Luna+Castles of Burgundy

Luna
Luna

Denne fredagen var det Saulius og Skilz som hadde funnet veien til Holland House. Vi startet med Dominion som etter så mange ganger fortsatt er gøy. Denne suksessen kan kanskje relateres direkte til alle utvidelsene som har kommet med årene. Denne gangen spilte vi med Prospertity. Med både platinum og colony blir det større verdier på alt her. Flotte handlingskort som Expand og Treasure i form av Bank og Hoard gir spillet mye ekstra glede. Den korte spilletiden inviterer til nye runder. Etter tellingen av poeng kom Hollender best ut med 56 poeng.

1.Hollender 56 2.Saulius 49 3.Alfred 47 4.Skilz 43

Fredager byr tradisjonelt på gode spill, så neste spill var Luna. Saulius trengte en oppfriskning, men etter kort tid var vi i gang. Skilz stakk av med 5 poeng for

Harde valg krever mye konsentrasjon
Harde valg krever mye konsentrasjon

rundebonuset. Hollender hadde satset på nye menn, mens Saulius slet noe med å

Byggmesteren hjelper med alterbygging
Byggmesteren hjelper med alterbygging

finne sammenhengende handlinger. I runde nummer to inntok Hollender 2 tempelplasser og beskyttet sine noviser med bøker. Saulius hadde nå satset på rundebonuset og Skilz bygget alter og forberedte alterbygging for neste runde. Hollender klarte å kapre rundebonuset fra Saulius og fikk en del poeng denne runden. Så ble spillet hissigere og flere noviser mistet sin plass i templet. Rundebonuset ble ikke delt ut gratis og lyset sluknet

Hollender (gul) satser på tempeløya
Hollender (gul) satser på tempeløya

raskere, slik at rundene ble avsluttet med fortsatt et antall aktive noviser på øyene. Skilz inntok 3 tempelplasser i den nest siste runden, men hadde dermed få handlinger igjen i den siste runden. Hollender klarte å øke sin innflytelse i rådet til 10 poeng. Saulius og Skilz hadde bygget et alter mer. Tellingen viste egentlig ingen overraskelse, for alle var klar over at Hollender hadde samlet mest poeng underveis (mest i form av tempelpoeng).

1.Hollender 82 2.Saulius 73 3.Skilz 63

The castles of Burgundy
The castles of Burgundy

Til slutt kom enda et godt spill av forfatterhånden til Stefan Feld på bordet, nemlig the castles of burgundy. Alle tre hadde spilt det før og med en time før Skilz måtte dra, ble det spilt ganske fort. Det var ganske likt flere runder, men Skilz hadde samlet mange bonuspoeng og klarte å fullføre både områder og farger. Så kunne Skilz reise fornøyd hjem med en seier i sekken :).

Skillsmester Skilz slår til igjen i Burgund
Skillsmester Skilz slår til igjen i Burgund

Flott kveld igjen!

3 kommentarer til «Luna+Castles of Burgundy»

  1. Det er alltid kjipt å ikke få med seg en spillekveld, men av og til så kjenner jeg en stoooor lettelse 🙂 Dominion og 2x Stefan Feld. Luna må vel prøves snart siden det faktisk skal ha et tema som ikke er påklistret.

  2. Stefan Feld er nok ikke kjent for fantastisk tematikk, men Luna er ett unntak. Uansett lager han spill som utfordrer med mange måter å score poeng på og stort sett er de lett å spille! Dominion var også godt å ha på bordet i PG igjen (med riktig gjeng).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: