Istanbul, Endeavor + Manno Monster

5-player Istanbul
5-player Istanbul

Kate hadde invitert til spilling på en vanlig PG mandag. Det var 5 stykker som kom, så gjengen hadde bestemt seg for å sette opp Istanbul. Da regeloppfriskningen startet kom plutselig Tor (bedre kjent under pseudonym «beistet»). Hollender og Kate byttet på å si fra plassen sin, men til slutt vant Hollender og sa at han heller kunne ta bilder. Christine (for første gang på en PG-dag utenom helg) startet best med to rubiner etter hverandre mens alle andre fortsatt hadde null. Det ble spilt med ett tilfeldig brett som hadde ingen lette kombinasjoner. Etter mange runder var det damene som klarte seg best. Kate, Siri og Christine hadde alle 3 rubiner hver mens Pift og Beistet hadde bare 2.

Trangt på brettet!
Trangt på brettet!

Det ble noen spennende siste runder hvor Hollender ble beskyldt for å påvirke den ellers alltid egenrådige Christine med positiv innflytelse. Pift prøvde å danne en allianse hvor alle hindret Christine til å kjøpe den siste rubinen, men fikk liten støtte. Christine klarte sin femte rubin, men så

Fornøyd Christine etter en "omdiskutert" seier.
Fornøyd Christine etter en «omdiskutert» seier.

kom også Kate på 5. Det ble fintelling for pengene skulle avgjøre nå. Christine kunne smile med en sterk seier i ett spill som mange liker (selv om det tok litt lang tid denne gangen).

1.Christine 5 2.Kate 5 3.Siri 4 4.Pift 3 5.Beistet 3

Siri og Hollender byttet plass, mens Christine var utslitt etter mye innsats i Istanbul. Neste spill var Endeavor som ingen andre enn Hollender hadde spilt. Etter regelforklaringen var det mye underdog-snakk for alle mente at Hollender ville vinne lett. Spillet spilles lett med klare faser og god ikonografi. Hollender

Endeavor (lenge  siden sist!)
Endeavor (lenge siden sist!)

hadde påpekt at det lønner seg med en riktig balanse mellom framgang og bygninger. De første rundene ble Europa okkupert og de første politiske kortene ble tatt. Pift valgte slavekort som gir en rask framgang. Beistet var den eneste med kanoner og rettet skytset på Hollender som mistet så festninger. Pift fikk litt panikk for nå så det ut som om Beistet ville ta alle Europakort og så slippe slavene fri. Dermed ville Pift ikke ha følere slavekort, men uten seilingsmuligheter ble det umulig for ham å få kort andre steder. I tillegg hadde han få bygg som gav handlinger og dermed ble det stopp i utviklingen. Pift skyldte på mangler i spillets mekanisme (eller var det spillerens mekanimse :)). Hollender og Kate hadde mer lykke med seiling og fikk så guvenørskort som gir poeng og andre fordeler. Beistet hadde halvveis i spillet skjønt at det kan lønne seg å få folk tilbake fra bygninger, slik at bygningens handlinger kan brukes igjen. Han klarte å innta flere festninger, men

Utviklingsbrettet i Endeavor
Utviklingsbrettet i Endeavor

fikk ellers ikke så mange poeng. De siste rundene hadde Hollender og Kate mange menn som de kunne bruke til poengsanking. Pift gjorde noen desperate forsøk på å komme tilbake og klarte det med festninger og kontrollerte forbindelser i de nyoppdagete verdensdeler. Spillet sluttet etter 7 runder og alle mente det det ville gå bedre neste gang for de fleste. Hollender vant lett, men bak ham tok Pift tross en vanskelig start en god 2.plass.

1.Hollender 62 2.Pift 44 3.Kate 40 4.Beistet 33

Til slutt ble Manno Monster spilt. I dette ubongo-aktige spillet skal man løse oppgaver så fort som mulig. Hver runde er det ett oppgavekort som viser en kombinasjon av tykke og/eller tynne monster i forskjellige

Manno Monster (med løst oppgave).
Manno Monster (med løst oppgave).

farger. Første mann som løser oppgaven, får mest poeng og snur timeglasset. Alle andre som klarer der innenfor tid får også poeng som man gjemmer i en fin kiste. Vi spilte med oppgaver fra 1-6 med nr5 to ganger. Utrolig artig, men krever et klart hodet. Nykommer Tor syntes det var et greit spill, men han mente at dette var et kvinnespill, mens Hollender og Kate hadde kost seg med spillet. Hollender hadde 18 poeng, Kate 15 og Beistet 11.

Kjekt med ny spiller denne gangen. Vi håper å se ham oftere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: