Luke nr 5 – Alhambra

Den beleste leser fra gårsdagens luke ville vel raskt gjette seg fram til at dagens spill er en god gammel klassiker nemlig Alhambra. Alhambra er et ganske lett og greit spill som krever lite regelforklaring og er kjapt å sette opp. Du begynner rundt en fontene å bygge din egen vakre utgave av Alhambra. Dette gjør du ved å hente kort i fire forskjellige farger som du igjen kan kjøpe bygninger for. Kan du betale eksakt får du nok en handling, betaler du for mye er du ferdig med din tur. Kan du ikke betale for noe – DSCF2598vel – da kan du alltids trekke kort. Bygningen plasserer du rundt fontenen din – flate mot flate. Noen av delene har bymurer rundt seg på opptil tre flater. Sammenhengende ytre bymur gir poeng ved spillets tre poengtellinger og er derfor en fordel. Problemet er at en ikke kan bygge nye brikker utenpå siden av brikker som har bymur så dermed risikerer en å bygge seg inne. Poeng får en ved å ha dominans eller være nr 2 i å ha flest bygninger i 6 forskjellige farger. Altså er spillet en kombinasjon mellom bygging av brikker, valg av bygninger som gir dominans i farger eller å prioritere å trekke kort som øker sjansene for suksess i neste runde. Spillet har mange gode utvidelser og det spesielle er at alle utvidelsene kan spilles sammen slik at en kan få mange forskjellige spillsesjoner alt etter kombinasjonen av utvidelser.DSCF2608

Alhambra er et kjapt spill med middels til lett vanskelighetsgrad men med stor underholdningsverdi. Løp og spill ! Eller besøk den vakre byen slik Hollender og kona gjorde i år (se bildene).

Hva kommer så i morgen ??? Jo – da skal vi på en reise, en vanskelig farefull og ikke minst mørk reise….. One against all – all against one

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: