Mandag = Grotten = PG

Oppbyggingen av London er i trygge hender!
Oppbyggingen av London er i trygge hender!

Onsdagselskerne og torsdagselskerne i PG hadde glimtet med flere blanke innkallingsuker, og da er det på tide å få PG tilbake til røttene igjen. Det er 2 måter det kan det gjøres på: 1. På mandager 2. I Grotten.

For å tilfredsstille trøtte pendlere, var oppstart rekordtidlig, kl. 19! Men kun Saulius dukket opp da, Sveinmain og Saulius ventet på Roberts ankomst før de satte i gang første spill, London, BGG rank 168 i følge Robert som var førstereisgutt og hevdet som vanlig at han var dårlig i nye spill…

Bygge by, kjøre by, kjøpe bydel? Enkle valg i er dypt og underholdende spill!
Bygge by, kjøre by, kjøpe bydel? Enkle valg i er dypt og underholdende spill!

London er et perfekt 3 mannsspill, hvor det er ingen 2 mot 1 problematikk da alle prøver å gjøre sitt beste hele veien uten for mye sabotasje. En må prøve å bygge opp London etter brannen i 1666, og prøve å få inn penger nok til å utvikle bydeler og ikke minst unngå fattigdom. Både Sveinmain og Saulius hadde brent seg på fattigdomsfella tidligere og kjørte bevisst på å holde fattigdommen nede. Robert hev seg på og aldri har det vært så lite fattigdom i London. Det hele endte med at vi alle hadde en fattigdomskube hver. Utbyggingen av London gjorde at Sveinmain fikk 41 poeng mens de andre fikk 25. Når det gjaldt bykort og poeng underveis var det ingen tvil om hvor seieren skulle gå. Sveinmain vant det hele med 89 poeng. Robert klarte å holde Saulius bak seg(som klaget på dårlige kort) og fikk 63 poeng mot Saulius sine 53.

Robert er klar for å bygge tårn, men har glemt at man ikke kan bygge uten bunn...
Robert er klar for å bygge tårn, men har glemt at man ikke kan bygge uten bunn og topp…

London tok vel et par timer, men med mye tenking underveis mens de andre tenker så er det lite dødtid spesielt med 3 spillere og tiden går fort. Spillet var godt likt av samtlige i kronoligisk rekkefølge: Opplevelse 9-8-9, Tidsopplevelse: 8-7-7, Mekanikk 10-8-9, Utseende 8-7-7.

Planen var å spille El Grande men med nygifte rundt bordet som ville tidlig hjem til sin kjære brud så falt valget på Asara istedet. I Asara skal en bygge tårn i 5 forskjellige farger, og få høyest eller nest høyste i fargene til slutt, det er også gode poeng for lenste tårn og flest tårn. Robert fikk mange kort i første runde, men klarte ikke utnytte fordelen og klarte bare å bygge 3 deler i 1. runde.

Meget tiltalende farger i dette spillet, likevel synes enkelte i PG at grønne spill er vakrere?
Meget tiltalende farger i dette spillet, likevel synes enkelte i PG at grønne spill er vakrere?

Sveinmain tok et initiativ i runde 2 og hadde hele veien bygget flere tårn enn de andre som kjempet mye om like farger. Sveinmain konsoliderte ledelsen på flest tårn, og klarte også å kuppe de hvite tårnene som gir mest poeng en tårndel foran Saulius. Dermed gikk det som i London. Sveinmain tok en solid førsteplass med 77 poeng, mens Robert og Saulius kjempet om 2. plassen. Robert hadde mer penger enn Saulius og klarte med det å snike seg et magisk poeng foran han på slutten, 49 poeng foran Saulius på 48.

Asara er en  fryd for øyet og gikk unna på en time. Enkel mekanikk hvor alt bygger seg opp mot den avsluttende sisterunden med sluttscore, hvor en må mest mulig innflytelse i de ulike fargene. Spillet var også godt likt blant deltakerne(i kronologisk rekkefølge): Opplevelse 9-7-8, Tidsopplevelse: 8-8-7, Mekanikk: 8-7-8, Utseende: 10-9-9.

Vil du se flere spillratinger fra oss i PG så sjekk: http://www.takras.net/pgvote

Om Robert rakk frem til sin brud før hun hadde sovnet sier historien ingenting om, men det en vet er at det også neste mandag er spilling i Grotten kl. 19.30. Alles hertzlich willkommen.

Sluttscore - hvor Sveinmain vant overlegent, men desto tettere om 2. plassen.
Sluttscore – hvor Sveinmain vant overlegent, men desto tettere om 2. plassen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: