Essen news 1 – Green box of games

For første gang i PGs historie har vi fått tilsendt en prototyp på et spill som ikke er utgitt ennå, men som skal presenteres på Spiel 16 – den store Essenmessa som holdes fra 13 til 16 oktober i år.

Packeis am pol funket overraskende godt selv om jeg glemte å forskyve brikkene...
Packeis am pol – med 3 kuber(pingviner) hver – funket overraskende godt selv om jeg glemte å forskyve brikkene en halv brikke ned i annenhver rad…

Hvilket spill skal jeg ta med på spillekvelden? Battle sheep, eller Packeis am pol. Jeg kan selvsagt ta med begge spillene, men de er utrolig like og plassen i baggen min er begrenset. Dette er en kjent problemstilling når en skal pakke spillbaggen.

Hvorfor har ingen funnet opp felles brikker til mange spill som er veldig like, men likevel litt forskjellig til at en må ta med en stor eske for hvert et spill? Nå har løsningen kommet, og den heter Green box of games.

Tar du med Green box of games i spillbaggen din får du med både Packeis am pol, Battlesheep og mange mange flere, klassikere som gode brettspill.

Green box sin Tunnel run gikk unna som en vind og var like engasjerende som vanlig Cartagena!
Green box sin Tunnel run gikk unna som en vind og var like engasjerende som vanlig Cartagena!

Du kjøper ikke a Green Box of Games for å spille Dam, Backgammon og Ludo, men hvis du får en nevø på besøk som insisterer, så har du også det i den grønne boksen. Men for en billig penge så får du mange kvalitetsspill, klassikere og også noen du aldri har sett før, komponert av utvikleren – nordmannen Jørgen Kjøge Brunborg-Næss. Han har laget passe kompliserte spill med kort spilletid som lages fort og lett av komponentene i boksen.

Hva er egentlig i boksen? 36 brikker, 80 kuber, 54 kort og to terninger, og vips så har du mer enn 20 spill tilgjengelig og flere skal det bli! I stedet for å legge med regelhefte til samtlige spill, så finnes det hele på en webside, som enkelt kan finnes frem rundt spillbordet. Og da spillene ikke har alleverdens kompleksitet, men likevel er utfordrende nok så klarer en å lese reglene mens en setter opp spillet på maks 5 minutter pr. spill.

Min baby og battle sheep inspirerte "The Main Battle" 2 player utgaven.
Min baby og battle sheep inspirerte «The Main Battle» 2 player utgaven.

Spilletiden er også passe lang på de fleste spillene(hvis en ser bort fra Ludo), noe som gjør at en fort kan sette opp spillet og spille en omgang, før en prøver neste spill. Noen vil nok sikkert savne tema, f. Eks vakre pingviner, eller brikker med sauer på. Selv synes jeg at variasjonen på hva en kan velge å spille betyr mer enn brikker med flotte fisker på. I tillegg synes jeg at det grønne temaet er gjennomgående og at mønster på kort og brikker er behagelig å spille med.

Spillet er også hytte og reisevennlig, da det tar liten plass og inneholder mange spill med varierende vanskelighetsgrad.

Har du en spillmaker inni deg, eller synes du at komponentene passer til et spill du har prøvd? Sett sammen ditt eget spill, send en mail til Brunborg-Næss med din ide, og vips så inneholder a Green box of games ikke bare 21 spill (pr. 14. september 2016), men også ditt! På den måten er ideen bak spillet helt unik. Her får du en spilleboks i stadig utvikling, uten at en må betale for dyre utvidelser. De kommer av spillerne, helt gratis. I tillegg får du 17 spill til prisen av ett. Jeg har allerede fått min stolte spillutviklerkreativitet inne på Green box si spilleliste – The Main Battle – greenbox game #17! Sjekk opp:-) https://greenboxofgames.com/category/games/inspired/

Håper nordmenn i Essen støtter opp om denne unike ideen, og finner Aporta forlag sin Stand på Essen, eller får tak i spillet på annet vis. Så blir det en fest hver gang en går innom sidene til Green box of games for å finne nye spill en vil prøve ut.

Sluttstillingen i The Main Battle. Kan utvides både med kuber og brikker alt etter behov:-)
Sluttstillingen i The Main Battle. Kan utvides både med kuber og brikker alt etter behov:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: