PG part 1 og 2

Hele 10 spillere på åpning av PG-sjakken!
Hele 10 spillere på åpning av PG-sjakken!

PG skulle spilles på 2 arenaer denne kvelden. Heldigvis startet arrangementene ulikt slik at alle PGere som ville, kunne få med seg begge happeningene. Part 1, PG-sjakken skulle begynne å rulle igjen denne mandagen. Dvs. at Preikestolen Gamers som den ansvarsfulle brettspillklubben de er har tatt ansvar og satt igang sjakk-kvelder for juniorer og seniorer. Denne kvelden var det Sveinmain og Robert som hadde ansvaret og hele 10 stk kom for å flytte brikker i svart og i hvitt. Peter dukket opp stolt, da han hadde slått både Sveinmain og Robert i støvlene i Chess time mange ganger denne sommeren. Robert gav han enda en seier, før han prøvde seg mot Jørpelands svar på Kasparov – Rudi Sersch med ca. 2000 i rating. Etter 3 tap på rad syntes Peter det var det på tide å pakke ned sjakken, stenge dørene og kjøre direkte til Grotten, hvor PG- part 2 skulle foregå.

NM-vinneren klar for å miste viktige ratingpoeng i Qwirkle.
NM-vinneren Peter klar for å miste viktige ratingpoeng i Qwirkle.

Da PG-bussen med Peter og Svein entret Grotten hadde Saulius og Vegard allerede ankommet. Robert måtte hjem og spille «kjerlighetsspillet»dermed ble vi 4 spillere. Saulius og Peter foreslo Qwirkle som en starter. Hvorfor ikke utfordre NM vinner Peter og NM semifinalist Saulius? Carcassonne poengbrettet ble dratt frem for å slippe penn og papir, så var vi i gang. Peter og Saulius sukket og stønnet og klaget på brikkene de fikk. Peter lekte helt og sa han ofret seg hver gang for at vi andre ikke skulle få Qwirkle, som er 6 brikker på rad. Likevel fikk både Sveinmain og Vegard den ene Qwirklen etter den andre, mens Peter og Saulius slet og byttet brikker.

Så glad kan en bli når en slår en Svensk Norgesmester!
Så glad kan en bli når en slår en Svensk Norgesmester!

Etterhvert fikk Sveinmain en liten luke til Vegard mens de begge passerte NM gutta med en runde på poengbrettet. Sveinmain var så sikker på seier at han tipset Vegard hvor han skulle sette sine 2 siste brikker. Men han hadde glemt at Vegard også fikk 6 poeng for å avslutte spillet, og hjerte stoppet et lite øyeblikk da Vegard tok igjen Sveinmain på oppløpssiden – nesten (puh). 1. Sveinmain 130, 2. Vegard 127, 3. Peter og Saulius – begge 87.

Det var kjekt å spille Qwirkle igjen, og PG har fått noen nye talenter som sikler etter å ta NM tronen fra Peter i neste mesterskap.

Hadde alle politikere i Norge som styrer de norske "Villagene" tenkt like godt som denne gjengen...
Hadde alle politikere i Norge som styrer de norske «Villagene» tenkt like godt som denne gjengen…

Peter hadde kun tid til ett spill til og Through the ages – fullverson ble foreslått. Men etter litt betenkningstid falt valget på the Village, årets spill i PG 2013! Noen hadde ikke spilt det siden så etter litt regeloppfriskning var vi i gang. Dermed var det bare å produsere dyr, reise, gifte seg, hente korn, styre byen og ikke minst gå i kirken. Hadde PG-presten Bård vært her hadde han blitt rørt, for sjelden hadde det vært så mange i kirken noensinne i dette spillet. Vegard satset på reiser, Saulius på kirken, mens Sveinmain og Peter kriget om markedet. Peter overrumplet alle da han utnyttet regelverket og ofret 3 like brikker for å kjøre markedet en ekstra gang. Han kjøpte da brikken Sveinmain lenge hadde spart til og dertil god stemning rundt bordet og febrilsk blading i regelheftet. Flere og flere havnet i krønikeboka, mens Sveinmain og Saulius ledet an på kirkegården. Saulius fikk æren av å avslutte spillet og dermed ble det telling. Peter som hadde satset hardt på de fleste områder vant overlegent, mens vi andre lå tett som likene på kirkegården. 1. Peter 62, 2. Sveinmain 53, 3. Vegard 52, 4. Saulius 49.

Village må definitivt komme oftare på bordet. Markedsstrategien er sterk, og den som ikke satser der taper. Ellers et superb spill!!!

Ny grottekveld neste mandag! Velkommen:-)

En vakker by hvor de gamle æres i Krønikeboka etterhvert som de dør...
En vakker by hvor de gamle æres i Krønikeboka etterhvert som de dør…

En kommentar til «PG part 1 og 2»

  1. Bra referat! Mye interessant lesestoff her. Blant annet at Robert velger sine motstandere med omhu (se sjakkbildet) og i «in love». Viktig å vinne 😀.
    Når det blir regelforvirring i et lett spill som village spiller man enten for lite eller man ser ikke godt nok på brettet. Under rådhuset står handlingen med tre like brikker godt forklart, tror jeg.
    Flott med mandagsspilling. Satser på en grottetur på mandag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: