17.mai 2016

Elysium
Elysium

Selv om det var andre år på rad at PG ikke kunne stille i toget, ble nasjonaldagen avsluttet med tradisjonell spilling i PG Pub. Med tre 50 plussere rundt bordet var dette en ny alders snittrekord i PG. Det var bare Hollender som kunne dra det litt ned, før senere også Sveinmain kom. Samen med en stigende alder i PG har vi også sett en stigende linje i spillaktiviteten de siste ukene.img_9260-1

Kveldens første spill var Elysium. De som elsker Takras-spil vil også like dette spillet godt. Her skal man ved hjelp av en interessant mekanisme samle kort som gir ulike effekter. Noen gir umiddelbare fordeler, andre gir poeng og noen straffer andre spillere. Startspiller har et fortinn ved å kunne velge først. Etter at alle har passet kan man overføre kort til ditt eget «Elysium» hvor man lager rekker og serier. Black Ant var den beste seriebygger, men da har man lite fordel av kortenes styrke. Peter satset mer på denne styrken og fikk mange ganger en kumulerende effekt. Knut sier alltid at han ikke forstår noe av nye spill og det var ikke annerledes denne gangen heller. Merkelig nok spilte han veldig bra og svært sammenhengende. Hollender var sist i rekken de første tre rundene og kommer i bakevje. Peter eksellerte og holdt stø kurs mot en klar seier.

img_9261-11.Peter 64 2. Knut 56 3.Black Ant 41 4. Hollender 36

Elysium er et spill som kan spilles med forskjellige kort og gir andre utfordringer hver gang. Det blir noe tekstlesing hver runde, men dette kan spilles igjen!

Kveldens innbytter Sveinmain tok plassen til Knut og tryllet fram St Petersburg. Med fire erfarne spillere ble det en hardkamp. Allerede første runde kjøpte Sveinmain et bygg som gav ham fire poeng og så tok en tidlig og sterk ledelse. Peter samlet bevisst på nobler, mens Hollender og Black Ant gjorde litt av hvert. Sveinmain satt på roser og økte sin ledelse hver runde. Han hadde dermed klart færre nobler enn de andre, men likevel fikk han 3 poeng i den fasen også. Mot slutten av spillet ble bygget raskt bygget. Særlig Hollender holdt i den blå fasen tett følge. Black Ant hadde mye penger

Tumult i Petersburg
Tumult i Petersburg

men klarte ikke å gjøre så mye fornuftig med de. Peter hadde nå 2 nobler mer enn Hollender men lå langt bak Sveinmain. Det ble ny tumult da Peter forsøkte å ta noe kreditt i banken, men når man spiller så kjapt som Peter kan det lett skje noen feil. Heldigvis var Sveinmain klar i hodet og klarte å redde banken. Ingen følte seg helt trygg på seier da den siste runden var over. Det var Hollender som vant denne gangen, men det var tett i toppen.

1.Hollender 78 2.Peter 76 3.Sveinmain 73 4.Black Ant 60

Final score
Final score

 

En kommentar til «17.mai 2016»

  1. Fantastisk bilde av Peter som ble tatt på fersken for nasking, og prøver å spille uskyldig:-) Kanskje derfor han vant?!?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: