Sjefssvenskekveld i PG!

Egen stemning med lyssettingen i Grotten
Egen stemning med lyssettingen i Grotten

Svenske spill hadde vært bannlyst i PG siden Svea Rike ble avgjort på flaks/terningkast etter 4 timers spilling. I dag skulle endelig Eketorp få sin PG-debut. Var det bedre enn Svea Rike? I motsetning til sistnevnte var dette spillet et Eurogame, med svensk tittel. Etter en litt slow start hvor siste deltaker(Pift) måtte hentes med taxi mens vi andre spilte Dart – kunne vi endelig starte.

Bymurene reiser seg fra brettet!
Bymurene reiser seg fra brettet!

I Eketorp måtte vi bygge opp hver vår vikingeby med bymurer. Murmarkedet var begrenset, og hvis etterspørselen var større enn tilbudet ble det som vikinger ofte gjør – kamp. Kampmekanismen var ulikt alt annet jeg har sett til nå. Alle har 4 kort hver i valørene fra 1 til 6. Den med det høyeste kortet vinner og taperen havner på sykehus, men så kommer det kule – taper og vinner bytter kampkort. I tillegg kan en vrake hånden sin og få nye kort mot et lite poengtap. En kan også angripe bymurene til de ulike deltakerne, og hadde en dårlig forsvar kunne det koste dyrt. Alle passet godt på byene sine til å begynne med.

Alle setter opp på sitt "hemmelige" brett hvor vikingene skal herje.
Alle setter opp på sitt «hemmelige» brett hvor vikingene skal herje.
Temmelig fullt på sykehuset, hvor de som ble skadet i kamp ankom.
Temmelig fullt på sykehuset, hvor de som ble skadet i kamp ankom.

Mens Pift, Vegard og Robert kjempet om de mest verdifulle bymurene klarte Sveinmain å få hele 5 stk på en runde. Det medførte at han ble utsatt for angrep og måtte forsvare seg iherdig runde for runde. Vegard forsto dette, og i siste runde angrep han istedet Robert fra 3 kanter – vann, katapult og med rambukk. Robert var så sikker på å ikke bli angrepet at han hadde droppet forsvaret denne runden og tapte over 10 poeng, mens Vegard sikret seieren. 1. Vegard 44, 2. Sveinmain 42, 3. Pift 33, 4. Robert 23.

Eketorp var et kjekt spill hvis en liker krig og bakholdsangrep, men tok kanskje litt lang tid i forhold til hva en fikk igjen. Men kjekt var det og god stemning ble det også!

Sjefstenker Robert koste seg med tenkehatten!
Sjefstenker Robert koste seg med tenkehatten!

The Boss var prøvd med stort hell sist PG var samlet. Så hvorfor ikke prøve en gang til. Her skal få innflytelse på ulike mafiabosser og håpe de gir deg litt utbytte tilbake i form av penger. Alle vet litt om det kommer penger eller en kule i retur, men ingen vet alt. Og en får vite mer og mer til siste runde går og avsløringen kommer for en dag. Men hva skal en avsløre for de andre deltakerne.

Tenkehattens far - trekker raskere enn sin egen hatt!
Tenkehattens far – trekker raskere enn sin egen hatt!

Det er det store dilemmaet i spillet, og noe som denne gangen fikk opp tenketiden dramatisk. Pift klaget, men måtte også tenke seg godt om mange ganger. Det ble såpass mye tenking at Vegard fant frem «tenkehatten», en utrolig morsom gimmick. Tenker du for lenge får du hatten på hodet. Det fikk tiden ned betraktelig noe som kan anbefales. Det ble mange harde avgjørelser og etter en times tid hadde Robert igjen tatt seieren i The boss. 1. Robert, 2. Vegard, 3. Sveinmain,  4. Pift

The boss var igjen et godt spill, men ekstremt vanskelige valg trekker opp spilletiden som igjen trekker ned spilleopplevelsen. Anbefales med tenkehatt!

En kjekk sjefssvenskekveld var over – og det uten sjefssvensken over alle – Peter. Men håper han dukker opp neste mandag. Time will show…

Vegard på vei til sykehuset etter en tapt kamp!
Vegard på vei til sykehuset etter en tapt kamp!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: