Dicefest med nykommere i PG

2 nykommere, Daniel og Rune, hadde meldt sin ankomst til PG denne kalde mandagen. Grotten kunne lokke med hele 16 varmegrader da alle var ankommet(litt kaldere ved gulvet). Med 6 spillere(snart en tradisjon på mandager) visste Sveinmain hva som skulle til for å få opp varmen – den gamle klassikeren fra 2001 – Royal Turf!

image
Hestene er klare til start på Ascot-banen. Måtte den beste vinne…

I Royal turf skal 7 hester kjøre en runde rundt Ascot-banen i England, og alle hestene har i utgangspunktet samme sannsynlighet for å vinne løpet. Mye avhenger av hva spillerne kaster på terningen, og hva de forskjellige velger å flytte. Først skal en sette budet sitt, hemmelig, enten 2,1,1 eller 0 ganger innsatsen. Allerede her blir det litt psykologi. Hva har de andre satset på, og hvem har latet som de satset med sin nuller-brikke. Så begynner selve løpet. Alle kjørte litt snillt til å begynne med, med å flytte sine egne hester fremfor å sabotere andre, men etterhvert kom sabotasjefaktoren inn i spillet, og noen hester stoppet voldsomt opp. Etter ikke for lenge var alle i mål og det var utbetaling for vinner, 2. og 3. plass, og en må ikke glemme pengetrekk for sisteplass.

image
Earl Grey har vunnet og resten kjemper om knapper og glansbilder!
image
Nykommerne Daniel og Rune dypt konsentrert i spillets gleder!!!

Så ble det nytt løp og nye muligheter. 3. løpet var med dobbel utbetaling. Dermed kunne de som hadde vunnet lite ta igjen det tapte, uten at det skjedde denne gangen. De rike ble enda rikere, mens de fattige – nykommerne, endte opp med knapper og glansbilder denne gangen. Sveinmain ble den beste gambleren denne gangen og vant med minst mulig margin på Kjell Henrik. 1. Sveinmain 2950, 2. Kjell Henrik 2900, 3. Saulius 2350, 4. Roger 1950, 5. Rune 1100, 6. Daniel 450.

image
Daniel prøver å unngå sisteplass med sin doble innsats…

Roger syntes spillet minnet litt om Top Race vi spilte for noen mandager siden, men han likte Top Race bedre… Jeg synes derimot at Royal Turf faktisk er hakket bedre, gjerne med full besetning! Tror Royal Turf kommer i en reprint i løpet av året…

Kjell Henrik begynte å snakke om å gå hjem, men en runde Bluff fikk han på bedre tanker. Vi tok et par prøverunder slik at nykommerne og Roger forsto reglene, som er lettere å vise i praksis enn å forklare. Så var vi i gang. Sveinmain fikk fintet ut Saulius et par ganger, og han satt der med en enslig terning mens vi andre hadde 5 hver. Så bluffet Sveinmain et 5er bud, Saulius trodde ikke på han og ingen andre rundt bordet hadde hverken stjerner eller 5ere, og vipps så var Sveinmains bluffeventyr ute. Saulius fulgte raskt etter, mens de andre holdt stand. Neste var Rune, så Daniel, mens Roger så meget sterk ut da han hadde 5 terninger i finale mot Kjell Henriks 3! Kjell Henrik satte budet, og Roger hadde 4 terninger igjen. Slik gikk det gang på gang til Roger hadde tom kopp, og Kjell Henrik fortsatt 3 terninger. En fantastisk avslutning på Bluff!

image
Kjell Henrik triumferer mens Roger ser at slaget er tapt! Bluff er dypere enn det ser ut…

Bluff – deilig å spille det igjen. Morsomt nok en gang!

Kjell Henrik gikk hjem og Roger foreslo Las Vegas for å gjøre terningfesten komplett. Reglene læres på et blunk, og vi var i gang. Saulius og Sveinmain hadde noen harde dueller, og endte med like mange terninger som igjen gir ingen penger. Det skjedde i de 2 første rundene og Sveinmain hadde da vunnet kun et kort/duell! De andre derimot hadde mye, mye penger. Alt jevnet seg litt i runde 3 og 4, uten noen klarte å ta igjen Rune som tok sin første PG-seier i debuten. 1. Rune 390000, 2. Daniel 330000, 3. Roger 280000, 4. Saulius 230000 5. Sveinmain 220000.

image
Casino Royale – Rune. Klar til å cashe inn nok en fet pengepremie med Roger som tilskuer…

Las Vegas – fungerer fortsatt, og er alltid lett å dra frem fra hylla på slutten av en god kveld.

Graderstokken viste 26 varmegrader, og alle trakk ut i vinterkulda for å kjøle seg ned. Håper nykommerne ikke lot seg skremme? De fikk i allefall en rolig start på en forhåpentligvis lang brettspillkarriære…

2 kommentarer til «Dicefest med nykommere i PG»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: