Luke nr. 6 – Descent: Journeys in the Dark

Med malte figurer blir det ekstra god stemning.
Med malte figurer blir det ekstra god stemning.
Vurdert av overherre Takras, som her taper mot heltene
Vurdert av overherre Takras, som her taper mot heltene

Ikke langt fra Alhambra finner vi PGs 19. beste spill 2013! Men det er et godt stykke fra Alhambra, for vi befinner oss i en helt annen verden hvor verden er en helt annen enn virkelighet.

Verden er i fare. En ond overherre prøver å kjøre over kongeriket med sine onde planer. Det er opp til heltene å stoppe dette, ved å gå dypt ned i mørke, farefulle grotter, hjelpe lokalbefolkning, stoppe overherrens undersåtter og møte drager og andre kjempemonstre! Men det er ikke bare samarbeid, for en av dere må ta rollen som overherren! Det er alle mot én i dette eventyrspillet, men ikke tro det er lett for heltene bare fordi de er mange. Å nei, du!

Dette spillet er noe av det nærmeste du kommer tradisjonelt rollespill, bare med fokus på kamp. Det tar mye kortere tid og er enkelt å sette seg inn i, tross et av de tyngre regelheftene i årets kalender. Men har du en fast gjeng med samme smak så vil dette spillet tilby timesvis med moro, med en kampanje som lover over 20 timer i én gjennomspilling, men som har rom for å prøves på nytt. Og hvis du liker komponenter, så vil dette spille glede deg godt, med haugevis av plastikkminiatyrer, tokens og kort.

Hvis du lurer på hva min vurdering av spillet er, så er det et ringende klart «Løp og kjøp!» Liker du ikke terninger og drager og sånt, så stay tuned – det kommer andre ting i lista! I morgen går turen tilbake til den virkelige verden. Klarer du å finne India på kartet?

Kan kjøpes i Norge på: Outland, Brettspill.no, Spillskrinet.no og Spillsjefen.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: