Sommeråpning i Grotten

Via Romana
Via Romana

Etter noen uker med lav aktivitet i PG hadde Sveinmain bestemt seg for å åpne Grotten igjen. Når Grotten åpner begynner sommeren i PG. Temperaturen og luften inne var god og 5 spillere møtte til denne ouverture. I Grotten skjuler det en enorm samling med kjente og mindre kjente spill. Spesielt for anledningen hadde Sveinmain funnet fram spillet Via Romana som ikke hadde blitt spilt på lenge. Her skal man bygge veier og helst få flertall, slik at man får poeng. For å gjøre dette måtte man spille ut kort i samme farge og helst med samme symbol. Bygging av fort krevde dessuten to helt like kort og ledig plass i den aktuelle byen. Det er mye som skal klaffe i dette spillet som spilles ellers lett. Sveinmain hadde kontroll på handlingene sine og slåss med Vegard om viktige poeng tildig i spillet. Pift og Hollender sukket og klarte aldri å få passende kort til bygging av vei og fort. Når de bygget fikk de ikke majoritet og poeng, men en liten trøstepremie i form av nye kort. Men med en limit på 7 kort ble denne premien ikke verdt så mye. Vegard fikk ikke grønne kort, Hollender ikke blå og Pift fikk egentlig ingenting. Det var ingen hemmelighet at Sveinmain vant overlegent og at han var også den eneste som likte spillet.

Konsentrasjon og frustrasjon i Via Romana
Konsentrasjon og frustrasjon i Via Romana

1.Sveinmain 37 2.Hollender/Vegard 24 4.Pift 18

Kate hadde kommet og dermed kom Vegas Showdown på bordet. Her skal man bygge casino og hotell. Budrundene ligner på amon ra og det

Vegas Showdown
Vegas Showdown

falt i smak. I VS skal man finne en god balanse mellom antall folk og inntekt. Sveinmain fikk noen kostbare brikker tidlig, men med liten inntekt kom han på etterskudd. Hollender hadde bedre balanse her. Kate og Pift bygget mange «slotts» som gav dem også en god inntekt. Vegard spilte offensivt og klarte alltid å presse opp prisen eller å stikke av med billigvarer. Runden gikk i høyt tempo og budrundene var knivskarpe. Da den siste bunken ble tom sluttet spillet og alle lå likt på 25 poeng. Så kom sluttpoengene og de medførte store forskjeller. Så fikk Kate og Hollender 10 poeng to fulle soner, Hollender hadde mest penger og flest menn og fikk så ytterligere 10 poeng. Sveinmain hadde satset høyt på firekanter, men fikk liten uttelling for disse. Hollender vant overlegent, men spillet ble godt likt av alle.

1.Hollender 47 2.Kate/Vegard 40 4.Sveinmain 36 5.Pift 32

Resultatet!
Resultatet!

Til slutt spilte Pift, Vegard og Sveinmain Coal Baron. Meget spennende runde og alle likte spillet godt. Pift vant knepent!

1.Pift 133 2.Sveinmain 132 3.Vegard 102

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: