Hamburgum+Trans America

Hamburgum med fine spillere
Hamburgum med fine spillere

Sommertid i PG! Det betyr at mange faste ansikter fortsatt er varmere steder i verden, men spilling blir det alltid og spesielt når det er en ekte brettspillsommer ute. For tredje gang i løpet av en uke hadde PG klart å samle en håndfull spillere. Denne gangen var Holland House arenaen. Kate er da alltid på plass og denne gangen kom også Old+Black Ant. Lørdag og Black Ant betyr ofte gode drikker. Selv om Hollender hadde laget en god meny, kom Black Ant med

Rondel med oversiktlige handlinger
Rondel med oversiktlige handlinger

mange fine smaksprøver fra sitt lille bryggeri! Damene kunne more seg med sider som nylig ble kåret til den beste  (i PG). Nå blir PG snart BG (beer gamers), passer det godt med noen ølrelaterte spill på bordet. Hollender hadde satt opp Hamburgum som passer godt til 5 spillere. Den kjente rondel-mekanismen gjør spillet lett å spille og ganske oversiktlig.  Her skal man samle øl, tøy og sukker og selge de til skipene i havnen. Så skal man skaffe byggevarer (sten, tre og klokke) som man

Det ble trangt i havnen.
Det ble trangt i havnen.

trenger til husbygging, nye skip og ikke minst donasjoner til kirkene. Black Ant var startspiller og kunne starte med noe han liker godt; rondelspill og støtte til kirken. Dermed var Hamburgum i gang og spillerne beveget seg flittig rundt på rondelen. Uten byggevarer kommer man ikke så langt, men penger er også en nødvendighet. Relativt fort kom en det handikapfaktor i spillet, for sider og ølet sørget for at glassene aldri var tomme. Noen (Siri?) klarte faktisk å glemme hva de egentlig skulle gjøre, men det gjorde ikke Old Ant (Tom) som brukte kort tid til sine trekk og kom godt inn i spillet. Etter en stund ble det klart for alle at det lønner seg å se på hvor man donere og hva man får der. Noen donasjonsbrikker gir mer poeng enn andre. Kate hadde orden i sakene sine og valgte fine brikker. Hun hadde lenge en solid ledelse. Mot slutten av spillet ble det litt oppstandelse da Black Ant fikk en attraktiv brikke som ingen andre enn Hollender hadde skjønt; 1 poeng for hver man i byen. Hollender fikk krass kritikk for å ha utelatt viktig informasjon, men

1.Hollender 2.Kate 3.Siri 4-Old Ant 5.Black Ant
1.Hollender 2.Kate 3.Siri 4-Old Ant 5.Black Ant

poengene gikk til Black Ant. Kate bygget den siste kirken og avsluttet spillet. Kate fikk sine poeng først og så rundt bordet. Til Kates store fortvilelse klarte Hollender (som snart blir erkesfienden hennes) å passere henne med noen få poeng. Siri passerte Old og Tom og fikk bronse. Kate og Siri hadde helst sett en annen vinner, men Hollender var fornøyd. Innen 2 timer med masse snakk ble Hamburgum en positiv opplevelse.Alle mente at Hamburgum måtte spilles snart igjen, for nå har man strategien klar og vet alle hvordan Hollender skal knekkes.

Trans Amerika
Trans Amerika

Mens samtalene fløt godt, glassene aldri ble tomme, kom det enda et nesten glemt spill på bordet, nemlig Trans Amerika. Legge ut en eller to brikker. Kan et spill være enklere? Gamle historier om Sveinmains festlige kopi (trans ryfylke) måtte nevnes. Den første runden avsluttet Black Ant, mens andre hadde fortsatt 3 byer å nå. Dermed ble det store forskjeller. Siri vant den andre runden og denne gangen ble forskjellene små. Runde nummer tre var det nok en gang Black Ant som

Black Ant med overlegen seier. Siri og Tom på 2.plass, mens Kate og Hollender kjører utfor.
Black Ant med overlegen seier. Siri og Tom på 2.plass, mens Kate og Hollender kjører utfor.

bygget raskest. Hollender og Kate kjørte fra brettet og dermed ble det nesten motsatt rekkefølge denne gangen. Black Ant var strålende fornøyd med en seier i kvelden «hovedrett».

Klokken tolv gikk folk hjem. Trolig fornøyd med det sosiale som PG tilbyr. Kjekt å kunne samle menn og kvinner, gamle og unge, og sider og øl rundt et bord en lørdagkveld i juli.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: