Battle sheep, Hanabi, Colt Express, Splendor og New York

Battle Sheep
Battle Sheep

8 spillere hadde meldt sin ankomst i Grotten denne kvelden, men litt frafall av diverse årsaker endte det hele med 6 stk som er sesongbeste. De som kom fikk prøve seg på noen nye og gamle spill av den kortere sorten denne gangen. Først ute var Battle Sheep, et spill ikke ulikt Packeis am pol, men likevel forskjellig. Knut, Hollender, Sveinmain og Saulius tok sine 16 sauer ut på enga for å prøve å stenge ute flest mulig av motspillerens brikker. Spillet hadde en god dybde i at en må gå så langt en kan, og en må bestemme hvor mange sauer en skal ta med fra bunken sin. Sveinmain og Hollender slet med innparkerte sauer, mens Knut og Saulius var den gode hyrde og kjempet hardt om seieren. Knut glapp konsentrasjonen et øyeblikk, og vips så vant Saulius det hele. 1. Saulius 16, 2. Knut 15, 3. Hollender og Sveinmain begge 13.

Hanabi: reglene er lettere enn man skulle tro her....
Hanabi: reglene er lettere enn man skulle tro her….

Peter hadde ankommet, og Peter hadde lyst til å prøve en gammel SDJ vinner fra i fjor – Hanabi, og så ble det. Her skal vi alle spille med kortene feil vei og gi tips og hint til hverandre for sammen å bygge det største fyrverkeriet. Vi kom kjapt i gang med 2-3 av de 5 fyrverkeriene. Knut fikk et kjempehint, men misforsto det hele og i løpet av første runde hadde vi brukt opp 2 av de 3 feilmulighetene vi hadde. Peter hadde nok misforstått meningen med spillet (er det språkvansker?) og manifesterte seg som en ekte sabotør. Gode hint som alle skjønte ble tolket av ham som det motsatte og han vraket dermed nyttige kort. Det ble god stemning rundt bordet og litt frustrasjon, og stadig usikkerhet om hvordan hintene egentlig skulle gis. Likevel klarte vi å komme oss fremover på fyrverkeriskalaen, og da spillet var over klarte vi hele 19 poeng – noe som var godkjent i følge regelheftet! Men vi kan selvsagt gjøre det ennå bedre neste gang…

Fine rekker i Hanabi
Fine rekker i Hanabi

 

Colt Express
Colt Express

Det var godt at Sveinmain hadde satt sammen det flotte toget før vi startet.

Det var godt at Sveinmain hadde satt sammen det flotte toget før vi startet.

Black ant kom også, og da kunne vi spille årets SDJ vinner Colt Express, ukjent for halvparten av bordets spillere. Spaghettiwestern er et passende navn på spillet hvor vi skal spille inn en «film» mens vi slåss om pengesekker og diamanter på toget, og ikke glemme pengekofferten og skytterkongepremien på $1000. Til å begynne med har alle kontroll på sin røver, men så blir en plutselig bokset av en annen, skutt eller at sheriffen dukker opp og en havner på taket. Da mislykkes planen totalt og pengesekken som en hadde tenkt å plukke opp er i etasjen under. Mye latter underveis og skudd og slag i løse lufta. Hollender hadde ingenting før runde 3 men fikk en durabelig sluttspurt og vant det hele da han tømte magasinet og fikk skytterpremien. Sveinmain fulgte hakk i hel da han kapret kofferten i spillet.

Doc vant! Noen roller er svært nyttige.
Doc vant! Noen roller er svært nyttige.
Det kjappe og alltid kjekke Splendor.
Det kjappe og alltid kjekke Splendor.

1.Hollender 2200 2.Sveinmain 1750 3.Knut 1500 4.Saulius 1400 5.Peter 1200 6.Black Ant 1200

Splendor har blitt spilt mye i PG det siste halvåret. Saulius forklarte reglene til Knut som forresten stilte på sin første mandag på mange år! I Splendor trenger man

Splendor
Splendor

mestring og erfaring. Det var da ingen hemmelig at Hollender og Saulius hadde litt mer fart i spillet enn Knut. Hollender kom som første mann på 15 poeng, mens Saulius stoppet på 13. Knut spilte bra og endte på 10 poeng.

New York
New York

New York 1901  1901 skulle vi skaffe tomter og bygge skyskrapere i New York. Det var bronse, sølv og gullskyskrapere og en kunne også rive de gamle hvis en bygde ny av høyere valør. Black ant stakk fra oss andre 2, som bygde tregere enn byggmester Black. Han seg fra mer og mer og etterhvert ble det ingen tvil om hvor seieren skulle gå. Sveinmain og Peter kjempet hardt om 2. plassen og Sveinmain klarte å holde Peter bak seg denne gangen. 1. Black ant, 2. Sveinmain 3. Peter.

Alle gikk hjem, men Sveinmain og Peter ville ha enda mer, og Battle Sheep kom igjen på bordet. Brettet bygde en kjapt og så ble det svarte sauer mot hvite – ikke ulikt sjakk. Begge kjempet tappert for å bygge den andre inn, og ikke selv bli innebygd. Peter gjorde et litt dårlig trekk som Sveinmain utnyttet, og dermed kunne han innkassere seieren. 1. Sveinmain 15, 2. Peter 13.

Kjekt å fylle Grotten med flere og flere gode brettspillere, men ennå er det plass til flere. Velkommen igjen neste mandag…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: