Kongen til PG – Solkongen

Av frykt for å fryse – inviterte Ant til spilling hjemme hos seg denne mandagen. Sveinmain hadde fylt baggen med spill og Kjell Henrik hadde også funnet veien, men ikke Saulius. Han måtte loses i havn via telefon før vi kunne være 4 spillere som satte seg til bords. Ant falt fort for Louis XIV, 14, eller Solkongen som han også het. Ikke mye annet som minnet oss om sol denne regnfulle mandagen, men sol skulle det bli!

Smilene sitter løst når en spiller Solkongen - Louis XIV
Smilene sitter løst når en spiller Solkongen – Louis XIV

I Louis XIV skal man kjempe om å få adelens innflytelse, og med innflytelse får en også goder som igjen gjør at en kan kjøpe fordelskort som i tillegg til å gi fordeler også gir 5 poeng pr. kort. Det er hele 12 adelsmenn og bestikke, og med 4 spillere blir det alltid god kamp om disse. Der Solkongen er får en dobbelt opp med goder, og kampen om denne koster mer. Ant gikk for penger, mens Kjell Henrik gikk

12 adlige som en må prøve å få innflytelse over, så en igjen får fordeler.
12 adlige som en må prøve å få innflytelse over, så en igjen får fordeler.

for våpenskjold som også gir minst 1 poeng pr. skjold når spillet er over. Sveinmain satset alt på å bestikke adelsmannen der Louis befant seg, mens Saulius satset på å ikke bestikke noen i det hele tatt. Han prøvde, men ble overbydd de fleste plasser og endte opp med knapper og glansbilder. Vi andre derimot kjempet, men Sveinmain fikk alt for lett kamp om Louis sin gunst, og vant vel innflytelsen der alle 4 rundene vi spilte. Likevel klarte Kjell Henrik og utfordre main såpass at han produserte litt svettelukt under poengtellingen. 1. Sveinmain 47, 2. Kjell Henrik 44, 3. Black ant 41, 4. Saulius 33.

Louis var igjen et meget godt og tett spill, godt likt av samtlige, med en spilletid på opp mot 2 timer.

Kjell Henrik gikk hjem og Splendor ble foreslått, og Splendor ble det. Ant hadde kjøpt spillet til familien til jul og hadde øvd godt. Men det skulle vise seg at han hadde spilt Splendor litt for ofte allerede. Underveis dukket det stadig opp egne husregler som at det er lov å ha mer en 10 sjetonger, det er lov å trekke kort ala ta sjansen istedet for å velge ett på bordet, en må si Uno når en har ett kort igjen. Vi andre spillerne måtte plukke av han disse uvanene og da fløt spillet mye bedre. Saulius spilte hardt, og han hadde også øvd hjemme dog uten uvaner. Sveinmain hang seg på og sto til seier, bare han fikk en siste runde. Men Saulius ville det annerledes og avsluttet foran nesa hans. Men hva med Black ant? Han påsto etterpå at han hadde sikret 2. plassen, at Sveinmain hadde mindre poeng enn han i det Saulius avsluttet. Uten påvirkning på skriveren av referatet, var selvsagt også dette nok husregel som Ant hadde funnet på. 1. Saulius, 2. Sveinmain, 3. Black ant!

Nok en hard fight i Splendor!!!
Nok en hard fight i Splendor!!!

Splendor er veldig godt likt i PG, og virker godt med både 3 og 4 spillere, og kommer lett på bordet da det har kort spilletid og gode vinnersjanser til alle spillerne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: