Birgers Bule åpner endelig!

Etter flere år med bare rykter var endelig dagen der at Birgers Bule skulle åpne. Bare en uke etter at han vant PG

Alltid kos med Camel Up
Alltid kos med Camel Up

Awards for årets shadow, hadde Birger funnet anledning (og kanskje mot) til å invitere PG gjengen hjem til seg. Helgespilling tiltrekker flere spillere enn på ukedager i PG for tiden, men denne gangen kom den ene etter den andre med avbud. Lenge så det ut at bare Hollender kunne stille, men i siste liten ble det jobbet hardt med å få flere spillere til Bulen! Hollender fikk med seg kona og presten, mens Birger hadde fått Trond tilbake i spillmiljøet. Peter, Birger og døtrene hans hadde allerede avsparket kvelden med Camel Up. Alltid kjekt å komme inn i et hus hvor spill står på bordet og (nesten) hele familien deltar.

Stone Age
Stone Age

Peter ville komme for ett godt spill og uten Pift var det lett å dele spillerne inn i to like store grupper. Siri fikk med seg Trond og Bård i Stone Age. Reglene ble forklart og etterpå viste det seg at herrene hadde allerede ulike taktikker. Trond hamstret inn råvarer som vi ikke har sett tidligere i Stone Age, mens Bård søkte lykken og håp i terningens kraft. Det ble i hvert fall god stemning rundt bordet. Siri viste at hun hadde spilt det mange ganger og

1.Siri (rød) 2.Bård (gul) 3.Trond (grønn)
1.Siri (rød) 2.Bård (gul) 3.Trond (grønn)

visste at det var viktig å samle kort. Trond begynte etterhvert å bygge og kom sterkt tilbake. Han samlet i tillegg alle kort med hammerfolk på, men det hadde ikke så stor nytte med bare 4 hamre på brettet. Men sånn lærer man spillet! Bård hadde litt bedre flyt på kortene, men det var ikke nok til å stoppe Siri fra en stor seier. Men stemningen hadde vært bra og det kom også opplevelsen til gode.

1.Siri 2.Bård 3.Trond

Concordia krever gode briller og en god rygg! Eller bare litt bedre lys neste gang?
Concordia krever gode briller og en god rygg! Eller bare litt bedre lys neste gang?

På det andre bordet hadde Peter valgt Concordia. Det store brettet dekket nesten hele bordet og med lite lys ble det nesten heading-aktige fenomener når hodene nesten kom bort i hverandre. Birger fikk en rask innføring og samtidig med Stone Age på det andre bordet startet vi. Startspiller Birger spilte ut en arkitekt og bygget som førstemann. Peter gikk med en gang for vin i en provins med lin, mens Hollender bygget i lin og sten. I starten leter man etter nyttige sammenhenger og det erfarte Birger også. Litt sukking her og der når han angret på det forrige valget. Men spillet spilles svært lett; spille ut et kort, gjøre handingen og så går turen til neste mann. Dermed ble det lite dødtid (utover tiden Peter brukte av og til). Birger påpekte dette og følte seg allerede trygg for neste «beste tenker pris». Peter hadde imidlertid

Tidlig i spillet
Tidlig i spillet

klekket ut en plan som gikk ut på å samle alle Mars-kort og plassere kolonister på brettet. Dette gav ham hele 48 poeng ved spillets slutt. Hollender og Birger hadde derimot bedre plassering på brettet og fikk bygget i nesten alle provinser. I løpet av spillet ble det hard kamp om nye kort og bortsett fra Peter fikk ingen noe monopol. Hollender

Sluttresultatet i Concordia
Sluttresultatet i Concordia

hadde sikret seg tidlig i spillet to minerva-kort for lin og sten. Slik kunne han konsentrere seg om disse byene. Litt etter at Stone Age var slutt, avsluttet Peter Concordia ved å ta det siste kortet og så sikre seg 11 poeng (kort og bonus). Hollender og Birger valgte å reise rundt med arkitekten og bygge noen hus til i den siste turen. Tellingen ble som vanlig spennende. Birger fikk mange poeng tidlig og etter mercuriuskortene lå han likt med Hollender. Så kom Peter forbi med sine Mars-poeng. Birger hadde ett minervakort som gav ham 6 poeng, Peter hadde bare 4 poeng her, mens Hollender hadde 15 og 18 poeng og passerte Peter med god margin. Birger likte mekanismen veldig godt. Peter innså at mangel på penger hadde stoppet ham og Hollender var fornøyd med seieren.

1.Hollender 2.Peter 3.Innante

Etterpå ble det en mer kos i rommet, men nå med dype og filosofiske samtaler. Takker verten for å holde ordet i behold! Vi kommer gjerne tilbake til Bulen!

2 kommentarer til «Birgers Bule åpner endelig!»

  1. Ser jeg gikk glipp av en kjekk kveld, men ser det var noen uerfarne gamere tilstede! For hva ser jeg – OSTEPOP…

  2. Haha, ostepop ja. Jeg glemte å skrive om det. Verten hadde satt klart forskjellige snacks og for første gang på mange år hadde ostepop funnet veien til PG igjen. Til spilleiernes store glede ble det ikke spist ostepop! Ellers måtte jeg bruke hele søndagen til å vaske spill!
    Bra med nye spillere! De blir erfarne når de kommer oftere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: