Kveg eller kuer – ja takk, begge deler!

Kvelden startet med sjakk-turnering på PG-sjakken som arrangeres hver mandag på frivilligsentralen på Jørpeland. 11 små håpefulle hadde møtt opp til klubbmesterskap i lynsjakk, og PGs svar på Karpov og Kasparov – Peter Lidegran og Rudi Sersch forklarte ungdommen regler og klokketrykking før vi satte i gang. En kjekk opplevelse for både store og små!

image
Peter Karpov og Rudi Kasparov forklarer reglene for barna.

Men for å ikke spore helt av temaet, innledet vi med tidenes raskeste Battle Sheepomgang i PG. Mens vi hørte bilen med resten av PG stoppe i innkjørselen, hev Peter, Vegard og Sveinmain brettet ut, Vegard begynte og satte sine brikker ut på brettet, og vi andre fulgte etter. Før resten av gutta var kommet inn var vi nesten ferdig. Da var alle bygd inn på hver sin kant av brettet og Sveinmain kunne kåres som vinner, foran Vegard og Peter på siste.

image
Tidenes kjappeste Battlesheep omgang. Gikk på under 5 minutter fra eskeåpning til vinneren ble kåret!

Battle sheep – like raskt som en saueklipper bruker på en sau denne gangen, men fortsatt like kjekt!

6er koden – spille 3 og 3, eller alle 6 sammen med meget begrenset utvalg av spill. Peter fant løsningen – spill 4 og 2! Peter og Kjell Henrik tok seg en runde til Fields of Arle – et meget kjekt 2 mannsspill av Uwe Rosenberg med et hav av komponenter. Peter forklarte førstegangsspiller Kjell Henrik så godt han kunne, mens Sveinmain supplerte. Mye å sette seg inn i, men likevel gangske logisk oppbygd da hver og en skulle utvinne land, lage seg en gård, og få dyr – ikke minst kuer.

image
Meget trangt om plassen på bordet igjen, men det gikk akkurat også denne gangen!

På andre siden av bordet skulle det også dreie seg om kuer, nærmere bestemt kveg. Great Western Trail skulle testes med fullt mannskap, og resten av kvelden ble satt av til spillet, og det trengte vi. 3 av 4 hadde spilt det før, og Vegard fikk en kjapp regelgjennomgang, før vi satte i gang. Saulius prøvde til å begynne med å trikse til reglene, men ble rettet opp og forklart. Vegard lurte på noen småting underveis, men ellers så satt reglene godt. God stemning og rundene gikk raskt unna. Pift kjørte fortest til Kansas med kveget sitt og tok igjen oss andre med en runde uten at det vistes på poengskalaen til slutt. Etter ca. 3,5 timers spilling med noen små pauser underveis var vi i mål. Sveinmain vant det hele med 112 poeng, foran Vegard 102, Saulius 74 og Pift 65.

image
GWT, et konsentrasjonsspill, så selv med lang spilletid er det mye tenking og planlegging, og vips, så er det din tur igjen.

Great Western Trail(GWT) har lang spilletid men føles ikke så langt likevel da rundene går fort og spillopplevelsen er god. Logisk oppbygning og mye å tenke på gjør dette til en vinner!

image
Saulius stilte med karameller som kledde temaet for kvelden!

Og hvordan gikk det med Fields-gutta? Hadde trodd at de ville bruke lengre tid en GWT, men den gang ei. Selv om de kom sent i gang, så fikk de opp tempoet og avsluttet rett før oss andre. Men hvem vant? Først ble Kjell Henrik kåret som vinner, men en liten feilregning gjorde at begge kom på 86 poeng. Men ingen delt seier i Fields, så den som skulle blitt startspiller i neste runde blir vinneren, og det ble Kjell Henrik likevel.

image
Peter i kjent positur – dvs på offansiven!

Fieldsgutta var meget fornøyd med spillet – en 9er og en 10er på spilleopplevelse. Så vil du ha et godt 2 mannsspill som varer litt, prøv dette!

Kvelden var over. Blir vi 6 spillere også neste gang? Time will show…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: