saulius kjempet om å vinne, men hvem vant? Var det Saulius?!?

Sitting ducks er et morsomt spill som kanskje varer litt for lenge!?! 7/10E2F98D38-263F-47D5-A931-B9A317C29278

PG hadde fått Stephensons Rocket i posten rett fra spillfabrikken og Pift og Vegard ville teste, mens de andre gikk hjem. Her skulle vi utvikle jernbanestrekninger og bygge industri i Sør-England. Vegard og Pift satset på industri, mens Sveinmain prøvde å bygge seg opp på jernbanen. Selskaper fusjonerer og det hele blir en kamp om flest stasjoner og flest aksjer på den lengste linja. Vegard og Sveinmain hadde likt både aksjer og stasjoner og siden Vegard ledet med 3 usle poeng før de 2 tellingene vant han med…. 3 poeng. Pift ble ikke med på den karusellen og havnet langt bak denne gangen.

996FE02F-AF24-4ADA-B4B3-BBDF431A4ABC
Kun ett selskap igjen og spillet er slutt!

Stephensons Rocket var kjekt og relativt kjapt. Vanskelig å første gang å henge med på taktikk og hva som lønner seg, men likevel og meget godt spill av Knizia. 8/10

En hyggelig kveld var over, nå var det bare å glede seg til mellomvalget i USA, og på veien må en passe seg så en ikke møter hissige ender som gir deg sparken: 445CBD6F-1100-447D-BBE8-48820037ECF9

4 kommentarer til «3 nyheter og et par klassikere»

  1. Hjertens enig når det gjelder Den evige ilden! Dessuten, du kan når det er din tur la være å rekruttere en nye person, eller til og med frigjøre en terning ved å betale poeng. Det er taktisk bruk av disse mulighetene som veldig mange glemmer. SR går aldri ut av samlingen!

  2. Takk for tips Per Johan. Skal få med oss den regeldetaljen neste gang:-) Godt det er flere av oss Evige ildenfans der ute!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: