17.mai spilling

 

Lange bord og lange tradisjoner.
Lange bord og lange tradisjoner.

Spilling på nasjonaldagen har blitt en tradisjon i Preikestolen Gamers. Selv om det ikke ble togdeltagelse på grunn av mannefall og skremmende værsvarslinger, møtte hele 9 spillere opp i PG’s egen pub. Brygger Ant hadde åpnet baren sin og mange takket ja til en smakfull opplevelse.

Det første spillet som kom på bordet var Splendor som har blitt en

Det svært poulære Splendor
Det svært poulære Splendor

ekte favoritt i løpet av kort tid. Old Ant gjorde comeback og skjønte raskt at Splendor krever erfaring. Da han hadde kommet i gang, var spillet allerede over. Pift hadde nesten vunnet, men Saulius snøt ham for en seier.  Kate og Old Ant kom på tredje og fjerde plass.

Peter, Black Ant og Hollender hadde begynt på Samurai som også gjorde comeback denne kvelden. Peter hadde full kontroll og passet

Samurai
Samurai

godt på at særlig Hollender ikke fikk statuer. Han hadde alltid brikker som passet og utnyttet situasjonen maksimalt. Hollender hadde ingen majoritet, Black Ant en, mens Peter kuppet spillet med to majoriteter.

Sveinmain og Robert hadde en runde med terningsspillet qwixx, før de ventet på noe mer spennende. Sveinmain så mørke skyer da funkenschlag ble lagt på bordet, så han startet en stor sjarmoffensiv for å friste Hollender til å

Macao; utfordrende, frustrerende og gøy!
Macao; utfordrende, frustrerende og gøy!

spille noe annet. Da han nevnte Macao var det lett for Hollender å takke nei til Funkenschlag. Dermed gikk han også glipp av det grønne ølet som Black Ant hadde servert for anledningen. I klassisk Sveinmainstil ble det nevnt at man må følge Hollender i dette spillet. Robert og Sveinmain fikk første velge kort og valgte attraktive kort (når de blir aktiverte), mens Kate og Hollender valgte heller mer billige kort. De første rundene gikk kjapt, bydelene ble inntatt og på muren valgte Sveinmain å spille offensivt ved å satse på å være startspiller. Dermed hadde han første valg ved valg av kort og handlingene. Det var derimot Kate som seilte for livet og leverte brikker som første mann i flere byer. Men uten

1.Hollender 77 2.Sveinmain 51 3.Kate 40 4.Robert 37
1.Hollender 77 2.Sveinmain 51 3.Kate 40 4.Robert 37

penger kan man ikke kjøpe poeng som Hollender og Sveinmain gjorde. Fra runde 5 oppstod de første problemene når tre av spillerne ikke hadde ledige plasser og etter hvert ikke brikker på en 1-er. Dermed var det kun Hollender som unngikk minuspoeng i løpet spillet. Robert og kate slet med å få aktivert kort. Sveinmain sanket godt med poeng, men Hollender fulgte ham hakk i hæl. Sveinmain fikk motorstopp og måtte jobbe hardt for å aktivere kort. Hollender hadde cruise-control og fikk 6 sammenhengende bydeler og tre kort med

Grønt spill og grønt øl!
Grønt spill og grønt øl!

bonuspoeng på slutten. Bak en solid Hollender, vant Sveinmain striden av de andre medaljene før Kate og Robert på siste plass. Tross mye frustrasjon ble Macao opplevd som et godt spill.

Funkenschlag deluxe fortsatt en hit!
Funkenschlag deluxe fortsatt en hit!

På det andre bordet var det Funkenschlag med telling av penger, auksjoner, telling av penger, kjøp av råvarer, telling av penger og bygging og så en ny runde. Ølet ble kanskje en handicapfaktor for det ble mer telling og tenking enn vanlig. Så mye faktisk at Pift ønsket å være med i en ny runde med Splendor, samtidig som han prøvde å vinne Funkenschlag. Black Ant hadde kontroll med best produksjonskapasitet og seilte mot en ny seier.

1.Black Ant 2.Pift 3.Saulius 4.Peter 5.Old Ant

Splendor ble en meget spennende runde. Hollender hadde satset på

Mer splendor!
Mer splendor!

høye poengkort og hadde samlet 13 poeng, noe som Robert også hadde men med 3 bonuser. Hollender kom på 16 poeng og Robert kunne ta enda et bonuskort og også komme på  16. Hollender hadde derimot færrest kort og vant Splendor før Robert, Pift og Kate.

Fine tradisjoner skal vedlikeholdes! 17.mai spilling er kanskje det fineste med hele feiringen, så det skal vi fortsette med. Takk til verten for åpen bar, godt øl og hyggelig spilling!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: