Upløyd mark i et nytt upløyd år

Peter tok Jämtland og Herjedalen og alle dyrene med...
Peter tok Jämtland og Herjedalen og alle dyrene med…

4 rutinerte gutter skulle alle frivillig(ja vi var på den sentralen denne kvelden også) ta turen til upløyd mark og nye spill denne første mandagen i det nye året. Først ute var Food Chain, et brainburnerspill i følge Einar Hansen i Haugaland BSK. Det ble mer braineater enn brainburner, men Peter, Black ant som var representert i spillet, samt Sveinmain prøvde å spise så mange dyr som overhode mulig. Ikke alltid like lett da mange hadde lyst på de samme dyrene. Black ant fikk unngjelde mest og ble jaget av den ene Black ant svermen etter den andre. Peter derimot tok innersvingen på oss alle og vant suverent med 36 poeng. 1. Peter, 2. Sveinmain 21, 3. Black ant 13.

Food Chain var et helt greit kortspill, med et helt greit tema.

De 3 som esket spillet, men hvem er bak kamera?
De 3 som esket spillet, men hvem er bak kamera?

Hollender hadde ankommet og Peter hadde tatt med First Sparks et Fredmann Friese inspirert Funkenschlagspill om de første bosettingene på jorda Peter og Black ant hadde spilt før, men hadde ingen sparks i hukommelsen om hvordan spillet var. Dermed måtte det en intens regellesing til før vi kom i gang. Sveinmain gjorde som han bruker og gjøre feil i alle Funkenspill, og

Tett befolket på slutten...
Tett befolket på slutten…

gikk opp i ledelsen. De andre halset bak mens Hollender som hadde funnet opp ilden lå helt sist og koste seg med bålet, og hadde fordelen med å unngå råtten mat. Råttenfordelen ble litt mindre etter hvert som regelheftet ble lest, til alle andres store glede. Topp stemning helt til Black ant under stor tvil kjøpte et redskap fra markedet, og Sveinmain sto for tur og fikk sitt første Funkenschlag Deja vu, da et drittredskap dukket opp og han måtte kjøpe det. Når han i tillegg ble parkert på 8 bosettinger uten mat og drikke mens de andre raste forbi med mat i hauger og lass sank Sveinmains karakter av spillet drastisk.

Uslåelig både i late sparks og first sparks!
Uslåelig både i late sparks og first sparks!

Dette var som Ylvis synger, en Funkenschlag-angel in disguise. Men moro var det, for alle andre og det ble igjen Black ant som vant seieren med 13 sentraler, foran Hollender med 12, Peter fikk 10 og Sveinmain krøp opp på 9 til slutt.
First Sparks var raskere enn Funkenschlag, og uten auksjoner. Ta kortet eller overlat det til neste spiller. Tror det kommer på bordet igjen om ikke lenge:-)

Men vi var i nykommer-modus insisterte Hollender på å teste ut et terningspill. Junta – viva el Presidente ble valgt og regelheftet plukket frem. Vi valgte å spille med basic-reglene som gjør spillet kortere men kanskje enda morsommere alt etter øyet som ser. Her var vi tilbake på bananrepublikken og

Peters superkast!!!
Peters superkast!!!

Presidenten fikk sine månedlige nødhjelpsoverføringer i form av penger og kort, som han igjen måtte dele med sine medborgere. Presidenten – alltid riktig antrukket i de medfølgende solbrillene måtte da stole på at han også etter denne måneden kunne sitte ved makten. Men alle styrer sine militiaer som kan angripe Presidenten, eller noen andre rundt bordet, og angrep ble det.

En hver bananrepublikkpresident har solbriller - som følger med  spillet:-)
En hver bananrepublikkpresident har solbriller – som følger med spillet:-)

Den lengstlevende presidenten satt vel 3 runder og det var vel Sveinmain. Han kan takke Peters bønnespiremilitia for det. Peter hadde planlagt å kuppe presidentmakten godt og spilte et kort som tok ut hele forsvaret til Sveinmain, som da hadde kun 2 igjen i forsvar. Peter måtte med sine 2 militiaterninger trille 3 eller mer, men klarte kunsttstykket å få 2 enere. Sjelden har vel et terningkast frembringt så store jubelscener. Til slutt i spillet var det

Nødhjelp fører til lykke - 2 stolte vinner-presidenter!
Nødhjelp fører til lykke – 2 stolte vinner-presidenter!

Hollender som klarte å bygge ut sitt eget private palass til hele 5 poeng og det var slutt-telling. Black ant hadde 3 poeng, men satt også med Yachten og sportsbilkortet som begge gav ett poeng hver. Og med like mange penger måtte de dele makten som brødrene Castro gjør i sin republikk. Peter og Sveinmain delte 3 plassen med 3 poeng.

Junta – Viva el Presidente var et morsomt og humoristisk brettspill med et flott tema. Mye bedre enn orginalen, og med forhandlinger og mange stilige spesialkort.

Søtt tema, men ganske så taktisk
Søtt tema, men ganske så taktisk

Hollender og Black ant var så fornøyde at de tok turen hjem, og dermed var det bare å finne frem Quoridor Kid. Spillet høres veldig barnslig ut, og er laget for barn, men med voksne ved brettet blir det en skikkelig sjakk-stemning. Et feiltrekk og spillet er kjørt, men legger du riktig så kan du tvinge motspilleren til å gjøre feilen i stedet. Gjør ingen feil blir det tilnærmet uavgjort, men det skal mye til. Jevnt ble det også denne gangen, men Sveinmain klarte å forsvare seg mot Peters angrep og gjorde et mottrekk Peter aldri klarte å kontre mot. Dermed ble det en seier også på Sveinmain denne kvelden. 1. Sveinmain 2. Peter.

Quoridor kid er helt likt Qouridor, bare at spillet har 7×7 kolonner i stedet for 11×11, og 8 vegger hver i stedet for 10 når spillet spilles med 2 spillere. Altså tettere, og kanskje kjekkere for 2 spillere?!?

Godt å være i gang igjen med spilling etter en litt tørr spilljul for enkelte. Godt nytt spillår til dere alle:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: