Mandag i PG pub

Guillotine med tre stykker. Er nok best med flere.
Guillotine med tre stykker. Er nok best med flere.

Vinterferie på Jørpeland, men det blir sjeldent ferie i PG. Denne mandagen hadde Black Ant invitert gjengen. Noen hadde tatt en slags vintersøvn (les Pift) og måtte vekkes av en Wake up Call. Kvelden startet derfor med en klassisk filler, nemlig Guillotine. Peter og Black Ant hadde fine kort som kunne trylle frem det ene etter det andre gode

Brugge
Brugge

kortet frem, mens Hollender hadde mindre kort og samlet småpoeng kort. Eneste fordel med å ikke lede er at man heller ikke blir offer for sabotasje. Black Ant vant begge omganger vi spilte. Peter og Hollender byttet på sølvplassen.

Da Pift hadde kommet begynte vi med Bruges eller Brugge som de kaller det i Belgia. I dette Stefan Feld spill IMG_8205skal en ved hjelp av å spille ut  ett kort velge forskjellige handlinger. Så kan man blant annet bygge kanaldeler, hus og rekruttere folk. Man trenger også penger og arbeidere til disse handlingene. Runden starter med å trekke kort. Dette kan medføre litt flaks når man aldri får den siste fargen til å bygge kanalen ferdig (Ikke sant Black Ant), men heldigvis er det nok å gjøre i dette spillet og mange muligheter til å sanke poeng. Det kan være en fordel å kunne få noen majoritetspoeng i løpet av spillet. Black

Pift vant ikke spillet, men vant en nomisjon til PG awards.
Pift vant ikke spillet, men vant en nomisjon til PG awards.

Ant klarte dette  veldig godt med 8 av 12 mulige. Peter hadde

Sluttstillingen!
Sluttstillingen!

satset på sluttpoengkort. Pift og Hollender hadde litt av hvert og det lønner seg for li. Black Ant og Peter endte likt, men Black Ant hadde en gull mer og kunne gi spillet ett poeng høyere i vurderingen.

1.Black Ant 2.Peter 3.Pift 4. Hollender

Bruges spiltes lett selv om Pift kvalifiserte seg til årets tenker. Det er bare 4 kort man spiller ut hver runde. Langtidsplanlegging er vanskelig og det virker som om man skal jobbe fra runde

Brugge
Brugge

til runde. Likevel oppleves det som en morsom puzzle-oppgave hver run

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: